Speltips

Match/event
Luleå HF - Växjö Lakers
Datum
18/01 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Luleå FT
Odds
2,05
Rygga Spelet
Speltips SHL

Luleå – Växjö – 18/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 18 januari, 2022

Fyra SHL-matcher väntar under tisdagskvällen, där vi bland annat får ett högintressant toppmöte från Coop Norrbotten Arena då Växjö gästar Luleå.

Möjlig serieledning i kväll

Luleå går från klarhet till klarhet och den fina formen har tagit laget upp på en andraplats i tabellen efter att man spelat in 60 poäng på 33 matcher. I skrivande stund är man endast en poäng ifrån serieledaren, Rögle, som dock spelat en match mindre.

Det har blivit fyra vinster på de fem senaste matcherna, där samtliga dessutom kommit efter ordinarie speltid. Tre av dessa segerfajter har dessutom kommit mot topplagen Skellefteå, Frölunda och Färjestad, där man bland annat besegrade Karlstadslaget på bortaplan med förkrossande 8-0.

Hemma i Coop Norrbotten Arena går Luleå sällan på någon mina. Faktum är att man vunnit nio av de tio senaste hemmamatcherna och inte förlorat efter ordinarie speltid sedan mitten av oktober. Under denna period har försvarsspelet fungerat ypperligt då det endast blivit 13 insläppta mål och tre nollor.

Svaga på resande skridsko

Växjö ligger alltjämt på en direktplats till kvartsfinal då smålänningarna spelat in 51 poäng på 31 matcher. Dock har man samma poäng som sjuan Oskarshamn i den jämna tabellen.

Förra veckan gjorde Växjö årets första match, efter ett långt Coviduppehåll, då man hemmabesegrade Färjestad med klara 4-1. Den segern följdes dock upp av en 1-4-förlust mot bottenlaget Linköping och lagets form är således tveksam inför kvällens möte med Luleå.

Just på resande skridsko trivs inte Växjö särskilt bra. Laget har endast vunnit två av sina nio senaste bortamatcher och är faktiskt bara tia i bortatabellen. Lakers har en förmåga att släppa in mycket mål på bortaplan. Under den nyss nämnda perioden släppte man exempelvis in fyra mål mot Tappara och Färjestad, fem mot Frölunda och Skellefteå och hela sex mot Rögle.

Kvällens speltips

Luleå FT – Finns bland annat till 2,05 hos Bethard.

Luleå har inte förlorat en hemmamatch efter ordinarie speltid sedan i mitten av oktober. Sedan den nollpoängaren har det blivit nio vinster och en förlust efter förlängning. Växjö å sin tur har blott vunnit två av sina nio senaste matcher på resande skridsko och är ett av SHL:s sämsta bortalag. Vidare brukar Lakers ha otroligt svårt på bortaplan mot Luleå. Faktum är att Luleå vunnit 15/18 senaste hemmamatcherna mot kvällens motståndare. Lägg där till att endast en av de 24 (!) senaste inbördes mötena i Luleå slutat oavgjort efter 60 minuter. Det är smått otroligt. Sett till denna statistiken tyder det på att vi får se en vinnare efter ordinarie speltid och att den i sådana fall bör vara Luleå. Med tanke på Luleås fina form, Växjös svaga bortaspel och den presenterade inbördes statistiken är känns Luleå FT både troligt och spelvärd.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x