Speltips

Match/event
Luleå HF - Färjestad BK
Datum
03/05 - 2022
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,68
Rygga Spelet
Speltips SHL

Luleå – Färjestad – 3/5

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 3 maj, 2022

Under gårdagen besegrade Färjestad Luleå med klara 4-0 och spelet på Färjestad ML hittade enkelt hem. Under tisdagskvällen förväntar jag mig en målmässigt jämnare fajt lagen emellan. Kanske får vi finalseriens första förlängning?

Lång matchserie

Luleå vann Game 1 med klara 4-1 medan Färjestad vann Game 2 med ännu större siffror, nämligen 4-0. I matchen senast, som för övrigt spelades för mindre än ett dygn sedan, svarade Karlstadslaget för en solid insats. Offensiven fungerade fint, defensiven strålande och målvakten Dominik Furch var briljant och motade samtliga 24 skott som han fick på sig. Vidare gjorde Färjestad ett mål på tre powerplayförsök och höll tätt i flertalet numerära underläge. Bland annat städade man bort ett femminuters boxplay.

Vi kan med allra största sannolikhet förvänta oss en lång matchserien. Att den avgörs i en sjunde- och avgörande drabbning är inte alls otänkbart. Hemmaplan kommer väga tungt, vilket vi fått se i de två första finalmatcherna. Luleå har hemmaplansfördel och det betyder att Färjestad måste vinna åtminstone en bortafajt för att kunna knipa SM-guldet. Frågan är om Karlstadslaget löser det? I kväll får man en ny chans.

Jämn fajt att vänta

Ju längre matchserien går desto tajtare lär det bli ute på isen. Inledningsvis har de båda lagen vunnit en varsin match med klara siffror. Nu förväntar jag mig något helt annat. Efter Färjestads imponerande insats senast har jag mycket svårt att se laget förlora med tre puckar eller fler, som man gjorde i Game 1. Likaledes lär inte Luleå åka på en ny 0-4-förlust, som i går.

Kvällens viktiga Game 3 kommer bli rafflande och jag utesluter inte ett scenario, där ett avgörande först kommer efter förlängning. Känslan är att såväl Luleå som Färjestad hittar nätmaskerna åtminstone två gånger vardera, vilket leder mig in på spelet BLG2M. Expekt har spelet till 1,68 gånger pengarna, vilket får anses vara bra.

Luleå har gjort 2+ mål i 28 (!) raka hemmamatcher. Färjestad å sin tur har gjort minst två mål i sju av sina nio senaste bortafajter. Mycket pekar således på att vi får se dubbla mål från de båda lagen i afton. 2-2 eller kanske 3-3? Jag tar allt, så länge lagen hänger dit två kassar vardera.

Kvällens speltips

BLG2M – finns bland annat till 1,68 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x