Speltips

Match/event
Kristianstad - Almtuna 23/9
Datum
23/09 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Kristianstad FT
Odds
1,70
Rygga Spelet
hockeyallsvenskan

Kristianstad – Almtuna – 23/9

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 23 september, 2022

Tyvärr blev det endast 1-1 mellan Oskarshamn – Brynäs igår, vilket innebar att Ö5,5 mål inte var i närheten av att hitta hem. Vi tar nya tag under fredagskvällen då HockeyAllsvenskan har premiär med full omgång. Jag väljer att sikta in mig på mötet mellan Kristianstad – Almtuna.

Stark försäsong

Kristianstad svarade för en fantastisk fjolårssäsong då man slutade på en sjätteplats i HockeyAllsvenskan efter att ha spelat in 80 poäng på 52 matcher. Detta trots att man inledde säsongen med sex raka nederlag och noll inspelade poäng.

Skånelaget har spelat hela tio (!) matcher under försäsongen och gjort det riktigt bra då man vunnit sju av matcherna. Bland annat har man besegrat storklubbar som Rögle (4-2), Växjö (4-2), Helsingfors (2-1 SO) och Bremerhaven (3-1). Man krossade också Tyringe med 10-2 och vann genrepet mot Nybro med tennissiffrorna 6-2.

Skåningarna har förvisso tappat en del viktiga lirare, men har fyllt upp truppen bra. Mikael Gaths gäng kommer säkerligen bli att räkna med även i år. Framför allt på hemmaplan, där man var ruskigt svårslagna under fjolårssäsongen.

Bottenplacering att vänta

Almtuna har länge varit ett lag som tillhört botten av HockeyAllsvenskan med ett få undantag. I fjol slutade man också på en tolfte plats och undvek därmed negativt kval med två poängs marginal. Den här säsongen är känslan att man får kvala sig kvar. Almtuna kan rentav bli sist i tabellen.

Försäsongen har inte varit någon höjdare då man faktiskt inte tagit en enda vinst efter ordinarie speltid. Laget har spelat sju matcher och förlorat sex av dem. Enda vinsten kom mot nykomlingen, Östersund, med 2-1 efter straffar. Inte jättemeriterande. Vidare skall det tilläggas att man endast mött lag från HockeyAllsvenskan.

Truppen känns tunn och man saknar den absoluta spetsen. Visst kommer Almtuna ta sina poäng, men troligtvis inte tillräckligt för att utmana om en slutspelsplats. Den här säsongen lär handla om överlevnad och ingenting annat.

Dagens speltips

Kristianstad FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,70. Insats: 2,5 units.

Under fjolårssäsongen skrapade Kristianstad ihop 25 (!) poäng fler än Almtuna. Det är inte alls otänkbart att det blir något liknande i år. Mikael Gath har verkligen byggt något riktigt fint i den skånska klubben och allt annat än seger i afton vore ett misslyckande. Om Almtuna har en riktigt bra dag, kan laget gneta till sig någon poäng, men troligen inte. Kristianstad FT på hemmais mot seriens sämsta (?) lag till 1,70 måste synas.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x