Speltips

Match/event
Powerplay - Fredag 15/10
Datum
15/10 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Speltips och analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Björklöven - HV71
12
2. Tingsryd - Mora
1X2
3. Kristianstad - Vita Hästen
12
4. AIK - Västerås
12
5. Södertälje - Almtuna
1X
6. Nybro - Kalmar
1X2
7. Huddinge - Visby/Roma
1X
8. Skövde - Nyköping
1
Rygga Spelet
Powerplay

POWERPLAY 15/10 – TIPS & ANALYS

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 15 oktober, 2021

Hallå där! Äntligen är fredagen här och vi har ett intressant powerplay framför oss. Det är endast matcher från Sverige, det är ligorna allsvenskan och hockeyettan som gäller. I skrivande stund är det dryga 350 000 i omsättning så räkna med mer än en miljon idag. Räkna med en bra utdelning vid en åtta idag då matcherna idag kan gå åt vilket håll som helst.

Spelstopp 18.59

1. Björklöven – HV71

Toppmatch i Umeå, mellan Björklöven och ett HV71 som har sex raka treor. Hemmalaget åkte på en oväntat torsk i förra rundan mot bottenlaget Troja/Ljungby. Kommer definitivt inte göra samma plattmatch när serieettan kommer på besök. Det är redan många biljetter sålda till fighten ikväll. HV71 är makalöst bra i år, avgjorde med ett fåtal sekunder kvar senast mot Modo. Tyler Vessel, som kom från just Björklöven har inlett makalöst bra. Ett Björklöven som mycket väl kan ta en trea följs upp av att HV tar sin sjunde raka, 1-2.

2. Tingsryd – Mora

Vi tar oss ner till Småland där vi har ett möte mellan TIngsryd och Mora, dessa lag möts också under söndagen. Tingsryd har blandat och gett rejält i inledning, har till exempel slagit Modo med 5-0 men torskat mot Almtuna med 7-2. Har fått in ett par intressant spelare i laget och en fredag i Tingsryd är aldrig lätt. Mora var ett lag för topp sex men har haft ett par gubbar borta, framförallt på backsidan. Har spelat med sex backar egentligen hela säsongen. Har poäng i 4/5 matcher i inledningen, 1X2 här tack!

3. Kristianstad – Vita Hästen

Två lag som letar efter sin första trea, Kristianstad har dock mött alla topplag. 15-27 i målskillnad och sex raka nederlag är alltså facit för Gaths gubbar i Kristianstad. Har på pappret ett helt okej lag och kommer allt närmare sin första pinne. Vita Hästen var spelmässigt bättre än BIK Karlskoga senast, men torskade mot 1-0. Har dock varit helt okej spelmässigt och behöver sätta lite mer puckar i nät. Vilket lag tar första trean? ”gaffeln” blir svaret.

4. AIK – Västerås

Det är två lag som skrinnar ut på Hovets is som satsar på en topp fyra placering. Båda lagen har satsat och höjt spelarbudgeten rejält i år. Båda lagen står noterade på nio pinnar efter sex spelade matcher. Hemmalaget har tre segrar på sina fem senaste matcher, och senast var man riktigt dåliga i Västervik. Västerås har tagit sina pinnar på hemmais, har på sina två bortamatcher släppt in hela nio mål. Har dock ett bra manskap på pappret och kan mycket väl vända tillbaka till Västerås med poäng i bagaget. 1-2 även här.

5. Södertälje – Almtuna

Två lag som har två olika formkurvor. Södertälje har tre raka segrar och vände sent senast mot just Almtuna. Nyförvärvet i Brett Pollock har sett magisk ut i inledningen och står noterad för elva pinnar på sex spelade. Almtuna startade säsongen riktigt bra och ledde serien under en kort period, har dock tre raka nederlag för tillfället. Nyförvärven från Västerås i Sebastian Benker och Viktor Hertzberg håller hög klass. 1X räcker långt i Scaniarinken.

6. Nybro – Kalmar

Över till hockeyettan och ett derby mellan Nybro och Kalmar. Det är ett hemmalag som var ganska nära att ta klivet upp förra året, har startat denna säsong bra med tre segrar på fyra försök. Har även tre raka segrar mot just Kalmar. Kalmar startade riktigt svagt, men har på dom två senaste matcherna gjort hela tio mål och löst sex pinnar. I ett derby kan mycket hända och jag börjar strecka från höger och stannar på ettan, 1X2 alltså.

7. Huddinge – Visby/Roma

Huddinge torskade oväntat i premiären mot Wings, men har efter det tre raka segrar och det mot lag som Strömsbro och Väsby. Huddinge är alltid bra på hockeyettan-nivå men räcker oftast inte hela vägen fram till avancemang. Visby/Roma gjorde en bra insats senast mot Hudiksvall, torskade med 3-1 på hemmais men hade bara 15 utespelare tillgängliga. Visby har en tendens till att vara svaga på bortais och saknar massor av spelare mot Huddinge, 1X räcker långt här.

8. Skövde – Nyköping

Vi avslutar menyn i Billingehov. Båda lagen har en sak gemensam denna säsong, torsk mot Surahammar. Det är ett Skövde som har två raka hemmasegrar och har värvat Kristoffer Söder från Björklöven och Anton Blomberg. Bortalaget har varit stabilt i inledningen och vunnit tre av fyra matcher, vunnit båda sina bortamatcher. Har ett par viktiga pjäser borta här och jag tror Skövde blir lite för starka i sin hemmaborg. Spiken till 43% är bra på Skövde.

Läktarens säkra: Skövde

Säker och säker, det är enligt mig kupongens finaste spik. Skövde har värvat ihop ett riktigt bra lag i år och är erkänt svårslagna i Billingehov. 43% på Skövde är enligt mig bästa spiken.

Läktarens skräll: Kalmar

25% i ett derby mellan två lag som det inte skiljer mängder emellan tar jag direkt. Kalmar har en bra svit på senare tid och har nästintill fullt manskap. I derby kan allt hända! Jobba Kalmar!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus