Speltips

Match/event
Malmö Redhawks - Brynäs IF
Datum
22/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Malmö ML
Odds
1,81
Rygga Spelet
Speltips SHL

Malmö – Brynäs – 22/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 22 februari, 2022

Under tisdagskvällen väntar det full (!) SHL-omgång. När hände det senast? Grundserien börjar sannerligen dra ihop sig och matcherna ökar i betydelse. I Malmö Arena spelar hemmalaget Malmö och Brynäs en viktig match lagen emellan.

Börjar se bättre ut

Malmö återfinns alltjämt på en tolfteplats i tabellen med sina blott 43 inspelade poäng på 39 matcher. Nu är man endast tre poäng före trettondeplacerade Timrå, som dessutom spelat en match mindre än Skånelaget. Vidare är jumbon Djurgården bara fyra poäng efter.

Trots att det endast blivit en vinst på de nio senaste matcherna känns Malmö ändå ”på gång”. Faktum är att det blivit poäng i tre av de fem senaste matcherna. Dock har man fyra raka nederlag i bagaget, men det speglar inte riktigt insatserna på isen. Malmö borde åtminstone fått någon vinst med sig. Kanske rentav två.

Bottenlaget har fått tillbaka sin danske OS-backtrio och dom lyfte helt klart defensiven senast borta mot Leksand, vilket jag på förhand inte trodde. Fortsätter Malmö på den inslagna vägen finns goda chanser till vinst i kväll. I Malmö Arena har man faktiskt vunnit fyra av sina sju senaste, där två av förlustmatcherna kommit med uddamålet mot Frölunda (efter straffar) och Leksand.

Trubbig form

Brynäs ligger numera på den tionde- och sista slutspelsplatsen med sina 52 inspelade poäng på 39 fajter. Man har fem poäng upp till nian Oskarshamn och är endast två poäng före elvan Linköping.

Gävlelagets form är lite tveksam då man endast vunnit två av sina fem senaste fajter. Allra senast stretade man dock på bra borta mot Växjö, men fick till slut se sig besegrade med 3-2 efter straffar. Laget har, precis som Malmö, stundtals haft problem med målskyttet och varit alldeles för ineffektiva.

När det kommer till bortaplan trivs Brynäs inte alls och har faktiskt spelat in tredje minst poäng på resande skridsko i SHL. Faktum är att det endast blivit fem vinster på de 18 senaste bortamatcherna. Borta mot just Malmö har det endast blivit tre vinster på de tio senaste försöken.

Kvällens speltips

Malmö ML – Finns bland annat hos Expekt till 1,81.

Skåningarna har sett, trots uteblivna vinster, bättre ut under den senare tiden och svarade för en riktigt stark defensiv insats borta mot offensiva Leksand senast. Vidare har man fått tillbaka sin OS-backtrio, som självklart på sikt kommer lyfta lagets defensiv. Just på hemmaplan har Malmö faktiskt segrat i fyra av sina sju senaste och brukar trivas hemma mot Brynäs, vilket sju vinster på de tio senaste vittnar om. Brynäs å sin tur har blott spelat hem fem vinster på sina 18 senaste matcher på resande skridsko. För tillfället har man tveksam form och det tror jag Malmö nyttjar. Hemmalaget är dessutom i större poängbehov och kan man bara hålla sig från utvisningsbåset är mycket vunnet.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x