Speltips

Match/event
Linköpings HC - Luleå HF
Datum
06/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,82
Rygga Spelet
Speltips SHL

Linköping – Luleå – 6/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 6 december, 2021

Måndagen bjuder på en SHL-fajt, som vi givetvis synar.

Sviternas lag

Säsongen har varit lite sisådär för Linköping. Just nu ligger man på en elfteplats i tabellen med sina 29 inspelade poäng på 25 matcher. Man är tre poäng före tolvan Malmö samt trettonplacerade Timrå och har tre poäng upp till den tionde- och sista slutspelsplatsen.

Linköping jobbar sannerligen med sviten. I slutet av oktober hade man tre raka nederlag. Det följdes upp av fyra raka vinster för att sedan förlora fyra fajter i rad. Allra senast lyckades man bortabesegra Frölunda med 2-1 efter förlängning. Betyder det att det kommer ytterligare en rad segrar nu?

Kvällens hemmalag har haft problem med målskyttet under säsongen, men har under den senare delen ändå fått det att lossna lite. ”Cluben” har faktiskt gjort 27 mål under sina nio senaste bataljer, vilket ger ett målsnitt på 3,0 mål/match. Säsongens totala är betydligt lägre än så. Närmare bestämt 2,24.

Från klarhet till klarhet

Luleå började säsongen aningen trevande, men har på slutet verkligen gått från klarhet till klarhet. Inför kvällens bortamatch mot Linköping ligger man på en stabil fjärdeplats i tabellen efter att ha spelat in 43 poäng på 24 matcher. Man är ”bara” åtta poäng ifrån serieledaren, Frölunda, som dessutom har spelat två matcher mer än norrbottningarna.

För tillfället är Luleå inne i en mycket fin form då man segrat i fem raka matcher. Det ska dock tilläggas att de tre senaste matcherna slutat 2-2 (!) och fått avgöras efter förlängning alternativt straffar. Trots det har alltså Luleå vunnit samtliga. Det är även värt att noterat att vinstmatcherna kommit mot Leksand, Frölunda och Luleå.

Luleå gör bra med mål framåt. Faktum är att man har ett målsnitt på 3,0 mål/match hittills under säsongen. Dessutom är man, som alltid, tajta defensivt. Dock har man faktiskt släppt in 2+ mål i sju av sina åtta senaste.

Dagens speltips

BLG2M står i fina 1,82 hos Betsson. Linköping sprutar inte in mål medan Luleå är relativt tajta defensivt, men här är ändå känslan att vi kan få se en hel del mål. Linköping har gott självförtroende efter bortavinsten mot Frölunda senast och kommer, som alltid på hemmais, gå för tre poäng. Luleå å sin tur gör ”alltid” minst 2+ mål och har under den senare tiden tillika tenderat att släppa in ett par kassar också. Linköping har löst 2+ mål i fem av sina sex senaste hemmamatcher medan Luleå lyckats med att göra minst två mål i 13 (!) raka fajter. Dessutom har sju av Luleås åtta senaste matcher slutat med BLG2M. Vidare har spelat gått in i två raka inbördes möten och sex av de åtta senaste. Heja 2-2! Eller något annat resultat, så länge båda lagen hittar nätmaskerna två gånger.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x