Speltips

Match/event
IK Oskarshamn - Brynäs IF
Datum
05/01 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,60
Rygga Spelet
Speltips SHL

Oskarshamn – Brynäs 5/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 5 januari, 2021

Med nöd och näppe lyckades Timrå tvåmålsbesegra MODO under gårdagen och vi bröt därmed äntligen den dystra förlustsviten. Under tisdagskvällen planlägger jag för ytterligare en grön bock då SHL bjuder på ett mycket intressant bottenmöte mellan Oskarshamn – Brynäs.

Brutal förlustrad

Oskarshamn fick en oerhört tuff förstasäsong i SHL under det gångna året. Laget behöll dock sin SHL-plats på grund av pandemin och tog verkligen vara på den. Åtminstone till att börja med. Laget startade den aktuella säsongen mycket imponerande då man stundtals låg i toppen av tabellen. Verkligheten har dock kommit i kapp det SHL-unga laget då man sjunkit som en sten i tabellen och är endast en poäng ifrån en negativ kvalplats.

Smålänningarnas form är brutalt usel för tillfället då man förlorat i 16 (!) raka matcher. Har det ens hänt tidigare i SHL? Jag har inget minne av det i alla fall.

Trots att Oskarshamn förlorat mängder med matcher på slutet så är man oftast inte utspelade, snarare tvärtom. Exempelvis har åtta av de 16 förlusterna kommit med uddamålet, där tre av de sex senaste förlusterna kommit efter förlängning eller straffar.

Tuff uppgift framför sig

Brynäs har, precis som Oskarshamn, det väldigt tungt i SHL den här säsongen. Laget är jumbo i serien efter att man spelat in 22 poäng på 21 matcher. Gävlelaget har fem poäng upp till säker mark. Det ska dock tilläggas att klubben drabbats av Covid-19 under säsongen och därför hamnat många matcher efter. Man har till exempel spelat sju (!) matcher mindre än tolvan HV71 och elvan Oskarshamn.

Under den senare tiden har Peter Anderssons mannar fått upp farten och faktiskt tagit poäng i fyra raka matcher där man segrat i två av de tre senaste fajterna. Allra senast föll man hemma mot Leksand efter straffar, men innan dess bortaslog man Färjestad efter förlängning och 5-2-besegrade Malmö på hemmais. Brynäs har ett bättre poängsnitt än Linköping, HV71 och Oskarshamn, men frågan är om laget orkar spela i kapp alla matcher? Det blir Gävle-lagets stora utmaning den här säsongen.

Brynäs har varit inblandat i många målrika tillställningar på slutet och har bland annat en målskillnad på 17-15 på sina fyra senaste SHL-matcher.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på BLG2M (Bet Builder) till 1,60 (2,5u) gånger pengarna.

Såväl Oskarshamn som Brynäs ”måste” vinna kvällens match, i synnerhet Oskarshamn då de har 16 (!) raka nederlag. En mer passande uppgift än jumbon på hemmais får man inte. Eller? Både Oskarshamn och Brynäs har spelat relativt många målrika tillställningar på sistone. BLG2M har gått in i 6/7 senaste Oskarshamn-matcherna medan fyra raka Brynäs-fajter slutat med BLG2M.

Sett till inbördes möten har fyra raka matcher slutat med BLG2M (5-2, 5-4, 4-3 SO, 3-2 OT). Anmärkningsvärt att Oskarshamn vunnit samtliga fajter. Ny Oskarshamns-vinst i afton? För mig spelar det mindre roll så länge BLG2M hittar hem.

Lycka till!

/ Timmy

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x