Speltips

Match/event
PGL Major: ENCE vs Copenhagen Flames
Datum
20/05 - 2022
Matchstart
16:30
Spelbolag
Spel
Ö 2.5 kartor
Odds
2.01
Rygga Spelet
Speltips esport

PGL Major: Quarterfinals: ENCE vs Copenhagen Flames

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 20 maj, 2022

Två av fyra kvartsfinaler är avspelade och vi satte 3.75units+ med de två högoddsarna vi hade! Nu har vi två matcher kvar där den första är ENCE som möter Copenhagen Flames. Andra mötet som spelas på kvällen är mellan Heroic och NaVi!

ENCE med endast en förlust

En extremt bra start för ENCE på turneringen där de fick möta förhandsfavoriten FaZe direkt och var relativt stora underdogs. De vann mötet övertygande dock med 16-8 och fortsatte till 1-0 gruppen. De förlorade där mot Copenhagen flames som de återigen möter. Där hade de det tuffare då CF hade en stark CT-sida på Ancient. De möter då Outsiders i ytterligare en bo1 och här ger de inte den ryska / kazakmixen en chans efter att de tar första halvan med 12-3 för att sedan städa av det relativt enkelt på T-sidan.

Deras sista möte var mot Heroic i en bäst av tre där de fick en riktigt tuff start. De hade chansen att stjäla deras kartval med torskade tillslut med 14-16 och hade pressen på sig. På sitt eget kartval låg de under med 4-8 under en period men tog tillbaka det och vann tillslut 16-12 efter en väldigt stark CT-sida. På Nuke var det ingen match, ENCE dominerade från start med ytterligare en stark CT-sida.

Flames överlevde en närachoke!

De tog sig relativt enkelt till 2-0 gruppen efter vinster mot både Bad News Eagles och just ENCE. Efter det kom problemen som de hade även förra gången det var Major dags! De klarar inte av att vinna bo3’s i majorsammanhang. Det är förvisso inga enkla lag som de tvingas möta när de först fick spela mot Spirit. CF vann första kartan relativt enkelt med 16-10 där de spelade sin CT sida väldigt väl. De nadra två kartorna var de väldigt svaga på, speciellt på sina T-sidor där inget fungerade. Väldigt liknande mot FaZe där de vann första kartan, med sedan fallerade helt på T-sidan och förlorade de två andra kartorna med 13-16 och sedan 6-16.

I deras femte match, alltså sista chansen för slutspel, fick de möta Imperial. Första kartan dominerade dem med 16-2 och det såg relativt enkelt ut, speciellt eftersom det var Imperials kartval! Men andra kartan var extremt problematisk igen. Denna gång var det deras CT-sida som svek men de tog tillslut tillbaka det. Efter att kartan gått till 2nd OT tog de fyra raka rundor och vann mötet 2-0!

Dagens speltips

Trots att lagen redan har mötts i turneringen där CF vann, tror jag att det kan se relativt annorlunda ut. Något som dock varit väldigt återkommande med båda dessa lagen är att det blir en jämn serie, åtminstone att det går till tre kartor. Copenhagen flames har väldigt starka starter men tappar det mer när motståndarna kommer in i matchen och har antistrats mot dem.

Därför väljer jag att spela på Ö 2.5 kartor till oddset 2.01 hos Betsson (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x