Speltips

Match/event
Italien - Turkiet
Datum
11/06 - 2021
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Italien över 57.5% bollinnehav
Odds
1.90
Rygga Spelet
Fotbolls EM

Italien – Turkiet 11/6

Fotboll Fotbolls-EM Speltips
Joakim
Publicerad: 7 juni, 2021

Så var det äntligen dags för EM-premiär! Italien – Turkiet på Stadio Olimpico i Rom får öppna detta mästerskap och det är en intressant tillställning vi har framför oss. Italien har ett spännande lag som går starkt i både Nations League och VM-kvalet där man inte förlorat en match så här långt. Inför dryga 20 000 fans hemma i Rom tror jag man kommer ta kontroll över mötet mot ett Turkiet som inte är obekväma med att låta motståndaren hålla i bollen. Spelet på premiärmatchen blir Italien över 57,5% bollinnehav till runt 1.90 – Spelet hittar ni hos Expekt under fliken Avancerad lagstatistik.

Italiens fem senaste tävlingsmatcher (Snitt 63,2%)

Litauen – Italien 35%-65%
Bulgarien – Italien 33%-67%
Italien – Nordirland 62%-38%
Bosnien Hercegovina – Italien 38%-62%
Italien – Polen 60%-40%

Turkiets fem senaste tävlingsmatcher (Snitt 47%)

Turkiet – Lettland 62%-38%
Norge – Turkiet 58%-42%
Turkiet – Nederländerna 35%-65%
Ungern – Turkiet 52%-48%
Turkiet – Ryssland 48%-52%

Italien spelar under Roberto Mancini med ett tremannamittfält centralt där Jorginho, till vardags i Chelsea, är navet. I avsaknaden av tyngd och fysik förlitar man sig istället på tekniskt skickliga och kreativa spelare i form av nyss nämnda Jorginho, men även Insigne, Berardi och Chiesa. Man kontrollerar allt som oftast matcherna vilket blir extra tydligt när man ser bollinnehavet, snitt på över 63% i de fem senaste tävlingsmatcherna.

När det vankas hemmamatch i Rom och EM-premiär kommer motivationen vara skyhög och viljan att visa upp sig inför hemmasupportrarna stor. Turkiet är säkerligen införstådda med att deras största chans till poäng i öppningsmatchen är att ta vara på de omställningar som man bjuds på – Inte att själva utmanövrera Italien med eget bollinnehav.

Turkiet är svårtippade inför sommarens EM. Laget innehåller en hel del kvalitet, främst i defensiven med bland andra Demiral, Soyuncu och Kabak. Man är bekväma med att låta motståndarna hålla i bollen och sätter stort hopp till att de offensiva spelarna ska ta till vara på omställningslägen som uppstår. Mot Italien blir det tuffast möjliga motstånd med en gång i detta mästerskap och det vore ingen större katastrof vid en förlust. De två övriga lagen i gruppen, Schweiz och Wales, får ses som betydligt enklare motstånd och två matcher som Turkiet snarare förväntas ta poäng i. På fredag tror jag vi kommer få se ett Italien som äger matchen och tar kontroll över händelserna. Att ett så bollskickligt och motiverat Italien inte ska lyckas nå över 57,5% bollinnehav håller jag som högst osannolikt. Spelet går att hitta hos Expekt under fliken Avancerad lagstatistik, just nu till runt 1.90.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x