Speltips

Match/event
Oleksandr Usyk vs Anthony Joshua
Datum
20/08 - 2022
Matchstart
23:30
Spelbolag
Spel
Tiden går ut - Nej
Odds
1,70
Rygga Spelet
Box

Oleksandr Usyk vs Anthony Joshua 20/8

Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 19 augusti, 2022

Nu på lördag så har vi en efterlängtad boxningsmatch på schemat då Usyk och Joshua ska göra upp om samtliga bälten som Usyk tog från Joshua förra året. Det är alltså andra gången dessa ska mötas och senast så vann Usyk, lite förvånat, mot Joshua på domslut. Upplagt för en spännande fight!

Ungefär ett år sen de slogs

Denna fight skulle egentligen redan ha varit men på grund av vad som pågått i världen och inte minst i Ukraina, som är Usyks hemland, så blev fighten uppskjuten till nu på lördag. Det gör att det är ungefär ett år sen dessa slogs sist och ingen har haft någon fight mellan utan det var en returmatch som var det logiska att göra. Usyk har tidigare iår varit hemma i Ukraina och anslöt sig till armen för att hjälpa med det han kunde men fick sedan godkännande från premiärministern att påbörja sin träning inför denna fight. 

Så man kan lugnt säga att deras år har varit ganska olika då Joshua haft betydligt mer tid och ork att fokusera på denna fight. Men Usyk har nu fått tid att träna han med då fighten som sagt blev uppskjuten så han har absolut goda chanser att behålla sina bälten i returmatchen. Det som även blir en stor skillnad från förra fighten är att denna kommer att vara på en neutral plats, till skillnad från förra året då det var i Joshuas hemland, England. Denna gång är det i Saudiarabien som dom ska slåss vilket gör att ingen får någon extra fördel på så sätt. 

Imponerade på alla sist

Usyk som egentligen slåss i cruiserweight gick alltså upp till heavyweight för att ta sig an Joshua och försöka vinna hans bälten också, vilket han också gjorde. Och hans prestation mot en väldigt teknisk tungviktare gjorde att han imponerade på hela boxningsvärlden. Många förväntade att Joshua med hans storlek, skulle vinna den fighten mot en betydligt mindre motståndare men Usyk bevisade att inte allt handlar om storlek och kraft. 

Usyk är känd för hans tekniska kvalitéer och det visade han också sist när han “out boxed” Joshua i nästan samtliga ronder och var dessutom nära att släcka honom i de två sista ronderna. Men fighten gick tillslut samtliga ronder och Usyk vann utan någon vidare tvekan. Returmatcher brukar vara extra intressanta då båda fighters vet vad dom kommer att ha framför sig, oftast. Returmatcher ger också möjligheten för fighters att komma med något helt nytt som man kanske inte använde i den första vilket kan ställa till med stora problem för motståndaren. De första ronderna kommer att vara extremt viktiga för båda herrar på lördag.

Speltipset

En extremt spännande fight som vi har framför oss imorgon och sist var det som sagt Usyk som vann efter en imponerande insats av honom, samtidigt som Joshua inte riktigt såg ut som han brukar. Sist var det nära att fighten inte gick alla ronder då Usyk höll på att avsluta Joshua i sista ronden. Jag tror inte att denna match går samtliga ronder denna gång. Speltipset blir att tiden inte går ut till 1,70 hos Coolbet.

Coolbet
100% upp till 500 kr
  • Snygg design
  • Kul funktioner
  • Bra utbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Coolbet
Lanserat:
mars, 2016
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.8/5
Introduktion
Coolbet är grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Tallinn i Estland. De har spellicens i Sverige, Estland och Malta. De har sedan starten vuxit snabbt och är väldigt omtyckta bland spelare. De har flera unika funktioner som är väldigt kul att se
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 500 kr
Omsättningskrav: 6x