Speltips

Match/event
Västerås IK - HC Vita Hästen
Datum
01/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Västerås -1,5
Odds
1,71
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Västerås – Vita Hästen – 1/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 1 december, 2021

December-månad är äntligen kommen och i stora delar av landet snöar det för fullt. Det är både mysigt och en rejäl stämningshöjare. När det väl är vinter skall det vara snöigt och kallt. Under onsdagskvällen har vi möjlighet att värmas upp utav fem potentiellt sprakande HockeyAllsvenskan-matcher. Flera stora favoriter spelar på hemmaplan, där bland annat Västerås tar sig an bottenlaget Vita Hästen.

Topp 6-placering i sikte

Det tilltänkta topplaget, Västerås, har så här långt gjort en bra säsong då man spelat in 33 poäng på 20 matcher. Dock ligger VIK först på en sjundeplats i den jämna toppen. Å andra sidan är man endast två poäng ifrån sexan Västervik och fem poäng efter fyran Karlskoga. Dessutom har den nyss nämnda duon spelat såväl en som två matcher mer än Västerås.

Senast åkte Västerås på en tung 1-5-förlust borta mot MODO. Det är dock inget att skämmas över då Örnsköldsvikslaget för tillfället är, tillsammans med Kristianstad, bäst i HockeyAllsvenskan. Trots det är en förlust aldrig rolig och Västerås lär därför vara ruskigt revanschsugna inför kvällens hemmamatch mot Vita Hästen.

På just hemmaplan trivs Västerås ypperligt och är faktiskt ett utav seriens bästa hemmalag. Inför mötet mot Vita Hästen har VIK vunnit fyra raka hemmamatcher. Lägg därtill att samtliga varit med stora siffror (5-2, 4-0, 3-0, 4-0). Västerås har således hållit nollan i tre (!) av sina fyra senaste matcher i ABB Arena Nord. Det är ruskigt imponerande.

Läckande försvar

Som väntat återfinns Vita Hästen långt ned i tabellen. Dock har Norrköpingslaget kravlat sig upp över det negativa kvalstrecket och är i skrivande stund tre poäng före trettonplacerade Almtuna. Vita Hästen har samlat ihop 21 poäng på 20 matcher och är endast en poäng efter tian Tingsryd.

Vita Hästen var nära en skräll senast då man ledde med såväl 2-0 och 3-1 borta mot Västervik. Därefter klappade man ihop fullständigt och föll till slut med 4-6. Lagets försvarsspel är just nu horribelt. Hela 23 mål har släppts in på de fem senaste matcherna. Det är såklart mindre smickrande siffror.

Bortaplan är inget Norrköpingslaget trivs med. Faktum är att Vita Hästen är seriens sämsta lag på resande skridsko då man endast spelat in fem poäng på nio matcher. Inför kvällens match har laget förlorat sex av de sju senaste bortamatcherna och under denna dystra trend har hela 29 mål släppts in, varav 16 under de tre senaste matcherna.

Dagens speltips

Västerås har en ambition om att hamna så långt upp i tabellen som möjligt, och givetvis tävla om SHL-platsen, medan Vita Hästens primära uppgift är att slippa negativt kval. Det råder således klasskillnad lagen emellan rent ambitionsmässigt, men även sportsligt då Västerås är hela tolv poäng före. Vidare är Västerås ett utav seriens starkaste hemmalag medan Vita Hästen är HockeyAllsvenskans sämsta på resande skridsko. Lägg därtill att Västerås har fyra raka hemmavinster med 3+ mål parallellt med att Vita Hästen endast vunnit en av sina sju senaste matcher utanför Norrköping. Det här bör inte kunna sluta på något annat vis än att Västerås tar en klar vinst. Därför synas Västerås -1,5 till 1,71 hos Bethard. De båda lagen har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen, där Västerås vann med hela 8-4.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x