Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Rögle BK
Datum
06/01 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Växjö ML
Odds
1,86
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Rögle – 6/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 6 januari, 2022

Under torsdagskvällen är det dags för en finalrepris från våren 2021.

OBS: Matchen uppskjuten på grund av Covid-19-smitta i Växjö.

Formstarkt hemmalag

Växjö har varit lite upp och ned under säsongen och jobbat mycket med höga toppar och djupa dalar. Just nu befinner Sam Hallams manskap på en femteplats med sina 48 inspelade poäng. Man är sex poäng efter topp 4 och endast två poäng före åttan Färjestad.

För tillfället går det inte klaga på lagets form. Faktum är att man vunnit i fem av sina sex senaste och är ett av ligans absolut mest formstarka lag. I sin senaste match lyckades man 1-0-besegra Örebro. Det var faktiskt andra gången i rad Växjö hållit nollan hemma i VIDA Arena. Just försvaret har varit mycket stabilt på slutet då det endast blivit åtta insläppta mål under de sex senaste holmgångarna.

Hemma i VIDA Arena är Växjö normalt sett starka och har radat upp tre vinster i följd. Lakers är det laget som, tillsammans med Skellefteå, spelat in näst flest poäng som hemmavärd i SHL. Endast Rögle har noterats för en högre poängskörd på hemmais.

Ur form

Rögle har återigen svarat för en strålande säsong och leder SHL:s grundserie efter att ha spelat in 58 poäng på 29 matcher. Det är såklart ruskigt starka papper. Dock är tabelltoppen jämn och man är faktiskt endast fyra poäng före tabellfyran Frölunda.

Otroligt nog är serieledaren för stunden lite ur form då man endast vunnit en av sina tre senaste SHL-matcher. Sett till de tolv senaste tävlingsmatcherna har Skånelaget bara lyckats vinna fem fajter.

När det vankas bortaplan är laget inte alls lika stabila som hemmavid. Faktum är att laget bara vunnit två av sina sex senaste SHL-matcher på bortais, varav en ynka har slutat med vinst efter ordinarie tid. Växjö är dessutom ingen favoritmotståndare när det väntar match på resande skridsko.

Dagens speltips

Växjö ML synas. Bland annat har Hajper har spelet till 1,86.

Rent formmässigt är Växjö i bättre slag än Rögle då kvällens hemmalag vunnit fem av sina sex senaste medan Rögle endast tagit en vinst på sina tre senaste SHL-fajter. Vidare är Lakers ruskigt bra på hemmaplan och kommer från tre raka segrat i VIDA Arena, där man dessutom hållit nollan i de två senaste. Kvällens gästande lag från Ängelholm har bara vunnit två av sina sex senaste SHL-matcher på resande skridsko. Lakers brukar tillika trivas ypperligt på hemmaplan mot just Rögle. Faktum är att Växjö vunnit sex raka hemmamatcher mot kvällens motståndare. Rögles bortaspel har svajat aningen på slutet, vilket inte direkt är till en fördel i kväll. Dessutom spelade man en svettig semifinalmatch i Champions Hockey League för ett par dagar sedan, vilket kan sitta kvar i benen. Känslan är att Växjös återfunna defensiva stabilitet blir tungan på vågen i kväll.

OBS: Matchen uppskjuten på grund av Covid-19-smitta i Växjö.

Hajper
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
  • Snabba uttag
  • Stort utbud
  • Snygg design
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Hajper
Lanserat:
september, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Hajper grundades 2018 och var ett av de första spelbolagen på marknaden som kunde erbjuda betting utan konto. Snabba utbetalningar och enkla insättningar var ett av Hajpers signum. Nu är de en stor spelare på både betting och casino och erbjuder massvis med spel och odds.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
Omsättningskrav: 6x