Speltips

Match/event
Kroatien - Marocko
Datum
17/12 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
U3.5 mål & U24.5 skott i matchen
Odds
1,75
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Kroatien – Marocko 17/12

Fotboll Fotbolls-VM Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 16 december, 2022

VM börjar nu närma sig sitt slut då vi har två matcher kvar att se. Den första som ska spelas är match om tredjepris då Kroatien och Marocko ska göra upp. Båda har gjort en riktigt bra och stark turnering hittills men tyvärr så måste ett av lagen nöja sig med att åka hem utan en medalj. Kroatien blev överkörda av Argentina medan Marocko ändå gjorde en riktigt bra match mot Frankrike trots det tidiga insläppta målet. Intressant match väntar!

Vem är mer motiverad

Dessa matcher om tredje pris handlar oftast om vilket av lagen som kommer till matchen mer motiverade. Det är ofta ingen rolig match att spela då man vet hur när man var att ta sig till final men att man nu måste vänta fyra år till för nästa chans. Speciellt för Kroatien som förra VM förlorade i finalen mot Frankrike, tog sig nästan till ännu en final men får nu nöja sig med att kanske sluta trea. För Marockos del så var det redan en stor framgång att ta sig till semifinal då man blev det första afrikanska laget att ta sig så långt i ett VM.

Så för deras del så är det en hel del på spel här då man har chansen att ta hem en bronsmedalj till Marocko. Så på förhand tror jag att Marocko kommer vara mer motiverade än Kroatien då jag tror att en bronsmedalj hade betytt mer för dom än för Kroatien. Sen även att Marocko gjorde en så bra match mot Frankrike så tror jag att man fortfarande har gott självförtroende och hopp inför denna match att avsluta turneringen starkt.

Gjorde en bättre semifinal

Att Kroatien kanske inte skulle ta sig till final var nog väntat men jag trodde iallafall att man skulle ge Argentina en tuffare match än vad man gjorde. Man hade fram till semifinalen verkligen krigat och kämpat in i det sista i varje match men nu mot Argentina så var det inte samma Kroatien vi fick se. Man orkade helt enkelt inte med och att sen då få en straff emot sig efter 34 minuter gjorde inte saken bättre. Men 1-0 i halvtid hade inte varit alltför farligt men istället så slarvar man och i princip bjuder på det andra målet. Så med 2-0 i halvtid var matchen ganska körd för Kroatien och man hade inte mycket att komma med.

Men Marocko, trots att man släppte in ett tidigt mål, tycker jag gjorde en riktigt bra match. Att hamna i underläge efter 5 minuter men ändå inte släppa till mycket efter det och istället gå för ett kvitteringsmål var verkligen starkt gjort. Efter Frankrike gjorde 1-0 så var det Marocko som blev det bollförande laget och skapade dessutom en hel del chanser. Sen så kom 2-0 målet tillslut då det antingen var det eller 1-1. Men 2-0 tycker jag inte speglar matchbilden utan Marocko ska verkligen vara nöjda över sin insats.

Speltipset

Dessa möttes i gruppen och ska nu göra upp om en bronsmedalj. Jag tror att det kan bli en ganska liknande matchbild som när dom möttes i gruppen men kanske med lite mer fart och fler målchanser. Speltipset blir under 3.5 mål och under 24.5 skott i matchen till 1,75 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x