Speltips

Match/event
Jon Jones vs Ciryl Gane
Datum
05/03 - 2023
Matchstart
06:00
Spelbolag
Spel
Jon Jones vinner
Odds
1,60
Rygga Spelet
Speltips UFC

Jon Jones vs Ciryl Gane 5/3

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 27 februari, 2023

På natten till söndagen så har vi en riktigt spännande titelfight mellan Jon Jones och Ciryl Gane framför oss. Detta är Jones första fight sedan 2020 när han sist slogs mot Reyes, och nu ska han dessutom slåss i en högre viktklass när han gått upp till tungvikt för att vinna det bältet. Gane vann sin senaste fight mot Tuivasa förra året i september men ska nu ta sig an den bästa fightern genom tiderna enligt många, inklusive mig, Jon Jones. Otroligt spännande fight som väntar!

Comeback

Det har bara varit en tidsfråga om när Jon Jones äntligen skulle göra comeback när han för ett bra tag sedan bekräftade att han ville slåss igen men denna gång i tungviktsklassen. När han tog det beslutet så hoppades de flesta, inklusive mig, att han skulle slåss mot Francis Ngannou om bältet. Men efter att Ngannou nu har lämnat UFC så blev det mot Ciryl Gane han ska slåss mot om bältet, detta blir dessutom Ganes andra chans att ta bältet efter att han förra året förlorade mot Ngannou i hans första försök.

Jon Jones har inte slagits på nästa exakt tre år nu då hans senaste fight var år 2020 den 9:e februari mot Dominick Reyes där han vann efter fem ronder och domslut. Jones som enligt många är den bästa MMA fightern genom tiderna ska nu försöka vinna tungviktsbältet mot en mycket skicklig fightern i form av Ciryl Gane. 

Hans tuffaste motståndare hittills

Ciryl Gane har gjort sig förtjänt en andra chans att ta tungviktsbältet efter att han första försöker inte lyckades mot tidigare mästaren Francis Ngannou. Gane har efter det vunnit mot Tuivasa och ska nu möta sin tuffaste motståndare i hans karriär, och det säger jag även fast han mött Ngannou för i mina ögon är Jones flera nivåer över Ngannou. 

Gane kommer till fighten som underdog vilket inte är konstigt men man måste också ha i åtanke att detta är Jones första fight som tungviktare vilket kan påverka honom, iallafall första ronden. Sen är det dessutom hans första fight på tre år, så trots att han är betydligt bättre än Gane så finns det några aspekter som är en fördel för Gane.

Speltipset

Två skickliga fighters som ska göra upp om tungviktsbältet på natten till söndagen. Jon Jones som inte slagits på tre år ska nu försöka vinna sin 27:e fight i MMA karriären. Gane är långt ifrån lika erfaren som Jones men har varit mer aktiv än Jones på senare år och är dessutom en tungviktare till skillnad från Jones som gått upp en viktklass. Men jag tror inte att Jones kommer att påverkas av det och att han återigen kommer att visa varför han är den bästa fightern någonsin. Speltipset blir att Jones vinner till 1,60 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x