Speltips

Match/event
IK Oskarshamn - Brynäs IF
Datum
22/09 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Ö5,5 mål
Odds
1,92
Rygga Spelet
Speltips SHL

Oskarshamn – Brynäs – 22/9

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 22 september, 2022

Under SHL-premiären prickade vi in både Malmö ML till 3,20 + Färjestad FT till 1,89. SHL-säsongen kunde med andra ord inte börja bättre. Hittills under den korta ishockeysäsongen är vi redan +14,65 units och har en ROI på 144,39%. Under torsdagskvällen bjuder SHL återigen på full omgång. Vi har valt att rikta blickarna extra mycket på mötet mellan Oskarshamn – Brynäs.

Meriterad premiärvinst

Oskarshamn gjorde en bra fjolårssäsong och slutade på en niondeplats efter att ha spelat in 72 poäng på 52 matcher. Laget tog sig därmed till åttondelsfinal, där man slog ut Leksand. I den efterföljande kvartsfinalen pressade man grundserievinnaren, Rögle, rejält, men föll till slut med 3-4 i matcher.

Under årets försäsong blandade och gav Oskarshamn. Laget spelade sju matcher, där man lyckades segra i tre av dem. Man slog bland annat Linköping med 6-3, men föll också mot Malmö med hela 4-7. Snacka om att det svängde under träningsmatcherna.

I premiären vankades det smålandsderby mot Växjö. I den tredje perioden låg Oskarshamn under med 2-3 och 3-4, men lyckades kvittera med 1:30 kvar av den ordinarie speltiden. Matchen fick sedan avgöras på straffar, där Oskarshamn drog det längsta strået och fick alltså en kanonstart på säsongen.

Fin start – trots förlust

Brynäs var en stor besvikelse under säsongen som gick. Laget slutade först på en tiondeplats med samma inspelade poäng som nian Linköping. Gävlelaget lyckades dock ta sig till slutspel via en bättre målskillnad. Väl i slutspelet blev det omgående respass mot Örebro, som vann åttondelsfinalen med 2-1 i matcher.

Årets försäsong inledes med fyra (!) raka förluster. Bland annat åkte man på stryk mot Timrå med 4-8 och Leksand med 0-3. Efter förlustsviten avslutade man träningsmatcherna med att segra i tre raka fajter. Först besegrades Malmö med 4-1 och därefter danska Rödovre med 6-1. I genrepet blev det en 5-3-vinst mot AIK.

Gävlelaget inledde årets grundserie med en mycket tuff uppgift då man ställdes mot fjolårets grundserievinnare, Rögle, på bortais. Brynäs hade överraskande nog en 2-1-ledning i början av tredje perioden. Dock lyckades skåningarna vända till 4-2 på 3:37 och såg ut att gå mot en säker seger. Men icke. Brynäs reducerade och kvitterade innan den ordinarie speltiden var till ända. I den efterföljande förlängningen avgjorde sedan Rögle. Brynäs skall dock inte alls skämmas över sin insats. Tvärtom.

Dagens speltips

Ö5,5 mål synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,92. Insats: 2 units.

Mötet mellan Oskarshamn och Brynäs känns väldigt öppet. Det kan faktiskt sluta lite hur som helst. Däremot tycker jag det mesta pekar på att vi får en ny målfest. Expekt har hela 1,92 på Ö5,5 mål, vilket vi bara måste syna. Såväl Oskarshamn som Brynäs har haft en mycket fin offensiv under de senaste veckorna. Samtidigt har försvarsspelet varit mindre bra. Fyra raka Oskarshamns-matcher har slutat med 7+ mål (5-4 OT, 3-4 OT, 4-7, 5-4 OT) medan tre Brynäs-fajter gjort detsamma (4-5 OT, 5-3, 6-1). Lägg därtill att 3/5 och 7/10 senaste inbördes mötena slutat med 6+ mål. 4-2 eller 4-3 till något av lagen känns som ett troligt resultat i afton.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x