Speltips

Match/event
Powerplay - Måndag 11/10
Datum
12/10 - 2021
Matchstart
18:04
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Färjestad-Djurgården
12
2. Örebro-Linköping
1X
3. Fribourg-Leksand
12
4. Tappara-Skellefteå
X2
5. Frölunda-HIFK
1X
6. Växjö-TPS
1
7. Bremerhaven-Sparta Prag
1X2
8. Rungsted-Rouen
1X2
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 12/10 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 12 oktober, 2021

Hallå där! Inga mil ifrån igår, det var spiken på Torpedo som inte gick vägen, slutade tyvärr kryss. Vi tar nya tag idag och vi har 250 000 kronor extra i potten. I skrivande stund är det drygt 140 000 kronor i omsättning så räkna med över miljonen med denna extra peng. Menyn då? Jo, vi har två matcher från SHL och resten från avslutande omgången i CHL. Häng med nedan!

Spelstopp 18.04

1. Färjestad-Djurgården

Vi börjar menyn i Karlstad och rivalmötet mellan Färjestad och Djurgården. Hemmalaget Färjestad har värvat ihop ett riktigt bra lag på pappret och är utmanare till guldet i år. Hade innan segern mot Brynäs senast tre raka nederlag. Har bara spelat en hemmamatch i år, torsk mot Leksand. Djurgården ser inte bra ut för tillfället, har fem raka förluster och gör knappt några mål. Har på pappret ett bra lag och vändningen kommer att komma. Ettan målas i direkt men får följe av tvåan, ”gaffel”.

2. Örebro-Linköping

Från Karlstad till Örebro som gästas utav Linköping. Örebro har startat SHL på ett ganska risigt sätt och har endast två segrar på sina sju spelade matcher. Har dock ganska enkelt för Linköping hemma i Behrn, LHC har inte vunnit där sedan 2017. Linköping är spelmässigt helt okej, men får inte med sig resultaten. Tre raka nederlag och saknaden av en målskytt är verkligen stor. Saknar ett par viktiga gubbar här och 1X målas ner tidigt.

3. Fribourg-Leksand

Över till Champions Hockey League och ett möte som inte gäller speciellt mycket. Båda lagen är nämligen klara för slutspel. Fribourg har en riktigt fin form, har åtta raka segrar och ser riktigt fina ut för tillfället. Leksand har en viktigt match på torsdag mot Brynäs och behöver vinna med ganska många mål här för att vinna gruppen. Oviss match då båda lagen troligtvis lyfter juniorer, 1-2 tack.

4. Tappara-Skellefteå

Tappara är helt klara för slutspel, och fixar gruppsegern vid minst en pinne. Tappara åkte på en 1-6 förlust borta mot Skellefteå i senaste rundan och har efter det hunnit torska en match och vunnit en match i inhemska serien. Skellefteå behöver vinna här för att säkra en slutspelplats. Skellefteå har en mäktig svit med fem raka segrar och endast tre insläppta mål på dessa fighter. X2 räcker långt här.

5. Frölunda-HIFK

Viktig match i Grupp B där båda lagen måste vinna, eller för Frölunda räcker det med en pinne. Frölunda är bra för tillfället och har vunnit allt dom senaste fem matcherna och har ett riktigt bra powerplay där Ryan Lasch är dirigenten. HIFK var spelmässigt minst lika bra som Frölunda men tappade matchen i slutet. Måste ha en tre här för att gå om Göteborgarna då Zurich har slagpåsen att möta. HIFK kommer gå framåt och det gör luckor till skickliga Frölunda, 1X.

6. Växjö-TPS

Växjö måste ha tre pinnar mot TPS för att kunna ta sig till slutspel. Åkte på en förlust lagen emellan med 3-1 i Finland. Växjö har en förstakedja som verkligen levererar och har varit riktigt bra på hemmais. TPS är helt avsågade och reser till Sverige med en trupp som inte borde ha en chans i Småland. Ett kokande Vida blir jobbigt för Finländarna och spikpistolen laddas och träffar ettan!

7. Bremerhaven-Sparta Prag

Ettan och tvåan i samma grupp som Växjö och TPS. Båda lagen behöver poäng här för att inte bli omkörda av Växjö, vinner Bremerhaven så är dom klara, vinner Prag är dom klara, vinner Bremerhaven efter sudden/straffar så går båda lagen vidare. I grunden är gästerna det vassare lagen och vann ganska enkelt senast, men med lite oklara förutsättningar så helas denna match utan att blinka.

8. Rungsted-Rouen

Vi avslutar menyn i Bitcoin Arena där båda lagen kan gå vidare till slutspel. Om Klagenfurt gör sitt mot Donbass räcker det för gästerna att plocka en pinne för att ta sig vidare. Vinner dock Rungsted efter full tid så är det danskarna som går vidare. Rouen var det klart bättre laget senast och vann enkelt med 5-1. Rungsted har ett par skickliga spelare i laget som mycket väl kan störa Rouen. Gästerna har dock det bättre spelarmaterialet men har inte lirat någon match senaste veckan. 1X2 tack.

Läktarens säkra: Växjö

I grunden är Växjö starkare än TPS, och nu när förutsättningarna är som dom är så spikas Växjö. TPS har inget att spela för medans Växjö måste vinna. Möjligheten finns att Växjö har dödat matchen innan halva matchen är spelad. Jobba Rosen/Gynge!

Läktarens skräll: Djurgården

Att Stockholmarna är streckade till 13% i skrivande stund är gott. Visst, Djurgården är inte bra för stunden men har killar som Marcus Sörensen, Paul Carey och Linus Videll i laget. Färjestad har inte vunnit efter full tid i Karlstad på dom åtta senaste SHL-matcherna.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus