Speltips

Match/event
MODO - Kristianstad - 23/2
Datum
23/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
MODO FT
Odds
1,83
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

MODO – Kristianstad – 23/2

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 23 februari, 2022

En hel hög med intressanta matcher från HockeyAllsvenskan skall spelas under onsdagen. Den svenska andraligan börjar verkligen dra ihop sig, där vissa lag faktiskt bara har sex matcher kvar medan andra har tolv. Pandemin är såklart orsaken till den stora skillnaden. I kväll fokuserar vi extra på mötet mellan MODO – Kristianstad.

Makalösa hemma

MODO ligger alltjämt tvåa i HockeyAllsvenskan efter att ha samlat på sig 88 poäng på 45 matcher. Förstaplatsen kan man dock ge upp då man är hela elva poäng efter HV71, som dessutom spelat två matcher färre. Däremot är Karlskoga endast fyra poäng bakom med tre matcher mindre spelade.

Formen är bra, trots att man föll senast mot AIK med 1-4. Innan dess vann MODO nämligen sex av sju matcher. Dock gick tre till straffar och en till förlängning. Det är i sin tur såklart en stor styrka att även vinna matcher efter OT/SO. Tydligt tecken på att man är bäst när det gäller som mest.

Örnsköldsvikslagets hemmaspel under säsongen har varit brutalt bra. I skrivande stund har man sex raka hemmavinster och man har endast förlorat en av sina 20 (!) senaste matcher i Hägglunds Arena. Den förlusten kom dessutom först efter straffar. Senast man förlorade efter ordinarie speltid var den 13 oktober då HV71 vann med 3-2 efter att ha avgjort med 25 sekunder kvar. Det är således allt annat än lätt att vinna i Örnsköldsvik den här säsongen. Det krävs något extraordinärt.

Luften har gått ur

Kristianstad startade säsongen med sex raka nollpoängare. Därefter vann man ”allt” och flög upp till en tredjeplats i tabellen och närmade sig även andraplatsen rejält. Under den senare tiden har dock luften gått ur Skånelaget och man ligger numera femma med sina 72 inspelade poäng. Man är faktiskt bara tre poäng före sexan Mora och fyra poäng före sjuan Västerås och åttan AIK. KIK kan således komma att sjunka ytterligare om inte den negativa trenden bryts snart.

Senast vann man med 4-0, men segern kom på hemmaplan mot den överlägsna jumbon Troja/Ljungby och är således inte jättemycket att skryta med. Innan dess föll man i fyra raka och tog endast en vinst på sina åtta senaste. Det blev bland annat förluster mot just Troja/Ljungby och bottenlaget Tingsryd under perioden.

Bortaplan har fungerat bra för Kristianstad under säsongen, men även det har havererat en aning på slutet då man ”bara” vunnit tre av sina sju senaste matcher på resande skridsko. Vidare skall det tilläggas att två av vinstmatcher kommit mot lag på den undre halvan av tabellen.

Kvällens speltips

MODO FT – Finns bland annat till 1,83 hos Expekt.

MODO har vunnit 19/20 senaste hemmamatcher, där enda förlusten kom efter straffar. Förvisso har en hel del fajter gått till OT/SO, men hemma mot ett formsvagt Kristianstad skall det räcka med 60 minuter. Gästerna har nämligen förlorat sju av sina nio senaste holmgångar, där samtliga nederlag kommit efter ordinarie speltid. I många av fallen med större siffror som 0-4 och 2-7. Faktum är att Kristianstads 13 senaste förluster kommit efter 60 minuters spel. MODO:s stjärnoffensiv löser tre poäng i kväll i jakten på att andraplatsen i tabellen!

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x