Speltips

Match/event
Karlskoga - Mora - 14/1
Datum
14/01 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,81
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Karlskoga – Mora – 14/1

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 14 januari, 2022

Fredagskvällen bjuder på tre matcher från HockeyAllsvenskan. Topplaget MODO ska försöka ta nya poäng i Småland mot Tingsryd, i Västerås väntar tabellgrannemöte mellan just VIK och succélaget Kristianstad och i Karlskoga får topplaget besök av dalmasarna från Mora. Vi har valt att titta närmare på den sistnämnda fajten.

Utmanare till SHL-platsen

Årets upplaga av Karlskoga är inget undantag från de tidigare säsongerna. Man återfinns alltjämt i toppen då laget spelat in 60 poäng på 31 matcher och är endast sex poäng efter serieledaren, HV71.

Karlskogas form är det dessutom inget fel på då värmlänningarna radat upp sju (!) vinster i följd. Under denna svit har man bland annat besegrat ettan HV71, fyran Björklöven, femman Kristianstad och sexan Västerås. Det är såklart ruskigt imponerande.

Värmlänningarna har gjort stabilt med mål under hela säsongen och framför allt på sistone då det blivit 25 mål på de sju senaste bataljerna. Dock släpper man för tillfället in en hel del mål också. Faktum är att laget släppt in 3+ mål i tre raka matcher. Men vad gör det när laget gör fyra mål framåt?

Smyger i mitten

Moras säsong har varit lite upp och ned. Dock har dalmasarna blivit alltmer stabila på slutet och ligger på en betryggande åttondeplats i tabellen med sina 43 inspelade poäng. Laget är två poäng efter Västervik och en poäng före AIK. Det är hela tio poäng upp till en topp 6-plats och elva poäng ned till ingenmansland. Mycket tyder således på att laget hamnar på plats 7-9 när grundserien summeras om ett par månader.

Kvällens gästande lag har fin form för stunden då det blivit sex vinster på de sju senaste försöken. Det ska dock tilläggas att fyra av segermatcherna kommit efter förlängning/straffar. Vidare har Mora faktiskt bara förlorat fyra av sina 15 senaste matcher. Det vittnar om att laget definitivt blivit mer stabila efter den svaga inledningen.

När Mora spelar brukar matcherna allt som oftast bli väldigt jämna. Faktum är att sju av de åtta senaste holmgångarna slutat med uddamålet.

Kvällens speltips

BLG2M finns till 1,81 hos Betsson och synas.

Såväl Karlskoga som Mora är i finfin form och kommer gå för ytterligare en vinst. Karlskoga har vunnit sju raka matcher medan Mora segrat i sex av de sju senaste. Karlskoga är ett offensivt lag, som gör en hel del mål framåt. Samtidigt har försvarsspelet vacklat en aning på slutet och man har exempelvis släppt in 3+ mål i tre raka matcher. Mora å sin tur gör ”alltid” 2-3 mål framåt och släpper in lika många bakåt. Hela tio (!) raka Karlskoga-matcher har slutat med BLG2M och sex av Moras sju senaste. Karlskoga har gjort 2+ mål i 26+ hemmamatcher. Under denna period har man släppt in 2+ mål i 21 av tillfällena. Mora å sin tur har gjort 2+ mål i 19/23 senaste bortafajter. Mycket tyder således på att såväl Karlskoga som Mora åtminstone gör två mål vardera i afton.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x