Speltips

Match/event
Portugal - Spanien
Datum
27/09 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
U8.5 skott på mål i matchen
Odds
1,85
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Portugal – Spanien 27/9

Fotboll Nations League Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 26 september, 2022

Toppmöte i den sista omgången i Nations League där en gruppfinal mellan Portugal och Spanien väntar. Portugal med fördel inför mötet då Spanien förlorade mot Schweiz samtidigt som Portugal körde över Tjeckien i den senaste omgången. Det räcker alltså för Portugal att kryssa denna match så vinner man gruppen. Men bara vinst som gäller för Spanien!

Slutat lika i de fem senaste

Portugal och Spanien har mötts några gånger nu på senaste år och nu hamnade man också i samma grupp i årets Nations League. Det var väntat att det var dessa två topplag som skulle slåss om förstaplatsen i grupp A2 och här är vi nu i den sista omgången där dom nu ska göra upp om den platsen. Senaste inbördes mötet slutade 1-1 som spelades tidigare i år på Spaniens hemmaborg. Även de fem senaste inbördes mötena har slutat lika mellan dessa två vilket tyder på att det är två jämna lag som möts. 

Nu är det en förstaplats som står på spel och även sista matchen för dessa innan VM som drar igång om ungefär två månader. Med tanke på att Spanien förlorade mot Schweiz i sin senaste match och inte alls gjorde en så bra match som man borde, så bör man ta denna match lite extra seriöst. 

Fördel för Portugal

Som jag nämnde tidigare så har Portugal ganska stor fördel inför mötet då man leder gruppen med två poäng. Det innebär att det räcker med ett kryss för Portugal medan Spanien måste vinna denna match för att vinna gruppen. På det så har Portugal även hemmaplan där man varit riktigt starka på sistone. Portugal kommer även till denna match efter en imponerande insats mot Tjeckien på bortaplan där man vann med hela 0-4. 

Inför matchen har jag Portugal som favoriter, precis som spelbolagen, för att man på papperet har bättre trupp enligt mig. Specifikt på anfalls fronten där Spanien inte riktigt har någon superspelare i den nuvarande truppen, anfallstrion mot Schweiz var Sarabia, Ferran Torres och Asensio vilket är långt ifrån den kvalité som Portugal sitter på. Spanien har haft problem med anfallsspelet och inte minst med att göra mål, sju mål har man på dessa fem omgångar jämfört med Portugals 11.

Speltipset

Räcker med kryss som sagt för Portugal vilket innebär att Spanien måste gå för vinst. Matchbilden kommer nog vara att Spanien kommer att vara det bollförande laget och Portugal kommer att försöka såra Spanien på kontringar bland annat. Speltipset blir under 8.5 skott på mål i matchen till 1,85 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x