Speltips

Match/event
Västerviks IK - HV71
Datum
12/11 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
HV71 FT
Odds
1,62
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Västervik – HV71 – fredag 12/11

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 12 november, 2021

Äntligen är det fredag igen och vi bjuds på sju intressanta matcher från HockeyAllsvenskan. Bland annat vankas det derby i Västervik då seriens överlägsna etta, HV71, kommer på besök.

Imponerande säsongsinledning

Västervik har sannerligen imponerat under säsongsinledningen då man spelat till sig 23 poäng på 12 matcher och ligger på en fin fjärdeplats i tabellen. Laget är endast två poäng bakom trean MODO och tvåan Björklöven. Det ska även tilläggas att Västervik spelat en match mindre än den nyss nämnda duon.

Inför kvällens derby har man två raka trepoängare i bagaget och tre vinster på sina fyra senaste. Det ska dock tilläggas att segerfajterna kommit mot jumbon Vita Hästen, nästjumbon Troja/Ljungby och elfteplacerade Tingsryd. Det finns inga dåliga lag i serien, men det finns betydligt bättre än den ovanstående trion.

Specials teams kommer bli ytterst viktigt i afton. Västervik har nämligen en ganska svag boxplayprocent samt att powerplayspelet inte alls funkar då man endast gjort mål på 11,11 %. Ska man ha en chans att besegra HV71 krävs det noggrannhet i ovannämnda spelformer.

Kör över allt

Efter endast en fjärdedel spelat av grundserien leder HV71 tabellen nio poäng före närmaste klubb. Jönköpingslaget har vunnit tolv av 13 matcher och totalt samlat ihop 34 poäng, vilket naturligtvis är en fantastisk siffra.

HV71:s segersvit är för tillfället uppe i sex raka matcher. Allra senast gjorde man en ganska medioker match, men lyckades ändå besegra Troja/Ljungby i derbyt med 5-3. Med tanke på den mindre bra prestationen lär kvällens gästande lag vara rejält påkopplade, för Västervik borta är något helt annat.

HV71-duon Fredrik Forsberg och Tyler Vesel är etta och tvåa i den allsvenska poängligan. Forsberg står noterad för 20 poäng (9+11) och Vesel för 17 pinnar (9+8). Duon lär med största sannolikhet även hitta in i poängprotokollet i afton.

Dagens speltips

Mycket intressant smålandsderby mellan två topplag. Västervik ska inte på något vis underskattas, men HV71 är givetvis det klart bättre laget såväl på pappret som på isen hittills under säsongen. Betsson ger 1,62 på HV71 FT. Ett så pass högt odds på Jönköpingslaget är det sällan man kommer få den här säsongen. Med tanke på HV71: mindre bra prestation mot bottenlaget Troja/Ljungby senast är känslan att man steppar upp både ett och två snäpp i afton. Gör man det finns det inget lag som ska kunna mäta sig med laget.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x