Speltips

Match/event
Kamaru Usman vs Leon Edwards
Datum
21/08 - 2022
Matchstart
04:00
Spelbolag
Spel
Tiden går ut - Nej
Odds
2,35
Rygga Spelet
Speltips UFC

Kamaru Usman vs Leon Edwards 21/8

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 19 augusti, 2022

På natten till söndagen så har vi ett intressant UFC event som väntar där huvudmatchen är en returmatch mellan Usman och Edwards som slogs första gången för sju år sen. Nu ska Edwards få sin chans att ta bältet från Usman vilket ingen annan hittills har lyckats göra ännu. Ska bli otroligt intressant att se dessa två slåss mot varandra igen efter sju år!

Usman har dominerat divisionen

Kamaru Usman är inte etta på pound for pound rankingen av slumpen utan han har verkligen gjort sig förtjänt av att ligga i toppen av den listan. Han har, sen han tog bältet av Woodley år 2019, försvarat det hela fem gånger. Två stycken mot Colby Covington, vilket också har varit hans två tuffaste fighter, två mot Masvidal och sedan en gång mot Gilbert Burns. Så han har verkligen varit en mästare som har tagit sig an alla utmanare och han fortsätter även att vara det. 

Nu är det Leon Edwards som står på tur efter att de tre som jag tidigare nämnde inte lyckats vinna mot Usman. Och dessa två har som sagt redan slagits en gång tidigare, dock för sju år sen så en hel del har hunnit hända sen dess. Usman vann den fighten på domslut efter tre ronder och nu ska han försöka göra samma sak, att vinna mot Edwards, men på fem ronder. 

Varit ganska inaktiv på sistone

Kamaru Usman är en av de mästare som verkligen inte försökt undvika en fight och han har hittills tagit sig an alla som velat ta bältet av honom. Men till skillnad från han så har Edwards inte varit lika aktiv på sistone. När han väl började slåss i UFC så höll han verkligen igång och hade minst två fighter varje år, fram till 2019. Men sen 2019 fram till nu har han bara slagits en enda gång, men det har inte varit medvetet som han inte har slagits. Fyra stycken fighter under 2020-2021 blev inställda av olika anledningar. Men oavsett om det var medvetet eller inte så är faktum att han inte har varit så aktiv på sistone och jag tror att det kan vara negativt för hans del.

Jag har alltid trott på att fighters som är aktiva kommer alltid ha en liten fördel kontra dom som inte är det. Nu är Edwards riktigt bra så det kanske inte kommer att ha så stor betydelse men jämför man tiden som dessa två har spenderat i oktagonen de senaste åren så är det en enorm skillnad. Och nu är det inte bara att han varit mer inaktiv, nu möter han dessutom den bäste welterweighten av alla så jag tror verkligen att Edwards kommer att få det tufft.

Speltipset

Kamaru Usman ska återigen försvara sitt bälte men denna gång mot en ny utmanare men tidigare motståndare. Han har vunnit mot Edwards tidigare som sagt, dock för sju år sen och en hel del har hänt sen dess. Den senaste fighten gick alla tre ronder men denna gång är det en fem ronders match och jag tror inte att denna går samtliga. Dessutom väldigt spelvärt då jag tror oddset är lite för högt på att tiden inte går ut. Speltipset blir då att tiden inte går ut till oddset 2,35 hos Coolbet.

Coolbet
100% upp till 500 kr
  • Snygg design
  • Kul funktioner
  • Bra utbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Coolbet
Lanserat:
mars, 2016
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.8/5
Introduktion
Coolbet är grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Tallinn i Estland. De har spellicens i Sverige, Estland och Malta. De har sedan starten vuxit snabbt och är väldigt omtyckta bland spelare. De har flera unika funktioner som är väldigt kul att se
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 500 kr
Omsättningskrav: 6x