Speltips

Match/event
Leksands IF - Brynäs IF
Datum
27/02 - 2022
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Leksand FT
Odds
1,70
Rygga Spelet
Speltips SHL

Leksand – Brynäs – 27/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 27 februari, 2022

Under lördagen fick vi full omgång i SHL med flera intressanta resultat. Såväl Leksand som Brynäs spelade på hemmais och förlorade sina matcher. Nu möts de båda klassiska lagen i en viktig match, för att bryta sina förlustsviter i kampen på en så bra tabellplacering som möjligt.

Bra anfall – sämre försvar

Leksands säsong går lite och upp ned. Ena stunden vinner man flera matcher i följd för att sedan förlora en hög med fajter i rad. I skrivande stund ligger man på en åttondeplats i tabellen på samma poäng som nian Oskarshamn. Vidare är man tre poäng efter sjuan Färjestad och har fyra poäng upp till sexan Örebro.

Dalmasarnas nuvarande form är inget vidare då man inte tagit en trepoängare sedan den 10 februari. Efter den segern har det endast blivit en vinst på sex matcher och den kom hemma mot bottenlaget Malmö med 2-1 efter förlängning. Inför söndagens match har man förlorat tre raka matcher, alla med 4-5!

4-5-förlusterna har kommit mot topplagen Luleå, Rögle och Frölunda som ligger tvåa, trea och fyra i tabellen. Således inga nederlag att skämmas över, även om det aldrig är bra att förlora tre matcher i följd. Allra senast tappade man dessutom 4-1 i mitten av den tredje perioden till förlust hemma mot Luleå. Den förlusten svider såklart extra mycket. Man tappade för övrigt även ledningen i matcherna mot Rögle och Frölunda. Nu borde man ha lärt sig av sina misstag och skall kunna knyta ihop säcken betydligt bättre mot kvällens bottenlag i form av Brynäs.

Ineffektivt anfall

Under den senare tiden har Brynäs gått sämre, vilket gjort att lagen bakom i tabellen börjat närma sig. Man ligger alltjämt på den tionde- och sista slutspelsplatsen, men Linköping har samma poäng och Malmö är endast fem poäng ifrån Gävlelaget.

Brynäs form är allt annat än bra då man åkt på stryk i fyra raka matcher, där man endast gjort tre (!) mål framåt. Lägg därtill att man blivit nollade i två raka matcher. Dessa mindre bra prestationer har dessutom kommit på hemmaplan mot bottenlagen Linköping och Djurgården.

Bortaspelet har varit svagt under hela säsongen då man endast skrapat ihop 20 poäng på resande skridsko och är tredje sämst på bortais i hela SHL. Man har förvisso tagit poäng i fyra av de fem senaste bortafajterna, men endast en av tillställningarna har slutat med en viktoria och den kom mot jumbon Djurgården efter förlängning.

Dagens speltips

Leksand FT – finns bland annat hos Expekt till 1,70.

Leksand må ha åkt på stryk i tre raka matcher, men samtliga fajter har slutat med en uddamålsförlust mot tre av de fyra topplagen i SHL. Dessutom efter att man tappat ledning. Trots förlustraden har Leksands offensiv varit bra då man gjort tolv mål under de tre matcherna. Vidare har man smällt in 37 (!) mål på sina åtta senaste hemmamatcher. I eftermiddag gästas man av formsvaga Brynäs, som dessutom är ruskigt ineffektiva. Faktum är att man blivit nollade i två raka matcher mot bottenlagen Linköping och Djurgården. Leksand är definitivt det bättre laget i grunden och brukar trivas mot Gävlelaget. Leksand har nämligen vunnit sex av de sju senaste inbördes mötena och Brynäs har endast tagit en trepoängare under de tolv (!) senaste försöken. Leksand har även vunnit sex raka hemmamatcher mot Brynäs med en klar marginal: 6-1, 4-0, 3-1, 5-2, 4-2, 5-1). Om Leksand inte underskattar sin motståndare och spelar smartare blir det tre poäng under söndagseftermiddagen.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x