Speltips

Match/event
Powerplay - Torsdag 23/9
Datum
23/09 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Frölunda-Leksand
1X
2. Linköping-Färjestad
1X2
3. Malmö-Djurgården
12
4. Brynäs-Växjö
12
5. Frederikshavn-Rungsted
12
6. Krefeld-Iserlohn
1X2
7. Gruner-Manglerud
2
8. Frisk Asker-Storhamar
X2
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 23/9 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 23 september, 2021

Hallå där! En kasse från åtta rätt igår, nu är det nära. Idag är feelingen bra och det är ett par matcher från SHL på menyn vilket betyder att omsättningen troligen blir en miljon +. I skrivande stund är det cirka 150 000 kr i omsättning. Kupongen innehåller matcher från SHL, dansk hockey, tysk hockey och hockey från Norge. Häng med på analys och tips nedan!

Spelstopp 18.59

1. Frölunda – Leksand

Efter den överraskande förlusten i premiären mot Brynäs, trots 2-0 ledning har Frölunda spelat upp sig. Slagit Skellefteå och Luleå senaste två och Matt Tomkins har endast släppt en kasse. Leksand var ett boogieteam för Frölunda under förra säsongen, en vinst på fyra försök. Leksand har startat svajigt med tre raka nederlag. Det finns kvalite i Dalmasarna och man kommer till Göteborg med fin känsla eftersom man vann här förra gången. 1X.

2. Linköping – Färjestad

Linköping har missat slutspel dom tre senaste säsongerna, och har startat årets med två raka förluster. Gäller för LHC att få igång Broc Little som fortfarande är poänglös efter två lirade matcher. Gästerna från Värmland har värvat ihop ett riktigt bra lag på pappret, och har också två raka segrar i SHL. Gustav Rydahl leder interna på 2+1 på två spelade, men viktig för Färjestad var att Joakim Nygård fick hitta målet förra matchen. När hemmalaget är streckade under 20% måste den synas, 1X2.

3. Malmö – Djurgården

Malmö har startat bra, slog Oskarshamn och Leksand på bortais men torskade senast hemma mot Färjestad efter en riktigt svängig historia. Har ett fått ihop ett riktigt bra lag på pappret, Carl Söderberg är en av SHLs bästa spelare och han har också visat att han fortfarande håller, 3+1 på tre matcher. Djurgården har två av tre segrar så här långt. Även Djurgården har ett bra lag på pappret med namn som Videll, Sörensen, Lorito och Carey. Troligtvis hinner inte Peter Holland bli spelklar tills ikväll. 1-2 är bra här.

4. Brynäs – Växjö

Brynäs tog en riktigt meriterande seger i premiären mot Frölunda, men har inte riktigt kunnat behålla den standarden i matcherna efter. Torsk mot både Timrå och senast Djurgården, Brynäs klarade sig med nöd och näppe förra året. Finns spelare som Rödin, Scott och Bertilsson som håller hög SHL klass. Växjö är regerande mästare och har öppnat säsongen med två segrar och en förlust, senast vann förtjusande med 6-2 borta mot Timrå. Gynge/Rosen/Nättinen har öppnat på ett magiskt sätt och Växjö får anses som favoriter i Gävle. Dock måste ettan synas!

5. Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital

Nu över till Danmark och Frederikshavn, det är ett hemmalag som endast lirat på hemmaisen en gång under säsongen och då blev det torsk mot Herning med 4-1. Lucas Andersen har startat fint och gjort 6+1 på fyra spelade matcher. Bortalaget har ingen seger efter 60 minuter efter fyra spelade omgångar, men har dock två efter sudden. Rungsted har fem segrar på dom sex senast mot värdarna. 1-2.

6. Krefeld – Iserlohn

Från Danmark till Tyskland. Hemmalaget Krefeld har en dyster svit, fyra raka nederlag. Krigade dock till sig en pinne senast i Mannheim, starkt! Har på pappret ett ganska tunt lag, där svenska Alexander Bergström har gått skadad i inledning. Gästerna tog en riktigt stark seger senast, genom att slå Munchen med 2-1, har nu plockat poäng i tre raka matcher. Kris Fourcault har startat magiskt med sju pinnar på fem spelade. Helgardering här tack!

7. Gruner – Manglerud

Över till Norge och ett derby i Oslo, hemmalaget Gruner har haft en tung säsongsinledning. Fyra raka nederlag och 18 insläppta kassar. Tog dock en minst sagt oväntat pinne i Stavanger senast. Finns ett par herrar i värdarna som håller hög klass, till exempel William Mäkinen, Christoffer Gozzi och Sean-Michel Sunnqvist. Manglerud har inte heller startat jättebra, slog dock Lillehammer i premiären och har varit nära på poäng i ett par kamper. Har på pappret ett snäppet vassare lag än Gruner och målvakten Lars Haugen kan vinna matcher på egen hand. Manglerud vann två gånger på försäsongen mot just Gruner. Spiktvåan till 41% är riktigt bra enligt mig.

8. Frisk Asker – Storhamar

Frisk Asker har startat säsongen på ett ganska dåligt sätt, tungt i CHL samt en tung inledning av ligan med endast en seger på tre fighter. På pappret har Frisk Asker ett mycket intressant lag, framförallt på forwardssidan. Har ett par avbräck defensivt här. Storhamar har vunnit tre av fyra matcher i inledningen. Har gjort tio kassar senaste två matcherna. Firma Thoresen/Ahlholm har stått för en stark inledning och fixar poäng till Storhamar ikväll. X2.

Läktarens säkra: Manglerud

En riktigt stark spik på dagens kupong är enligt mig Manglerud. 41% på Oslogänget mot ett annat Oslogäng är bra. Grüner kommer troligen få respass ner till serien under. Manglerud är bra och har bra spelare, mött starka lag i inledningen och tagit ett par poäng.

Läktarens skräll: Linköping

Färjestad är bra i år och kommer absolut hamna i toppen, men när LHC är streckade till under 20% måste det strecket synas. Broc Little är en av seriens bästa spelare, vaknar han idag? Då kan mycket väl Linköping ta poäng!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus