Speltips

Match/event
Malmö Redhawks - HV71
Datum
15/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Malmö FT
Odds
3.00
Rygga Spelet
Speltips SHL

Malmö – HV71 15/12

Ishockey SHL Speltips
Joakim
Publicerad: 15 december, 2020

Fem raka vinstspeltips har blivit tre raka förluster. Det svänger sannerligen snabbt i såväl hockey som betting. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, utan vi blickar framåt. I kväll väntar flertalet härliga SHL-matcher där jag vänder blickarna mot Skåne och det viktiga mötet mellan Malmö – HV71.

Skånelaget har fått upp farten

Malmö har haft det tungt under säsongen 2020/2021, men kanske vänder det nu? Laget har nämligen lämnat bottenplatsen i tabellen och är faktiskt endast tre poäng bakom tolvan Linköping. Det ska dock tilläggas att man spelat tre matcher mer än Linköping och fem (!) bataljer fler än jumbon, Brynäs.

Bottenlaget har sett bra ut på sistone, trots att de nyligen bröt en förlustsvit på sex matcher. Under den negativa sviten tappade man 3-1 till förlust mot Leksand, 3-0 till förlust mot Linköping och var relativt nära poäng borta mot Luleå. Vidare gjorde laget bra prestationer mot såväl Växjö som Djurgården, trots förlust.

Numera kommer Malmö från två raka trepoängare. I torsdags vann man det viktiga bottenmötet mot Oskarshamn med klara 4-0 efter att Oscar Alsenfelt hållit säsongens första nolla. Allra senast, vill säga under lördagen, tog skåningarna en mycket meriterande vinst då man uddamålsbesegrade topplaget Frölunda på bortais med 3-2. Alsenfelt svarade för en fenomenal insats och räddade hela 33 av 35 skott. Lägg därtill att försvarsspelet, trots flera viktiga kuggar borta, imponerade med ett uppoffrande spel.

Till kvällens match mot HV71 gör backen Helge Grans comeback. Även Linus Cronholm och Jesper Jensen Aabo har börjat träna med laget igen och kan eventuellt finns med i tisdagens trupp mot HV71.

Kräftgången fortsätter

HV71 har sannerligen inte fått det att stämma den här säsongen då man endast spelat in 25 poäng på 23 matcher och har faktiskt blivit indragna i bottenstriden på allvar. Jönköpingslaget ligger nämligen först på en tiondeplats endast fyra poäng före trettonplacerade Malmö.

Tabelltian kommer från tre raka nederlag där man endast gjort fyra mål framåt. De har förlorat två raka hemmamatcher mot Örebro (2-4) och Frölunda (2-3) och innan dess bortaföll man mot bottenkollegan, Linköping, med 0-2.

Just bortaspelet har varit HV71:s akilleshäl under säsongen. Faktum är att smålänningarna endast vunnit två av sina elva matcher på resande fot. Dessa båda vinster har kommit mot formsvaga Oskarshamn och Leksand. Således inga jättemeriterande vinstmatcher. Det är även anmärkningsvärt att samtliga förlustmatcher på bortais kommit efter ordinarie speltid.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Malmö FT till hela 3,00 (2u) gånger pengarna.

Såväl Malmö som HV71 har spelat 23 matcher under säsongen där det endast skiljer fyra poäng lagen emellan. Trots att Malmö spelar på hemmais och har en betydligt bättre form än HV71 är skåningarna klara underdogs enligt spelbolagen, vilket jag inte alls köper.

Malmö har sett väldigt bra ut i sina två senaste matcher där man besegrat Oskarshamn med 4-0 och Frölunda på bortais med 3-2. Oscar Alsenfelt är i strålande form mellan stolparna samtidigt som laget verkligen känns på uppgång. Malmö verkar ha hittat sitt spel och börjat inse hur man måste agera för att ta sina poäng.

HV71 har ett bra lag på pappret och borde inte vara indragna i någon bottenstrid. Nu är man dock där man är och känner såklart stor press inför kvällens viktiga match i Malmö. Laget kommer från tre raka nederlag och endast två vinster på de elva senaste bortamatcherna. Självförtroendet bör således vara sargat.

Malmö brukar trivas hemma mot HV71. Faktum är att Jönköpingslaget inte tagit en enda trepoängare i Malmö Arena sedan hösten 2015. De vann dock två slutspelsmatcher under våren 2017. Malmö har vunnit sex av de sju senaste inbördes mötena på hemmais, där fyra av segrarna kommit efter ordinarie speltid.

Med tanke på inbördes statistik och lagets olika formkurvor anser jag att oddset på Malmö FT, till hela 3,00 gånger pengarna, är mycket spelvärt under tisdagskvällen.

Lycka till!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x