Speltips

Match/event
Powerplay - Fredag 10/9
Datum
10/09 - 2021
Matchstart
17:59
Spelbolag
Spel
Tips och analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Tjerepovets-Tjeljabinsk
1X2
2. Dinamo Minsk-Jekaterinburg
X2
3. CSKA Moskva-Jaroslavl
1
4. Vitjaz-Kazan
1X2
5. Biel-Lausanne
1X
6. Bern-Zug
X2
7. Fribourg-Rapperswil
1X2
8. ZSC Lions-Ambri
1
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 10/9 – Tips, andelar & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 10 september, 2021

Hallå där! Prickade åtta rätt igår, men utdelningen blev inte riktigt vad vi hoppats på. Vi går för åtta även idag och det är en meny som kan ge en ganska fin utdelning. I skrivande stund är det dryga 100 tusen kronor i omsättning, så räkna med runt halva miljonen även idag. 4 fighter från KHL samt fyra fighter från Schweiz är dagens meny, nu gasar vi mot åtta!

Spelstopp 17:59

1. Tjerepovets – Tjeljabinsk

Vi börjar menyn med ett TJ möte i ryska KHL. Båda lagen kommer från seger i deras senaste matcher. Hemmalaget Severstal har varit i slutspel dom två senaste säsongerna men inte riktigt fått till det. Jakob Stenqvist har gjort 1+2 på hemmalagets första tre seriematcher, facit annars för laget är att man vunnit en efter sudden och torskat två efter full. Tractor har vunnit två och torskat en, men vann med hela 6-1 på bortaplan mot Riga senast. På pappret är bortalaget det bättre laget men jag tror att det blir tufft på isen, 1X2 tack.

2. Dinamo Minsk – Jekaterinburg

Vi stannar kvar i KHL men byter land till Belarus. Det är Dinamo Minks första hemmamatch, man har inlett med tre raka bortamatcher där man fått med sig två segrar. Tog en riktigt fin skalp senast när man bortaslog Jaroslavl med 4-3. Svenskarna Mario Kempe, Lukas Bengtsson, Adam Almqvist och Mattias Tedenby har startat säsongen starkt. Jekaterinburg är bra, och man har haft väldigt enkelt mot Minsk på senare tid, fyra raka segrar på bortais och alla efter fulltid. Slog SKA i senaste omgången och går in som stora favoriter här, X2 räcker.

3. CSKA Moskva – Jaroslavl

Till den klassiska klubben CSKA som tar emot Jaroslavl. CSKA är en av KHLs allra bästa lag, framförallt på hemmaisen. Plump i protokollet i premiären mot Omsk, efter det har CSKA vunnit tre raka segrar. CSKA har även tre raka hemmasegrar mot Jaroslavl. Moskva är ett riktigt skickligt lag och har massor av kvalite. Jaroslavl plumpade senast och har inte startat säsongen på ett övertygande sätt. Finns dock ett par herrar i bortalaget som mycket väl kan störa hemmalaget, men jag tror dom gubbarna är alldeles för få. Spiken till 65% får fungera okej.

4. Vitjaz – Kazan

Ispalatset i Podolsk är värd för detta möte som avslutar KHLandet på dagens meny. Det är hemmalagets första hemmamatch för säsongen, man har torskat dom två senaste efter sudden, men vann premiären enkelt med 6-3 mot Novgorod. Nyförvärvet från SKA, Miro Aaltonen har öppnat säsongen riktigt starkt med åtta pinnar på sina tre första fighter, finns ett par skickliga herrar i laget. Kazan har öppnat säsongen med tre raka nederlag, och det har inte sett bra ut för fem öre. NHL nyförvärvet i Jordan Weal har varit en av få som varit bra i inledningen. Pär Lindholm kan mycket mer än vad han visat. Tror mycket väl detta kan gå hur som helst, 1X2.

5. EHC Biel – Lausanne

Nu över till Schweiz och Tissot Arena i Biel som står som värd. Biel har hunnit tjuvstarta i NL, man vann borta mot Ajaoie med 3-1. Det finns massor av kvalite i hemmalaget, många inhemska spelare som är givna i Schweiz landslag och toppat med importer som Toni Rajala, Jere Sallinen och Viktor Lööv. Biel har endast torskat en gång av dom senaste sju efter fulltid hemma mot Lausanne. Lausanne är långt i från ofarliga, med 699 NHL matcher i bagaget är man såklart skillade. Lausanne har varit och spelat i CHL där man gjort ganska svagt ifrån sig, bland annat torskat mot Cardiff. 1X räcker långt här.

6. Bern – Zug

Dessa två lag kamperade mot varandra i kvarten förra året. Då gick Zug vinnande ur striden och är på pappret ett skickligare lag än hemmalaget. Dock har hemmalaget gjort en ganska fin försäsong där man vunnit 5/7 matcher, torskade dock premiären med klara 6-3. Zug däremot har spelat i CHL och gjort det bra, dubbla torsk mot Rögle dock. Har ett vassare lag än fjolåret, fått in Lander, Hansson och Djoos. X2 tack.

7. Fribourg – Rapperswil

Fribourg har startat denna säsong på ett lysande sätt, har gått rent i CHL och endast torskat en försäsongsmatch. Laget vann även premiären på ett övertygande sätt. Styrkan i hemmalaget är att man har tre riktigt jämna och starka formationer, det kommer man vinna många matcher på i vinter. Stefan Hedlund är tränare för bortalaget, man har ett par tunga skador i truppen. Dock kommer man ställa ett starkt lag på banan ikväll så räkna med ett taggat bortalag. Svenska folket skriker spik etta, men 1X2 enligt mig är bäst.

8. ZSC Lions – Ambri

Rikard Grönborgs mannar är skickliga, man var nära att slå ett skicklig Frölunda senast i CHL och man vann premiären mot Servette med 4-2. Spelare som Roe, Azevedo, Kruger och Andrighetto är riktigt skickliga spelare på denna nivå. ”Lejonen” är favoriter att vinna hela kalaset i år, och starten har varit bra. Ambri Piotta är absolut ingen dåligt gäng, men trivs som bäst på hemmaplan där man har riktigt bra tryck. Bortalaget har en stor trupp, 10 backar och 19 forwards på kontrakt, vilket utgör en väldigt stor konkurrens. Här blir uppgiften för svår och spiken till 72% är helt okej.

Läktarens säkra: ZSC Lions

Lejonen från Zurich är vassa i år. Grönborg lämnar inget åt slumpen och räkna med ett taggat hemmalag som får lira inför sina fans. 72% är okej, Kruger löser biffen! Gasa Lions!

Läktarens skräll: Vitjaz

28% på hemmalaget mot ett riktigt formsvagt Kazan är bra. Tittar vi spelare för spelare är såklart bortalaget skickligare men dom har verkligen visat noll så här långt. Vitjaz borta är tufft för många lag!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus