Speltips

Match/event
Leon Edwards vs Kamaru Usman
Datum
19/03 - 2023
Matchstart
01:00
Spelbolag
Spel
Tiden går ut - Nej
Odds
2.25
Rygga Spelet
Speltips UFC

Leon Edwards vs Kamaru Usman 19/3

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 14 mars, 2023

UFC fortsätter att leverera riktigt bra event och nu i helgen är det dags för UFC 286 när Leon Edwards ska försöka försvara sitt bälte i en trilogi fight mot ingen annan än Kamaru Usman. Det var förra sommaren som Edwards gjorde det ingen trodde var möjligt när han vann mot Usman via knockout på ett riktigt snyggt sätt. Nu är det alltså dags för tredje fighten mellan dessa två och ställningen är 1-1. Riktigt spännande fight som väntar!

Är fortfarande den bättre fightern enligt mig

Kamaru Usman höll bältet ett bra tag innan han förlorade det mot just Edwards förra året och många trodde att han aldrig skulle tappa det heller. Usman har ett av de bästa rekorden i hela UFC och det var inte konstigt att han var etta på pound-for-pound listan ett bra tag. Men förra året så tappade han bältet mot Edwards efter att ha blivit släckt av en riktigt fin headkick i den sista ronden. Och faktum är att hade det inte hänt så hade Usman vunnit fighten via domslut och saker och ting hade varit annorlunda idag.

Men nu blev det som det blev och Usman har nu chans att återta bältet han hade så länge. I mina ögon så är Usman den bättre fightern trots att han förlorade senast och denna gång så tror jag att han kommer att visa det. Han har nog lärt sig av sitt “misstag” och jag förväntar mig att han inte kommer vilja lämna beslutet till domarna utan att han går för att avsluta Edwards.

Får slåss på hemmaplan

Leon Edwards blev den förste engelsmannen att vinna guld i UFC:s historia och denna gång ska han få försöka försvara bältet hemma i England. Eventet kommer att ta plats i The O2 arena i London vilket innebär att Edwards kommer att ha en hel del fans där till skillnad från Usman. Jag tror dock inte att det kommer att påverka Usman negativt, men det kommer definitivt att ge Edwards lite extra motivation att göra bra ifrån sig framför hans landsmän.

Som nämnt tidigare så håller jag helt med oddsbolagen om att Edwards är underdog i denna fight, precis som han var i den förra också. Jag vill inte säga att han hade tur senast, för det var ren skicklighet det han lyckades göra mot Usman. Men denna gång så bör han räkna med att han kommer behöva vara ännu bättre än han var i den förra fighten då Usman garanterat kommer att ha steppat upp sitt game.

Speltipset

Till denna spännande fight väljer jag att gå mot oddsbolagen då jag verkligen tror och förväntar mig att Usman går för att avsluta Edwards. Samtidigt som det kan ge möjlighet för Edwards att såra Usman precis som han gjorde senast, men känslan säger att denna fight inte går alla ronder och jag spelar därefter. Speltipset blir alltså att tiden inte går ut till 2.25 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x