Speltips

Match/event
Malmö Redhawks - Örebro HK
Datum
07/01 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Malmö FT
Odds
2,75
Rygga Spelet
Speltips SHL

Malmö – Örebro 7/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 7 januari, 2021

I kväll väntar full omgång av SHL där bland annat Malmö – Örebro drabbas samman. Läs vår analys och hitta vårt speltips nedan.

Ett av SHL:s formstarkaste lag

Malmö har sannerligen inte haft en rolig säsong då man under större delen legat på en negativ kvalplats och rent av innehaft jumboplatsen. Nu har skåningarna dock lyckats kravla sig upp på en tiondeplats efter att ha skrapat ihop 33 poäng på 29 matcher.

Skånelaget är faktiskt inne i en mycket fin period och får anses vara ett av SHL:s absolut formstarkaste lag. Senast bortabesegrade man Linköping med 3-1 och dessförinnan HV71, även den matchen på bortaplan, med 4-1. Det innebär att Malmö vunnit sex av sina åtta senaste matcher (samtliga vinster efter ordinarie speltid) och har, åtminstone för tillfället, lämnat den absoluta botten.

Malmö har prioriterat defensiven och verkligen fått ordning på försvarsspelet. Bortser vi från de två förlusterna under den nyss nämnda perioden så har laget endast släppt in sju mål på sina sex senaste vinstmatcher. Det är ett tydligt tecken på en stabilitet i de bakre leden. Numera har man även fin spetskvalitet framåt i framför allt kedjan med transatlanterna, Adam Johnson, Quinton Howden och Joe Veleno.

Blandar och ger

Örebro har gjort en fin säsong så här långt och ligger på en stabil femteplats med 51 inspelade poäng på 28 matcher. Man har samma poäng som fyran Luleå och är endast tre poäng bakom trean Växjö.

Just nu är laget inne i en ”varannan-match”-period då man vinner och förlorar varannan fajt. Detta har pågått i sju matcher där man allra senast bortabesegrade Linköping med 7-4. Det bör således betyda att laget förlorar i afton. Eller bryts trenden?

Örebro är ruskigt starka på hemmaplan, men på resande fot agerar man mer som ett bottengäng. Faktum är att laget endast vunnit två av sina nio (!) senaste matcher på bortais. Lägg därtill att man släppt in 36 mål under denna period.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Malmö FT till 2,75 (2u) gånger pengarna.

Örebro är givetvis det bättre laget i grunden, men med tanke på Malmös fina form, med sex vinster på de åtta senaste fajterna och Örebros svaga bortaspel med endast två vinster på de nio senaste matcherna på resande fot, måste jag prova hemmaseger till hela 2,95.

Jag förväntar mig en tajt matchbild där Oscar Alsenfelt motar de flesta skotten och ger således laget en ypperlig möjlighet till tre nya poäng. Känslan säger att tre Malmö-mål räcker för att bärga samtliga poäng under torsdagskvällen, och det ska skåningarna lyckas med, inte minst med tanke på sin fina form och med den nya spetskompetensen framåt i Veleno, Johnson och Howden.

Örebro spelades match så sent som under gårdagen och är förhoppningsvis lite slitna efter såväl fajten mot Linköping som resan till Skåne. Malmö brukar dessutom trivas fint hemma mot Örebro då man vunnit sex av de nio senaste inbördes mötena i Malmö Arena, där Örebro endast lyckats vinna en ynka match efter ordinarie speltid. Jag tror och hoppas på ett resultat i stil med 3-1.

Lycka till!

/ Timmy

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x