Speltips

Match/event
NFL Säsongsspel - Divisionsspecialare
Datum
10/09 - 2021
Matchstart
02:00
Spelbolag
Spel
Flertal!
Odds
1.95 - 3.00
Rygga Spelet
Speltips NFL

NFL Säsongsspel – Divisionsspecialare

Amerikansk Fotboll NFL Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 18 augusti, 2021

NFL säsongen närmar sig med stormsteg och de är mitt i sina pre-season matcher. Ett flertal rookies har fått testa att spela och kommer att få fortsatt speltid. De flesta veteranerna får inte speltid förns den sista preseason matchen men ett flertal fina bets har ändå hittats på denna säsong. Just detta inlägg handlar helt om divisionsplaceringar. De flesta är vinnarspel men även ett par spel på vilket lag som ska sluta sist i sin division. Fem speltips totalt med ett snittodds på 2.50!

Vinnare i AFC South divisionen.

Till större del handlar det här om två lag som kan ta titeln och en direktkvalificering till slutspelet, Tennesse Titans samt Indianapolis Colts. De andra två lagen har inte riktigt något att säga till om då Houston tappade allt förra året och tappar troligtvis sin QB, Deshaun Watson snart. Jacksonville draftade Trevor Lawrence som #1 overall men lär inte vinna division än på ett par år.

Tannehill hade ett väldigt bra år för Titans samt att deras runningback, Derrick Henry, är fantastisk. Över 2000yards på Henry och han ser het ut inför iår också. De har bytt ut ett par wide receivers SAMT fått in Julio Jones som är väldigt het. Han tog 1000 yards på endast nio matcher. Tennessee’s defense var förra året mediokra och låg på 20:e plats i de flesta statsen. Stora skillnader har dock hänt i laget där de tappat ett par spelare men med sitt första draftpick tog de en cornerback samt att de bytt till sig Jenkins ifrån Saints som hade ett bra år. Deras mest imponerande trade är dock Bud Dupree som hade väldigt bra år i Pittsburgh.

Indianapolis däremot ser inte lika heta ut. Rivers har gått i pension och de har istället tagit in Carson Wentz som är väldigt svår att tyda. De senaste åren har han INTE sett bra ut dock har han då spelat för Eagles. Innan det såg han väldigt het ut men han kommer att missa MINST 7 matcher iår och det ser ut som 11 då han behöver operera foten. Deras Oline är dock väldigt bra och kommer ge tid till QB’n i fickan, men ifall de inte får in någon bra där, ser det tufft ut.

Därför väljer jag att spela på Titans som AFC South vinnare.

Vinnare i NFC West divisionen.

Den jämnaste divisionen på pappret där vi har tre lag som alla är slutspelskandidater samt Cardinals som har goda chanser för en upset vissa matcher. Det står alltså mer eller mindre mellan 49ers som spelade i Super Bowl 2019, Seahawks som tillsammans med Wilson kan göra stordåd och Rams som har den starkaste defensiven i ligan.

49ers var det laget som hade det utan tvekan tuffast förra året. De gick från att spela i Super Bowl 2019 till att endast få 6 vinster 2020. Mycket utav det hade med skador att göra där Garoppolo endast spelade sex matcher och Kittle missade även han halva året. Både Aiyuk och Samuel som fick 800 respektive 400 yards förra året som Rookies förväntas bli desto bättre iår. Bourne har dock lämnat laget vilket skadar offensiven. Deras defensiv var inte lika skadad och spelade relativt bra. Gav upp sjätte minst poäng i ligan men de har dock tappat Witherspoon och Sherman som cornerbacks. 49ers lär få ett bättre 2021 men att de tar divisionsvinsten, blir svårt.

Seattle Seahawks plockade fantastiska 12 vinster förra året. Wilson är en utav de QB’s som har högst kompletta passningar %. Hans bästa vapen är Lockett och rookien Metcalf som tillsammans tog över 2300yards och 20 touchdowns. De har även draftat in en TE samt WR extra för att kunna byta ut spelarna ibland. Deras RB är Chris Carson som hade vissa skador, men tog ändå 700yards på 12 matcher. Även Wilson sprang för över 500yards. De tillät dock EXTREMT många sacks, 27e mest i ligan. Deras defensiv var däremot inte alls så bra. 22e bäst i yards per game. De hade dock en bra rush D och gav endast upp 3.9yards per rush. De stora tappen i Jarran Reed samt K.J Wright gör att det kan bli tufft att vinna denna division.

De sista laget som jag tror starkast på här är LA Rams. De var det bästa defensiva laget i ligan i både poäng och yards per match. De tappade två OLINE’s som inte var fantastiska men hade tillsammans 6 sacks. Det faktum att Donald är kvar i laget tillsammans med Floyd som både tog över 10 sacks var förra året gör att QB’n aldrig får tid att passa. Förutom det har de även Jalen Ramsey som är den bästa safetyn i ligan som endast tillät 73 passing rating. Deras defensiv har blivit NÅGOT svagare, men deras offensiv däremot har en stor skillnad, deras QB. De bytte Goff mot Lions QB, Stafford. Med den olinen som laget har kan Stafford vara riktigt farlig till de vapen som Rams har i Woods, Kupp etc. De har även två riktigt bra runningsbacks i Cam Akers samt Henderson.

Därför väljer jag att spela på att LA Rams vinner NFC West.

Vinnare i AFC North

Tre lag som spelade bra föregående året i denna division. Steelers, Ravens samt Browns tog sig allt till slutspel och hade 12, 11 och 11 vinster var. Steelers är det lag som har tappat mest sen förra året. De har tappat Bud Dupree samt Steven Nelson som kan göra defensiven lite svagare. Dock har de fortfarande T.J Watt, Stephon Tuitt samt Minkah Fitzpatrick m.m. Watt och Tuitt hade tillsammans 26 sacks och Fitzpatrick tillät endast 40 passer rating och hade 4 interceptions. Roethlisberger är kvar som QB men han såg svagare och svagare ut i slutet av säsongen. SmithSchuster är kvar som tog nästan 900 yards, samma som Claypool. Det svagaste i laget är olinen som var rankat 23e plats. De har dock 5 helt ny offensiva linjemän men det är inte alltid det bästa då det är orutinerade spelare.

Cleveland Browns gick förra året till slutspel för första gången på nästan 20år. Mayfield var mycket bättre detta året men det var inte passningsspelet som tog Browns till slutspelet. 24e plats i passningsyards per match trots att de har vapen som Landry samt Odell Beckham. Deras RB’s är dock fantastiska i Kareem Hunt som sprang 900 yards och Nick Chubb som sprang 1067 yards. Deras defensiv har dock bytts ut mycket. Endast 4 starters är kvar i laget trots att laget inte var supersvaga i defensiven. Ingen av de offensiva linjemännen som de har tagit in har varit särskilt bra i sacks eller varit med i lag som stoppat springspelen ofta, vilket inte tyder på att de kommer lyckas. Man vet dock aldrig med kemin mellan de nya spelarna men att de vinner divisionen känns inte lika troligt som att

Baltimore Ravens gör det. Lamar Jackson är det namn som är populärast. Han sprang för över 1000yards för andra året irad, ett merit ingen annan QB någonsin haft. De hade 5.5 yards per försök när de sprang med bollen och det var inte många lag som kunde stoppa dem. Dobbins och Edwards var lagets RB’s som båda hade närmare 800yards, vilket ger över 2600 rushing yards i laget på bara tre personer. De har fått några positiva ändringar i sin oline när de bland annat tradeat till sig Alejandro Villanueva ifrån Steelers som såg väldigt stark ut ifjol. Laget passade relativt lite men när de väl gjorde det gick det ganska bra. Jackson hade en passer rating på 99.3 och 26TD’s. De har redan bra vapen i offensiven men har fått in Watkins från Chiefs samt att de draftade Bateman i första rundan.

Deras defensiv var förra året fruktansvärt bra. Nästbäst i tillåtna poäng per match till hjälp av många stjärnspelare som safetys & cornerbacks. De hade desto fler problem med att stoppa springspelen ifrån motståndarna men de har bl.a. Queen som hade ett bra rookie år och troligtvis bara blir bättre.

Därför väljer jag att spela på att Baltimore Ravens vinner AFC North.

Andraplats i NFC West

Den utan tvekan svagaste divisionen som förra året gav en slutspelsplats till Washington som hade ett record på 7-9. Dallas hade chans på slutspelet enda in i slutet men tappet av Dak Prescott tidigt i säsongen var för mycket. Washington lyckades med sin fantastiska defensiv ta sig till slutspelet där de var VÄLDIGT nära att slå Tampa Bay.

Alla lag kan komma tvåa i denna division men för mig är Cowboys favoriter att vinna. De hade ett helt okej år förutom på QB positionen efter de 5 första matcherna. När Dak kommer tillbaka, och ifall han håller sig hel, bör de relativt enkelt vinna divisionen.

Giants har förbättrat sitt lag en hel del, men inte tillräckligt för att slåss om top 2 i divisionen. Deras största spelare som är tillbaka är Saquon Barkley som är fantastisk när han springer, men de har fortfarande inte löst sin oline eller QB situation tillräckligt för att de ska ta över 6 vinster i mina ögon.

Eagles fick endast 4 vinster förra året och har sen dess tappat sin QB Wentz. Istället spelar de med Jalen Hurts som spelade de sista matcherna i året som fick 6TD/4interception efter fyra matcher. De draftade Devonta Smith som vann Heismann troféen i Collage och ser ut som en väldigt stark WR, men deras Oline var kass och den har knappt ändrats. De gav upp mest sacks i ligan. Deras defensiv var även den väldigt dålig där de låg runt 25e i ligan i nästan alla stats. De tappade även sin bästa safety Mills vilket inte talar gott. Eagles är mina favoriter att komma sist i divisionen.

Detta lämnar endast Washington som snarare hotar vinsten än att komma sämre än tvåa. Trots att divisionen är relativt dålig, är fighten till större del mellan Cowboys och The Football Team om den direkta slutspelsplatsen. Som skrivet innan har de en fantastisk defensiv med Chase Young i toppen som spelade fantastiskt nästan hela säsongen. Tillät andra minst yards på passningarna och elfte bäst på springspelen. De var dock andra bäst i sacks på hela året samt att de draftade Davis i första rundan som Linebacker! Det ska även nämnas att de nu har fått in Fitzpatrick som QB, något som är bra för laget. Tillsammans med Heinicke som backup bör de förbättra sin offensiv, men frågan är ifall de får nog för att ta sig förbi Dallas, vilket jag inte tror.

Därför väljer jag att spela på att Washington kommer tvåa i NFC West.

Fyra i NFC South

Trots att Saints har tappat Brees som QB samt ett par defensiva giganter, kommer de fortfarande göra desto bättre ifrån sig än Falcons samt Panthers. Tampa Bay lär även med högsta sannolikhet vinna divisionen relativt enkelt. Fjärdeplatsen är alltså mellan Atlanta och Carolina som förra året fick 4 samt 5 vinster.

Panthers har fått in en hel del spelare såsom Sam Darnold på QB platsen. De har behållit DJ Moore som fick 1200 yards samt Robby Anderson som hade 1000yards.
De har även plockat in David Moore och Dan Arnold som hade 500yards förra året. Offensiva linjen ser bättre ut när de bytt ut två av sina svagaste spelare. Defensiven har behållit bästa spelaren Burns och de har tagit in Reddick som hade 13 sacks och 6 forced fumbles förra året. De draftade även en cornerback i förstarundan som åtta overall. Bästa scenariot för Panthers så kan de plocka ett vinnande record på 9-8 men troligt är 7-10 eller liknande.

Atlanta Falcons har även dem fått en hel del ändringar. De har däribland tappat Julio Jones som är superstark och trots att han bara spelade 9 matcher kan det bli svårt att hitta någon som tar 86 yards per match i snitt. De har dock kvar Calvin Ridley som är en favorit till att vinna flest mottagna yards, men mest för att han inte har någon konkurrens som wide receiver. Deras draftpick i Kyle Pitts måste man dock nämna som ser riktigt bra ut och en TE var något de verkligen behövde. Defensiven är dock fruktansvärda gällande passningarna. Sämst i ligan på passade yards per match. De har bytt ut 3/4 cornerbacks men det är inte några namnkunniga som har tagit deras platser. De plockar kanske fem eller sex vinster men bör inte gå över Carolina i vilket fall.

Därför väljer jag att spela på att Atlanta Falcons kommer sist i NFC South

Alla divisionsspel!

  • Tennessee Titans vinner AFC South till oddset 1.95 hos Unibet (2units)
  • LA Rams vinner NFC West till oddset 3.00 hos Unibet (1unit)
  • Baltimore Ravens vinner AFC North till oddset 2.20 hos Unibet (1.5units)
  • Washington Football Team kommer tvåa i NFC West till oddset 3.00 hos Unibet (1unit)
  • Atlanta Falcons kommer fyra i NFC South till oddset 2.35 hos Unibet (1.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x