Speltips

Match/event
Powerplay - Torsdag 14/1
Datum
14/01 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Skellefteå - Frölunda
1X2
2. HV71 - Färjestad
1X2
3. Luleå - Brynäs
1X
4. Linköping - Leksand
12
5. Djurgården - Örebro
1X
6. Växjö - Rögle
12
7. Gynge - Everberg
1X2
8. Straubing - Thomas Sabo
1
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 14/1 » Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 14 januari, 2021

Hallå där! Har dessvärre levererat ganska dåliga rader senaste dagarna men idag ska det vara ändring på den saken. Det kommer vara minst 1.5 miljoner i omsättning, i skrivande stund redan 168 tusen kronor. Det är sex matcher från SHL, en head to head match samt en fight från Tyskland på menyn. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Skellefteå-Frölunda

Första matchen på menyn hämtar vi från Skellefteå och ett ganska fint möte mellan två duktiga lag. Skellefteå har tre raka hemmasegrar och Jesper Fröden trivs utmärkt på hemmaplan då 16 av hans pinnar kommer på hemmais. Frölunda har fyra segrar på dom fem senaste och ser ganska fina ut för stunden. Det har dock varit riktigt tighta matcher lagen emellan dom senaste åren och därför plitas alla tecken ner ganska tidigt här. 1X2.

2. HV71-Färjestad

HV71 är just nu på kvalplats och har inte tagit en trepoängare på 10 matcher. Senast hade man dock 2-0 efter första perioden mot Örebro men föll ihop som ett korthus. Alexander Bergström och Co måste upp i nivå här. Färjestad har inte heller någon rolig form, sex raka fighter utan en trea och Pennerborn har mycket att tänka på. Var inte alls bra senast mot Oskarshamn. En ångestmatch deluxe och finns inget annat än att hela den heller.

3. Luleå-Brynäs

Luleå har stekheta på hemmais, har sex raka vinster och ser ut som ett vinnande lag igen. Nils Lundkvist är i riktigt bra form och har 4+1 på dom senaste fem matcherna. Dock så torskade man senaste gången man mötte Brynäs. Det är ett Brynäs som spelat upp sig rejält, har tagit poäng i dom sju av senaste åtta matcherna. Greg Scott och Anton Rödin är stekheta framåt, räkna med att Brynäs går för det. Tror dock inte man lämnar Norrbotten med en trea, 1X.

4. Linköping-Leksand

Det är dystra miner i Östergötland, LHC ligger sist, med fyra pinnar upp till Brynäs som också har fem matcher mindre spelade. Nio raka torskar och skador på nyckelspelarna Jonas Junland och Broc Little. Det finns dock massor av kvalite i LHC truppen och vändningen bör komma. Leksand ser ut som ett slutspelslag med fem vinster på sex senaste omgångarna och man har spelmässigt varit överlägsna i matcherna man vunnit. Cehlarik, Camper och Hrivik är seriens bästa kedja för tillfället. ”Gaffeln” 1,2 känns fin här.

5. Djurgården-Örebro

När Djurgården skrinnar ut på Hovets is gör man det med fyra raka nederlag. Djurgården gjorde dock kaffeved Örebro senast man möttes på Hovet. Finns goda målskyttar i Djurgården, som är starka på hemmais. Örebro har inte rosat marknaden utanför Örebro på senare tid och borde anses som underdogs här, men allting kan hända i ishockey, spikettan till 49% är fin men krysset måste nog också synas om plånboken vill.

6. Växjö-Rögle

Det vankas toppmatch i Småland, hemmalaget Växjö ligger på fjärde plats medan gästande Rögle leder SHL. Växjö har en magisk svit på hemmais, 15 raka matcher med poäng och i 14 av dom har det blivit seger. Firma Calof/Petersson ser riktigt fina ut. Rögle torskade oväntat mot Leksand i senaste rundan och har inte riktigt rosat marknaden på slutet. Dock ska man aldrig räkna bort Abbotts grabbar och ”gaffeln” här är bra.

7. R.Gynge-D.Everberg

Head to head fight, roligt! Det är två herrar som vet var maskorna ligger. Gynge har alltid varit en målskytt, på sina 30 spelade matcher i år har snipern prickat rätt 12 gånger. Svårt att se att han slår sitt förra målrekord i SHL på 28 stycken. Everberg går dock mot sin bästa målsäsong någonsin i SHL, utan sina skador hade han definitivt gjort det. Han står noterad 14 kassar och rekordet är 18, det kommer han slå. Båda herrarna är givna i powerplay och därför är 1X2 ganska vettigt här.

8. Straubing-Th Sabo

Sista matchen på menyn hämtar vi från Tyskland, hemmalaget Straubing har tre raka nederlag och senast mot just Sabo där man dock var det spelförande laget. Straubing har inte åkt på pumpen hemma mot Sabo sedan 2018 och det finns kvalite i laget som måste uträttas om man ska spela slutspel. Thomas Sabo som är hemmahörande i Nurnberg har en ganska stor och skicklig trupp, dock får man det tufft här. Ettan spikas till 54% som är helt okej.

Läktarens säkra: Straubing

Det är en ganska lurig rad ikväll, men Straubing ser ut att gå mot en efterlängtad trea. Inga skador eller sjukdomar för tillfället i laget och trean bärgas till 54%.

Läktarens skräll: Linköping

23% på LHC måste synas, så mycket sämre truppmässigt är man verkligen inte. Leksand har dock sett fina ut på slutet, men risk för underskattning? Linköping har sett spelmässigt helt okej ut på slutet och trean kan mycket väl komma här, 23% måste testas.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus