Speltips

Match/event
Vitality vs Liquid & ENCE vs Outsiders
Datum
15/05 - 2022
Matchstart
12:00
Spelbolag
Spel
Vitality ml + ENCE ml
Odds
2.25
Rygga Spelet
Speltips esport

PGL Major: Day 2: Cs dubbel!

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 15 maj, 2022

Dag ett gick inte riktigt som hoppats. G2 hade en ledning med 14-11 men tappade den till en 17-19 förlust samtidigt som Furia inte imponerade. De förlorade sin match och vi gick därmed 0/2. Dag två kan inte ge oss ett sämre resultat!

Ence vs Outsiders 12:00

En varsin vinst och en varsin förlust för dessa två lag. Båda två har vinster mot väldigt imponerande lag men även en förlust som är tveksam. Outsiders förlorade sin första karta som de spelade när de mötte Cloud9. Missta mig inte, C9 är ett väldigt starkt lag, men outsiders var långt ifrån att vinna kartan trots att de förlorade 12-16. De såg väldigt dåliga och utspelade ut större delar av kartan. Deras andra möte däremot var mot just Vitality. Här hade de en stark karta vilket ledde till en skön vinst med 16-8 och har nu en bra chans på att ta sig till 2-1 gruppen!

ENCE började istället sitt äventyr med en vinst, mot favoriten i hela turneringen. FaZe stod för motståndet och ENCE började stenhårt. De tog de fem första rundorna och tradeade sedan utan resterande av första halvan och vann den med 10-5. Liknande i andra halvan där de fick kontroll direkt de hade nog med pengar och vann då kartan med 16-8. Andra mötet däremot var en liten skön dragning, på förhand. Copenhagen Flames var motståndet och det var ett utav de enklaste i 1-0 gruppen spåddes det. Men icke! Flames imponerade hårt och tog kartan dominerande. En 10-5 halva ledde till en 16-8 vinst och ENCE var helt plötsligt i 1-1 poolen.

Vitality vs Liquid 14:30

En oförväntad 0-2 match, speciellt med Vitality som tappade två konstiga möten under lördagen. De var favoriter i sitt första möte mot NiP men gjorde misstag innan matchen ens börjat. De lät det gå till Overpass som är NiP’s utan tvekan starkaste karta. Man kunde tro att de hade fullt med strategier för att stoppa svenskarna, men icke. Endast fyra rundor på hela kartan och de tvingades spela 0-1match mot Outsiders. Även där såg de svaga ut. En halvdålig CT sida som gav 7-8 ställningen men en väldigt platt T-sida där de endast fick en runda. Förlust med 8-16 tillslut. Nu möter de istället Liquid, som är på papper det sämsta laget de mött hittills i turneringen.

Liquid med två tuffa förluster mot väl kvalificerade lag. De fick först möta Heroic som har #1 seed. De gjorde matchen väldigt jämn och hade chanserna att bryta ekonomin för motståndet, men föll kort med 11-16 som slutresultat. Furia var deras möte i 0-1 seedgruppen som såg desto tuffare ut från start. Liquid tappade alldeles för mycket rundor tidigt på denna karta och efter ett underläge på 1-8 lyckades de inte ta det närmare än till 9-16.

Dagens speltips

ENCE har varit ett väldigt stabilt lag länge och förlorade mot Copenhagen Flames som även dem har varit extremt starka när det väl kommer till LAN och Majors! Den förlusten går enkelt att skriva av och med tanke på hur stark Spinx hittills varit på LAN, kan de mycket väl äga detta möte. Vitality är även det mycket starkare laget av de två som möts och bara ska inte kunna åka ut 0-3 i denna turnering. I bo3’s visar ofta de bästa spelarna sitt sanna jag, vilket jag tror både Zywoo och Apex gör.

Därför väljer jag att spela på en dubbel med ENCE ml + Vitality ml till oddset 2.25 hos Unibet (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x