Speltips

Match/event
Troja/Ljungby - Björklöven
Datum
10/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Björklöven FT
Odds
1,73
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Troja/Ljungby – Björklöven – 10/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 10 december, 2021

Under fredagskvällen väntar full omgång i HockeyAllsvenskan, där flera häftiga fajter stundar. Den mest intressanta är kanske seriefinalen mellan HV71 – MODO. Den känns dock väldigt oviss och vi väljer i stället att fördjupa oss en smula i mötet mellan Troja/Ljungby – Björklöven.

Jumbon får det svårt

Den hockeyallsvenskan-nykomlingen, Troja/Ljungby, har fått det precis så svårt som man misstänkte. Efter 23 omgångar ligger smålänningarna sist i tabellen då man endast spelat in 17 poäng. Man har fem poäng upp till närmaste lag och är sju poäng ifrån säker mark. Avståndet växer och växer för varje omgång.

Formen är dessutom brutalt usel och ingenting tyder på att laget skall lämna jumboplatsen. Faktum är att man kommer från fyra raka nederlag och har endast lyckats vinna en av sina 14 (!) senaste matcher. Det är såklart under all kritik och håller inte på denna nivå.

Inte ens hemma i Ljungby spelar man särskilt bra då laget bara spelat in nio poäng på tio matcher och är sist i hemmatabellen. Det har blott blivit en hemmavinst på de sju senaste försöken. Dock har man ändå spelat målmässigt jämna matcher, men det hjälper ju inte om man inte vinner.

Uppretat gästande lag

Björklöven finns, som väntat, med i toppen av tabellen då man spelat in finfina 47 poäng på 23 matcher. Med den poängnoteringen är man fem poäng före fyran Västerås och har fyra poäng upp till tvåan MODO och ettan HV71, som dessutom möts under fredagskvällen.

Vidare har Umeå-laget fin form då man segrat i tio av sina tolv senaste matcher. Allra senast föll man dock borta mot HV71 med 0-3. Det är absolut ingenting att skämmas över. Däremot är känslan att ”Löven” kommer vara ruskigt revanschsugna efter förlusten senast, vilket Troja/Ljungby kan få lida för.

Björklöven har faktiskt blandat och gett under säsongen mot de mindre bra lagen. Dock är man, som nyss nämnt, förmodligen uppretat här och lär göra en bra match. Just resande skridsko brukar man dessutom trivas ypperligt på då man vunnit hela tio av sina tolv senaste bortamatcher. Vidare har tillika nio av vinstmatcherna kommit efter ordinarie speltid.

Dagens speltips

Björklöven FT finns till 1,73 hos Betsson, vilket synas. Det råder stor klasskillnad lagen emellan. Björklöven är nämligen hela 30 (!) poäng före Troja/Ljungby i tabellen. Smålänningarna har endast vunnit en av sina 14 (!) senaste matcher medan ”Löven” segrat i tio av sina tolv senaste. Vidare har laget även vunnit tio av sina tolv senaste fajter på resande skridsko och Umeå-laget är seriens bästa bortalag sett till antalet inspelade poäng/match. Dessutom har Björklöven dubbelrevansch i sikte. Dels för 0-3-förlusten mot HV71 i onsdags, men också för 1-4-förlusten hemma mot Troja/Ljungby i mitten av oktober. Det här tar gästerna. Allt annat vore en jätteskräll.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x