Speltips

Match/event
Liquid vs Ninjas in Pyjamas
Datum
08/07 - 2021
Matchstart
13:30
Spelbolag
Spel
Ninjas In Pyjamas (Moneyline)
Odds
1.77
Rygga Spelet
Speltips esport

Liquid vs NiP

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 8 juli, 2021

Kvalet till Cologne är äntligen klart och 7 lag som var favoriter tog sig vidare men OG missade efter en oväntad förlust mot Renegades! NiP fick en helt okej lottning där de får möta Liquid istället för lag som Gambit, Na’Vi eller Astralis. Vid eventuell vinst får de möta vinnaren mellan Gambit & Mousesports i en upper-bracket semi-final.

Liquid utan officiella på fem veckor

Trots att det var länge sedan Liquid spelade en officiell match så gjorde dem det väldigt bra. CS_Summit 8 var en turnering som de i slutet vann efter att enbart möta nordamerikanska och brasilianska lag. Det började något tufft för dem efter en förlust mot Extra Salt och de tvingades då att spela en decidermatch men efter det tog de fem raka segrar varav två var emot Furia.

Den senaste matchen var Finalen i turnering mot Furia i en bäst av fem. De två första kartorna gick Liquids väg ganska enkelt efter att de fått fina ledningar i första halvan. Den tredje kartan var istället väldigt jämn. En 8-7 halva i fördel till Furia men Liquid plockade sju raka rundor och hade en ledning med 14-9. Dock gjorde Furia samma bedrift och plockade upp 16 rundor mot Liquids 14. Något jämn fjärde karta vankades men Liquid fullständigt dominerade ifrån start. En 11-4 halva ledde till en 16-5 vinst och därmed 3-1 till Liquid i kartor.

NiP med två säkra vinster i kvalet!

Deras kval började med en Bo1 mot LDLC som spelades på Ancient. NiP fullständigt dominerade och fick en 12-3 halva. Efter att LDLC vunnit pistolrundan i andra halvan och de efterföljande två tog NiP åter kontroll och vann resterande rundor för att stänga kartan 16-6. De klev in i ett möte mot Mousesports där vinnaren skulle ta sig vidare och förloraren tvingades spelade en elimineringsmatch där vinnaren fortfarande tog sig vidare, men förloraren åkte ut.

Med tanke på att NiP nyligen förlorat två gånger irad mot Mousesports var oddsen i favör för Mouse men det skulle snabbt ändras. NiP vann pistolrundan på motståndarnas val och rullade på bra med ekonomin i första halvan. I andra halvan tog de sex raka rundor när de väl fick ordentliga vapen i händerna och vann 16-8, ett resultat som hade kunnat vara mer ensidigt. Ancient var den följande kartan och NiP fick en ganska tuff start där de endast lyckades ta sex rundor på T-sidan. De förlorade även pistolrundan i andra halvan men kom direkt tillbaka och vann tio av elva spelade rundor för att ta en vinst även där och vinna mötet med 2-0.

Dagens speltips

Det finns mycket som, i mina ögon, talar för att NiP ska vinna detta möte. De har redan spelat ett par möten i Köln och har värmt in sina platser. Det faktum att Liquid inte heller spelat på över 5 veckor är väldigt bra. När laget faktiskt spelade var det endast NA lag, vilket ofta är en fördel för de europeiska lagen. Device spelade väldigt bra med laget och även LNZ har blivit varm i kläderna! Favoritkartorna för lagen är väldigt lika och talar även då för det laget som varit hetare, vilket är NiP.

Därför väljer jag att spela på att NiP vinner mötet (MoneyLine) till oddset 1.77 hos Betsson (3u)

Lycka till med era spel!

/David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x