Speltips

Match/event
Cloud9 vs Imperial
Datum
16/05 - 2022
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
C9 vinner karta 2 och under 26.5 rundor
Odds
2.05
Rygga Spelet
Speltips esport

PGL Major: Cloud9 vs Imperial

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 16 maj, 2022

Ett ställe som inget av lagen förväntades vara i. Imperial var det lag som skulle åka ut 0-3 och Cloud9 skulle inte stå inför eliminering redan här i majoren. Men här står vi och i detta möte är C9 extrema favoriter!

Cloud9 med en felveto?

Lite kontroversiellt angående Cloud9’s senaste möte mot FaZe. Karrigan, en spelare i FaZe, påstår att Cloud9 frågat om att göra om kartveton (När de bannar kartor) då de gjort ett misstag. Detta tillät inte admins och de spelade då en bo1 på Nuke. Efter matchen säger en C9 spelare i intervju att det inte var fel kartval. Högst troligen är fallet så att det faktiskt blev ett misstag, men att de inte vill skylla på det eller att deras coach ska bli uthängd p.g.a. detta. Mestadels då det varit deras permabann sen, föralltid, men även att de förlorade väldigt hårt på kartan.

Innan detta möte hade C9 tveksamma resultat. En vinst mot Outsiders med ett väldigt jämnt resultat gav dem en match mot NiP där de var relativt stora favoriter. De ledde länge och såg ut att ha edgen i kartan, men NiP tog tillbaka det i slutet med individuella prestationer från bl.a. ReZ och Brollan. Nu kommer de till bäst av tre mötena och förhoppningsvis blir det inga fler misstag med kartvalen!

Imperial är NA’s sista hopp

NA står för Nordamerika och trots att Imperial är brasilianska, så räknas de ofta in i den bemärkningen. De var ett av två lag kvar i topp16 som var ”NA” baserade, och Liquid har redan åkt ut! De tog på sig två förluster i början mot tuffa lag. BIG i sitt första möte där de tog 11 rundor. G2 i det andra mötet där de tog 12 rundor och hade under ett tillfälle en 12-12 ställning med chans på kartan.

I sitt senaste möte mot Bad News Eagles räckte det med två kartor. Trots att de var väldigt jämna lyckades de dra de längsta stråen två gånger om. På första kartan hade de ett underläge på 9-11 och tog 6 raka rundor för att ha flera matchbollar som de tillslut tog tillvara på. Andra kartan var ännu jämnare. Här stod det 14-13 till Imperial efter en liten comeback från BNE. Det slutade med en vinst efter ett riktigt stort misstag från BNE i runda 30.

Dagens speltips

Imperial är riktiga underdogs i detta möte, med all rätt. Cloud9 är ett av världens bästa lag och har varit under en längre tid. Att de åker ut i gruppspelet är otroligt, ännu mindre troligt är det att de åker ut 1-3 mot Imperial. Därför är oddsen endast cirka 1.15 på C9, men istället får vi titta på specifika kartspel!

C9 är högsta seedet och väljer då den andra kartan i mötet. Högst troligen har de redan vunnit en karta vid detta lag, och har momentum. De har chansen att ta oss till flera kartor, däribland Vertigo och Mirage där de själva har 100% winrate. På just dessa två kartor har Imperial även haft det väldigt tufft! Med tanke på det har vi ett handicap på andra kartan som verkar väldigt intressant.

Därför väljer jag att spela på: Karta 2: Cloud9 vinst och under 26.5 rundor till oddset 2.05 hos Bet365 (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Fastbet
100% insättningsbonus upp till 1000 kr
  • Snabba insättningar
  • Bankid
  • Bra spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Fastbet
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Fastbets ledord är att du skall komma igång snabbt, att du skall kunna få dina uttag utbetalda snabbt och säkert samt att du skall slippa allt som har med ordet krångel att göra. Vi på Läktaren har granskat om detta stämmer hos Fastbet och skrivit en recension. Läs vidare för att se om detta är en bettingsida för dig.
Välkomstbonus - Betting
100% insättningsbonus upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x