Speltips

Match/event
Colby Covington vs Jorge Masvidal
Datum
06/03 - 2022
Matchstart
05:30
Spelbolag
Spel
Covington vinner på poäng (efter domslut)
Odds
1,95
Rygga Spelet
Speltips UFC

Colby Covington vs Jorge Masvidal 6/3

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 4 mars, 2022

En match alla mma-fans har väntat på. Det är gamla vänner och lagkamrater som nu blivit fiender som ska göra upp i en fem ronders fight på natten till lördag. Colby Covington och Jorge Masvidal som båda fått sina chanser att ta bältet mot Usman och båda har misslyckats, två gånger. Nu är det dags för nummer ett rankade, Colby, och nummer sex rankade, Jorge, att ta ut ilskan de har mot varandra i en match som kommer bli avgörande för deras framtid.

Två väldigt olika stilar

Denna fight är något man väntat på länge och nu är den äntligen här. Två riktigt tuffa fighters som förut var vänner och lagkamrater men som sedan hamnade i konflikt med varandra som nu blivit rent hat mot varandra ska äntligen göra upp. Det är två väldigt olika fighters när man tittar lite närmare på deras stilar. Vi har Colby som kanske har bäst kondition i hela divisionen och är en dominant wrestler, medan Jorge är mer av en explosiv striker som vill tillbringa så mycket tid som möjligt ståendes i oktagonen. 

Det gör denna fight ännu mer intressant än vad den redan är. Colby kommer med stor sannolikhet vilja trötta ut Masvidal genom att ta ner honom på marken där Colby är hästlängder bättre än Masvidal. Men Jorge Masvidal har visat bra prov på att han kan försvara sig mot takedowns och har även en förmåga att kunna kontra när motståndaren går för en takedown vilket Colby garanterat känner till.

Covington stor favorit inför fighten

Historiskt så brukar bra wrestlers men sämre strikers vinna mot bra strikers men sämre wrestlers och det är en av anledningarna till att Colby står som står favorit inför denna match. Det tillsammans med att Colby gått nästan tio hela ronder mot mästaren Kamaru Usman och dessutom vunnit ett flertal ronder mot honom vilket inte Masvidal har lyckats göra. Colby har på två matcher mot Usman blivit TKO:ad i sista ronden med bara ungefär 50 sekunder kvar, och sedan i den andra matchen tog han det till domslut där han förlorade. Men bara att ha gått så många ronder mot en så dominant mästare som Usman är något Colby ska vara stolt över. 

Masvidal har på två matcher mot Usman blivit dominerad i fem hela ronder i deras första match, och sedan blivit KO:ad i andra ronden i deras andra match i vad som folk trodde var omöjligt att göra. Ingen hade någonsin avslutat Masvidal på det sättet, så för Usman att göra det visade att han är på en nivå över alla andra. Men poängen är att Colby har lyckats betydligt bättre mot Usman än vad Jorge har. Men man får inte heller glömma att det är en hel del andra faktorer som kommer spela roll i denna fight. Jag håller Colby som favorit inför matchen men tror ändå att Masvidal har större chans att vinna än vad spelbolagen tror.

Speltipset

Riktigt intressant och spännande match att vänta. Två herrar som inte gillar varandra ska äntligen få göra upp i oktagonen. Colby står som sagt som stor favorit och Masvidal kommer försöka avsluta fighten innan det går till domslut för går det dit så kommer Colby mycket sannolikt att vinna. Kamaru Usman hade svårt att avsluta Colby så jag tror inte att Masvidal kommer att lyckas och matchen kommer nog gå till domslut. Så speltipset blir att Colby vinner via domslut till oddset 1,95 hos Coolbet.

Coolbet
100% upp till 500 kr
  • Snygg design
  • Kul funktioner
  • Bra utbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Coolbet
Lanserat:
mars, 2016
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.8/5
Introduktion
Coolbet är grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Tallinn i Estland. De har spellicens i Sverige, Estland och Malta. De har sedan starten vuxit snabbt och är väldigt omtyckta bland spelare. De har flera unika funktioner som är väldigt kul att se
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 500 kr
Omsättningskrav: 6x