Speltips

Match/event
PGL Major Day 3: BIG vs Vitality
Datum
16/05 - 2022
Matchstart
12:00
Spelbolag
Spel
Vitality vinner karta 1 & under 27.5 rundor
Odds
2.60
Rygga Spelet
Speltips esport

PGL Major Day 3: BIG vs Vitality

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 16 maj, 2022

Vi bättrar våra esport resultat under majorens gång! Första dagen hade vi lite tufft och satte 0/2 tips då G2 tappade en 14-11 ledning. Andra dagen så satte vi 1/2 och gick exakt +-0 men nära på vinst då Bad News Eagles förlorade 14-16 och 13-16. Under måndagen satsar vi på att hitta 2/2 speltips!

BIG har varit förvånansvärt dåliga

Hittills en vinst som kom i första mötet och sedan dess två förluster. De mötte i sitt vinstmöte Imperial, som är ett utav de svagaste lagen på papper i turneringen. Det vart en relativt jämn karta som slutade 16-11 tillslut. Efter det blev det lite tuffare motstånd, och det syntes direkt på hur BIG spelade och hade lyckade rundor.

Mot NaVi fick de endast åtta rundor och många utav dem var tidigt i kartan. Mot furia istället blev de tidigt helt dominerade. De förlorade första halvan med 12-3. De lyckades göra det lite jämnare i andra halvan, men efter att Furia slutat force’buya och fick en ordentlig chans med en fullbuy, tog de enkelt tillbaka och vann tillslut 16-10.

Vitality spelar bra när de väl gäller

Två dåliga första möten för Vitality när de förlorade mot både NiP och Outsiders. Första kartan mot NiP var fruktansvärd och de fick endast fyra rundor. Mot Outsiders fick de det dubbla, men med tanke på att de var stora favoriter i mötet, är åtta rundor väldigt kritiskt läge. I sitt 0-2 möte blev de lottade mot Liquid, som troligtvis var det tuffaste laget att möta där.

De lyckades ta mötet här men det var inte helt problemfritt. Första kartan gick väldigt smort då de vann 13-2 i första halvan och tog tillslut mötet med 16-7. Andra kartan däremot var väldigt jämn och Liquid hade chans att hota det lite närmare till en start. Vitality vann halvan med 8-7 och tog sedan fyra raka rundor vilket satte dem i en relativt säker ledning som de aldrig riktigt tappade greppet om.

Dagens speltips

De båda lagen tvingas nu mötas i en elimineringsmatch. Vitality är favoriter efter sin vinst mot Liquid. Den största positiven som finns att ta från Liquid är att Zywoo verkar ha vaknat in i turneringen, och då kan det oftast bli väldigt tufft för motståndet.

Vitality är det lägsta seedet i detta möte och kommer därmed få välja första kartan. De kommer högst troligen välja kartan Vertigo vilket är en stark karta för dem och en relativt svag för BIG. Denna karta är heller inte extremt beroende på CT / T sida, vilket gör att Vitality kan vinna stort på denna.

Därför väljer jag att spela på: Karta 1: Vitality vinst & under 27.5 rundor till oddset 2.60 hos Bet365 (1.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

CampoBet
Gratisspel upp till 120 kr
  • Bettingbonus
  • Live Betting
  • Virtuell Betting
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - CampoBet
Lanserat:
juli, 2020
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
CampoBet är ett relativt nytt spelbolag på den svenska marknaden men har kommit med full fart framåt. Campobet lanserades redan i slutet på 2019 men har inte erbjudit betting till Svenska Spelare förrän i år.
Välkomstbonus - Betting
Gratisspel upp till 120 kr
Omsättningskrav: 0x