Speltips

Match/event
NiP vs LDLC
Datum
06/07 - 2021
Matchstart
12:00
Spelbolag
Spel
NiP -4.5 i karthandikapp
Odds
1.88
Rygga Spelet
Speltips esport

NiP vs LDLC

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 5 juli, 2021

LAN är tillbaka när det gäller CS:GO scenen och det är inte vilken turnering som helst. IEM Cologne är en utav de största turneringarna varje år och kvalet börjar redan imorgon, Tisdag. Åtta lag av de sexton som är med i kvalet går direkt vidare till den ”riktiga” turneringen och det står mer eller mindre mellan 10 lag. En utav de största favoriterna i kvalet är NiP som även är de högst rankade!

NiP’s fjärdeplats i BLAST Finals

De har efter denna turnering även spelat Gamers without borders men där spelade de inte med Hampus och det var en relativt oseriös turnering. I Blast fick de möta bland annat Evil Geniuses, BIG och G2. De första två motstånden stod de för en vinst i efter bara två kartor var. Trots att de slog båda motstånden med 2-0 var det ganska jämna möten. Evil Geniuses fick elva och tolv rundor på de två kartorna som spelades och BIG fick tio och tolv. Dessa kartor var alltså relativt jämna, men man får tänka på att motstånden här är desto bättre än LDLC.

I deras sista match, emot G2, var det väldigt jämnt. Det såg väldigt bra ut först för svenskarna när de fick en 10-5 halva men känslan byttes snabbt mot en oroskänsla när G2 tog 11 av 12 rundor i den andra halvan och vann NiP’s kartval med 16-11. NiP gjorde något liknande på andra kartan där de, efter en ganska dålig första halva, dominerade andra halvan och vann kartan. Tredje kartan var Inferno och G2 fick en ledning med både 13-7 och 15-10 men chokeade det till Overtime. Väl där hade NiP inte tillräckligt för att vinna och åkte ut på en fjärdeplats!

LDLC också med en fjärdeplats

Även det franska laget kom fyra i en turnering, men kvalitén var något sämre. Trots detta fick de möta bland annat BIG som även dem lyckades slå. Matchen var fruktansvärt tight, trots detta lyckades BIG vinna första kartan, vilket var LDLC’s kartval. LDLC hade länge ledningen med förlorade 11-16 efter att BIG tagit tio av elva rundor i slutet utav kartan. De två resterande kartorna gick båda LDLC’s väg med 16-14 trots att de såg väldigt annorlunda ut. Den ena hade LDLC ständigt en liten ledning på and den andra gjorde de en sen comeback.

Efter mötet mot BIG fick de möta ForZe i lower-bracket finalen. Detta möte var likt det emot BIG, fast de var på fel sida. De lyckades vinna första mötet med 16-11 men på både andra och tredje kartan förlorade de ganska hårt. 16-11 på andra kartan låter desto jämnare än vad det faktiskt var och 16-9 på trejde kartan representerade mer hur det såg ut.

Dagens speltips

NiP är kvalet största favoriter och fick en något tuff lottning och möter LDLC som är rankade som det elfte bästa laget i kvalet, istället för att få möta det sämsta. Trots detta har jag svårt att tro att LDLC, när de äntligen möter ett väldigt bra motstånd, har något att säga till om. NiP har bara mött tier 1 lag på senaste tiden, förutom BIG, och har gjort relativt bra ifrån sig. LDLC däremot har varit svajiga när de mött många tier 2 lag. De förlorar mot de mest aggressiva lagen samt de som har en väldigt bra awper, något som NiP har.

Därför väljer jag att spela på NiP -4.5 i karthandikapp till oddset 1.88 hos William Hill (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x
Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x