Speltips

Match/event
Powerplay - Fredag 17/9
Datum
17/09 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. HV71-Brynäs
2
2. Lausanne-Servette
1X
3. Davos-Rapperwil
1X2
4. Bern-SCL
1X
5. Lugano-Biel
1X
6. Bremerhaven-Eisbären
1X2
7. Straubing-Ingolstadt
12
8. Krefeld-Kölner
12
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 17/9 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 17 september, 2021

Hallå där! Onsdagens PP blev succé med åtta rätt och över 6 lax i utdelning, grattis ni som ryggade. Nu går vi för åttan även idag, och i skrivande stund är det dryga 100 tusen i omsättning, så räkna med minst 400 K. Dagens meny består av fighter från SDHL, matcher från Schweiz samt avslutningsvis matcher från den tyska ishockeyn. Häng med nedan för analys och tips.

Spelstopp 18:59

1. HV71 – Brynäs

Vi börjar menyn med SDHL hockey från Jönköping där hemmalaget HV71 tar sig an Brynäs. Det är omgång tre i SDHL, där hemmalaget HV71 inlett med att vinna premiären mot Djurgården och torskade senast mot Linköping. HV71 har ett intressant lag på pappret, dock så ser backsidan ganska tunn ut med sex spelare på kontrakt varav tre är juniorer. Framåt däremot finns det massor av pjäser som kan gå in och avgöra matcher, framförallt Hanna Olsson. Brynäs torskade premiären mot Luleå men studsade tillbaka rejält senast och vann med 8-3 mot Modo. Brynäs har en bra trupp på pappret där Lara Stalder sticker ut mest och är en av ligans absolut bästa spelare. Brynäs har fem raka segrar mot HV71 och den sjätte kommer troligtvis idag, spik 2.

2. Lausanne – Servette

Hemmalaget Lausanne har inte fått den start på säsongen som man velat, ett ganska svagt CHL spel där man torskade en fight mot Cardiff, man har också två raka nederlag i serien på bortais. Lausanne har ett bra lag på pappret med 699 NHL fighter i bagaget. Bortalaget Servette har dock varit strået vassar med 2/3 segrar i ligan. Genevelaget har dock ett sämre lag på pappret än hemmalaget, har stora problem med skador, och upp till åtta man kan missa fighten ikväll, dock har Servette en bred trupp. 1X räcker långt här.

3. Davos – Rapperswil

Davos plumpade i premiären mot Zug, men spelade upp sig rejält senast och vann på hemmais med klara 3-1 mot Bern. Davos har ett bra lag på pappret med herrar som Magnus Nygren, Mathias Brome och Dennis Rasmussen. Hemmalaget har åtta raka segrar mot Rapperswil på hemmais. Rapperswil letar verkligen efter formen efter tre raka nederlag och 11 mål insläppta. Robertsson/Nyman har dock ett ganska bra lag på pappret och vändningen borta komma snart, ett stort minus för gästerna är att Steve Moses missat inledningen. 1X2 tack.

4. Bern – SCL

Bern har startat säsongen bedrövligt, sex raka nederlag (seriematcher och träningsmatcher). Lundskogs mannar har ett vasst lag på pappret, men många gubbar måste upp i nivå. Cory Conacher och Dominik Kahun har startat fint med fyra pinnar på tre spelade seriefighter. Langnau Tigers har startat på ett helt okej sätt, med fyra pinnar på tre fighter. Jesper Olofsson har startat på ett mycket imponerande sätt och står noterad för 4+1. När ettan nosar på 65% så måste krysset åka med då hemmalagets form inte är den bästa.

5. Lugano – EHC Biel

Nu till två lag som öppnat säsongen på ett mycket imponerande sätt. Hemmalaget Lugano har dammat av Skellefteå x2 samt vunnit 2/3 fighter i serien. Firma Arcobello/Carr gjorde sju pinnar vardera i CHL men dessvärre för Luganos del är Carr skadad och Arcobello inte riktigt visat sig i seriespelet. Biel har öppnat med fyra raka segrar och går riktigt fint för stunden, får dock klara sig utan sin viktige back Viktor Lööv efter en ganska ful smäll på Ryan Gunderson. 1X räcker långt här!

6. Bremerhaven – Eisbären

Hemmalaget Bremerhaven har öppnat säsongen på ett starkt sätt och gick igenom CHL med endast en torsk i en grupp med Växjö och TPS. Efter CHL succén har man vunnit två raka i ligan, finns verkligen massor av spelare som kan avgöra fighter i detta lag, ingen riktigt spets men massor av bred. Eisbären däremot torskade alla sina fighter i CHL, och torskade premiären mot Munchen. Studsade dock tillbaka och slog Iserlohn med 7-4 på bortais. Eisbären har ett väldigt intressant lag på pappret med många importer, det är Matt White som lyckats bäst och gjort åtta pinnar på sex matcher i både CHL och DEL. Alla tecken synas här!

7. Straubing – Ingolstadt

Dom blåvita tigrarna från Straubing möter Ingolstadt. Straubing slog Mannheim i premiären men torskade sedan mot Bremerhaven. Lyckligtvis har Mike Connolly som fick förra årets spolierad av skada börjat riktigt fint. Ingolstadt gick hela vägen till semifinal förra året och har börjat denna säsong med att torska mot Bissingen och slagit Schwenninger. Bortalaget har massor av kvalité i laget och får anses som favoriter ikväll, väljer mig utan ”gaffeln” 1-2.

8. Krefeld – Kölner

Vi avslutar menyn från Yayla Arena i Krefeld. Det har varit ett skadedrabbat hemmalag som öppnat katastrofalt, endast en seger på elva fighter, och släppt in 12 kassar på sina två första seriematcher. Kanske Patrik Hersley kan glädja hemmapubliken med bomber från blå. Hajarna från Köln har ett mycket bra lag på pappret, vann mot Wolfsburg i premiären men torskade mot Munchen senast. Åtta kanadensare i truppen och nästan 500 NHL matcher i truppen får göra Köln till knappa favoriter, men ettan måste synas. 1-2.

Läktarens säkra: Brynäs

Brynäs har ett mycket bra lag på pappret och har även fem raka segrar mot HV71. HV har en tunn backsida och det kommer Brynäs skickliga offensiv kunna lösa upp. Runt 70% är bra på Gävlelaget!

Läktarens skräll: Rapperswil

När Robertsson/Hedlunds gäng är streckade till 19% måste det synas. Visst, det har inte sett vackert ut till en början men det finns mycket kvalité i detta bortalaget. JOBBA!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus