Speltips

Match/event
Nederländerna - Ukraina
Datum
13/06 - 2021
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Ukraina +0.5
Odds
2.28
Rygga Spelet
Fotbolls EM

Nederländerna – Ukraina 13/6

Fotboll Fotbolls-EM Speltips
Joakim
Publicerad: 9 juni, 2021

Söndag och premiär för grupp C. En grupp beståendes av Nederländerna, Österrike, Nord Makedonien och Ukraina. Möjligtvis inte den hetaste gruppen på pappret men visst finns där nationer att hålla ett extra öga på. EM 2021 blir det första mästerskapet för Nederländerna sedan 2014 då man missade att kvalificera sig för både EM 2016 och VM 2018. Man är favoriter till att vinna grupp C men med både Österrike och Ukraina som starka utmanare. Ukraina har stått för några imponerande skalper på senare tid, inte minst 1–1 matchen mot Frankrike tidigare i våras. På söndag tror jag man har goda chanser att störa Nederländerna som befinner sig i en negativ trend på landslagsfronten. Ukraina +0.5 spelas till 2.28 hos Expekt.

Tunga skador och en pågående generationsväxling

Sedan VM 2010 och VM 2014 där man lyckades komma tvåa respektive trea så har Nederländerna haft några år med mindre framgångar. En majoritet av det gamla landslaget har slutat och de yngre spelarna har haft svårt att axla rollen som ersättare. Några utav lagets största stjärnor är Memphis Depay, Gini Wijnaldum och Matthjis de Ligt. Det finns en hel del kvalitet i laget men tränaren Frank de Boer som varit kritiserad har haft svårt att få ihop ett vinnande lag.

Två tunga avbräck har drabbat det nederländska laget till sommarens EM där både Virgil van Dijk och Donny Van de Beek är indisponibla. Avsaknaden av Van Dijk kommer bli enorm då han likt i klubblaget varit en stor hänförare och ledare för ett i övrigt ungt landslag.

Inför EM har man spelat två träningslandskamper, 2–2 mot Skottland och 3–0 mot Georgien. I VM-kvalet har man blandat och gett där två planenliga segrar mot Gibraltar och Lettland följts upp av en svag 4–2 förlust mot Turkiet.

Ukraina med Andriy Shevchenko på tränarbänken

Ukraina får sägas ha fått en fördelaktig lottning där man har goda chanser att avancera från gruppen, kanske rentav vinna den. Malinovskyi (Atalanta), ZInchenko (Man City), Andriy Yarmolenko (West Ham) och Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk) hör till lagets största stjärnor, alla etablerade namn i stora europeiska klubbar. Man har visat tidigare att man kan rå på skickliga fotbollsnationer, inte minst i öppningen av VM-kvalet där man spelade oavgjort mot självaste Frankrike.

Speltips

Jag tycker Nederländerna blivit väl stora favoriter i matchen, hemmaplan till trots. Ukraina är ett lurigt lag att bryta ner och kan mycket väl nöja sig med en poäng från detta möte. Tycker inte Nederländerna imponerat tillräckligt för att stå i 1.70 här. Väljer således att spela Ukraina +0.5 vilket rättas som vinst vid oavgjort eller ukrainsk seger.  

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x