Speltips

Match/event
Powerplay - Lördag 18/9
Datum
18/09 - 2021
Matchstart
15:14
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården-Brynäs
1X
2. Malmö-Färjestad
1X2
3. Timrå-Växjö
X2
4. Frölunda-Luleå
1X
5. Skellefteå-Leksand
12
6. HV71-Troja
1
7. Modo Dam-AIK Dam
1X
8. Jaroslavl-Torpedo
1X2
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 18/9 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 18 september, 2021

Hallå där! Gårdagen erbjöd sju rätt, tyvärr. Vi tar nya tag idag och lördagar är dagen då omsättning är högst på powerplay, varför? Jo, för att mestadels av kupongen innehåller matcher från SHL. I skrivande stund är 241 000 omsatta så räkna med minst 1.5 millar här och då blir utdelningen fin vid ett par skrällar. Fem fighter från SHL, en träningsmatch från hockeyallsvenskan, en SDHL samt en KHL. Häng med nedan!

Spelstopp 15:14

1. Djurgården – Brynäs

Vi börjar menyn med ett klassiker möte mellan Djurgården och Brynäs. Djurgården har fem raka segrar mot Brynäs och jagar nu den sjätte, såg fina ut senast mot Linköping, har dock Jacob Josefsson på skadelistan. Brynäs vann premiären i Göteborg men torskade andra matchen mot Timrå hemma där man inte alls såg bra ut. Möter nu ett starkt Djurgården och firma Rödon/Scott måste upp i nivå om det ska bli pinne här, 1X.

2. Malmö – Färjestad

Ner till Skåne där hemmalaget har två raka trepoängare. Malmö har på pappret ett starkt lag med namn som Carl Söderberg, bröderna Westherholm, bröderna Sylvegård och Joakim Ryan bland annat. Rookien Daniel Marmenlind har fått en riktigt bra start i Malmötröjan, över 91% i räddningar. Färjestad straffade Växjö i premiären och har även dom ett väldigt starkt lag på pappret. Hemvändarna i Marcus Nilsson och Linus Johansson kommer bli oerhört viktiga för värmlänningarna, jag väljer dock att plita ner alla tecken här.

3. Timrå – Växjö

Timrå blev straffade ganska hårt mot Oskarshamn i premiären och det bara ramla in kassar. Dock tog Timrå tag i sakerna och åkte till Gävle och gjorde en riktigt stark match och vann välförtjänt. Albin Lundin har sett vass ut i början, men den bästa i Timrå har varit Ty Rattie, som ser oerhört bra ut. Regerande mästarna Växjö har fått behållt mycket från fjolårets succé, har börjat med att torska hemma mot Färjestad och vann i torsdags mot Örebro. Hemmaplansfördel för Timrå gör att krysset plitas ner men även tvåan.

4. Frölunda – Luleå

Frölunda såg bra ut i dryga 20 minuter mot Brynäs i premiären, men sedan rasade allt. Matt Tomkins fick starta mot Skellefteå och gjorde en monstermatch och nollade Skellefteå, medans Jacob Nilsson form forsätter att vara bra. Ryan Lasch har inte riktigt startat så bra som Frölunda velat, men när det vankas hockey i Göteborg så vaknar nog amerikanen. Luleå har ett otroligt bra lag på pappret med hemvändarna i Linus Omark och Komarek. Luleå vann premiären mot Linköping med 5-2, och det var Komarek som stod för 2+2. När 1X är streckade så lågt måste jag ändå tro på Frölunda som är ett bra hemmalag.

5. Skellefteå – Leksand

Skellefteå tog en stark seger på Hovet i premiären, men försvann lika snabbt ner i frysboxen när man blev nollade av Frölunda i torsdags. Skellefteå har gjort bra värvningar när man tagit in spelare som Linus Karlsson, Tom Kuhnhackl och Stefan Loibl. Skellefteå är starka hemma i Norrbotten. Leksand tappade både Hrivik och Cehlarik inför säsongen, har dock ersatt dom med fullt godkända spelare. Leksand ska absolut inte räknas bort här, när tvåan är streckade långt under 30% måste den synas, men ettan ska också plitas ner. 1-2.

6. HV71 – Troja

Ja, nu är HV71 nere i hockeyallsvenskan, och alla i föreningen vill bara vara där en säsong. Spelare som Simon Önerud, Fredrik Forsberg och Christoffer Törngren valde att stanna. HV71s sportchef har dock inte legat på latsidan och plockat in riktigt starka namn för att vara ett hockeyallsvenskt lag. HV vann senast i Tingsryd med 7-1, och har verkligen varvat upp. Troja har dock ett par riktigt skickliga namn i Joakim Hillding, Cameron Brown och Julius Vähätalo, och några utöver det. Troja har även spelat bra på försäsongen och ett nytt kontrakt är stor chans att man fixar. Dock har man inget att sätta till HV, en vecka innan seriestart. Spik 1.

7. Modo Dam- AIK dam

Modo åkte på en riktigt stjärnsmäll senast när man torskade med 8-3 mot ett starkt Brynäs. Slog Leksand i premiären med stabila 3-1 på bortais. Backen Erica Rieder har pangat in två kassar på lika många spelade matcher, det är ett bra lag Modo ställer på banan idag. Aik har dessvärre för delas del tappat ett par viktiga pjäser inför denna säsong. Avslutade förra säsongen med fem raka torsk, och startade årets säsong med torsk hemma mot SDE med 3-1. Har dock en av seriens bästa keeprar i Minuatsu Murase, kan mycket få mig sen en pinne tillbaka till huvudstaden, 1X.

8. Jaroslavl – Torpedo

Avslutar menyn med en fight från KHL. Hemmalaget har fått en bedrövlig start på KHL, med endast två segrar på sex lirade fighter. På pappret har man ett starkt lag, men Andre Pettersson och co måste upp i nivå, och då är Torpedo hemma en lämplig uppgift. Torpedo då? Jo, visst finns det herrar som vi känner igen, topp tre i deras interna lyder: Marek Hrivik, Theodor Lennström och Daniel Zaar. Dessa herrar kan mycket väl lösa en pinne i Järnverksstaden, 1X2.

Läktarens säkra: HV71

Ja, det är bara träningsmatch, men matchen HV71 spelade senast var hur bra som helst av smålänningarna. Nu möter man en rival och man kommer vinna här, streckade till 80%, och ja, man vinner 8 matcher utav 10 mot Troja. Jobba HV!

Läktarens skräll: Leksand

Leksand kan mycket väl få med sig en trea till Dalarna. Har på pappret ett bra lag och är vassa i powerplay. Skellefteå såg inte alls farliga ut senast och fortsätter det spelet så torskar man mot Leksand. 23% på Vita-blå är bra!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus