Speltips

Match/event
Powerplay - Fredag 24/9
Datum
24/09 - 2021
Matchstart
17:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. HV71-AIK
1
2. Södertälje-Björklöven
12
3. Västervik-Modo
1X2
4. Almtuna-Troja Ljungby
1X
5. Västerås-Tingsryd
12
6. Kristianstad-BIK Karlskoga
1X2
7. Vita Hästen-Modo
12
8. Brynäs-Linköping
1X
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 24/9 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 24 september, 2021

Hallå där! Var ingen vidare igår, ett par misslyckande matcher från min sida. Det är dock idag det gäller då Svenska Spel går in med 250 K extra tills ikväll. Snart en halvmiljon i omsättning i skrivande stund, så räkna med en bra bit över miljonen idag. Menyn idag innehåller sju fighter från premiären i Hockeyallsvenskan och avslutas med en fight från SDHL. Häng med nedan för analys och speltips.

Spelstopp 17.59

1. HV71 – AIK

HV71 spelar alltså i Hockeyallsvenskan i år, det var inte många som trodde. Man har dock gjort en sjukt bra försäsong och vunnit med stora siffror i ett par matcher. Har ett sjukt bra lag på pappret på denna nivå. Simon Önerud var borta i genrepet mot BIK och David Ullström är out ett par månader till. AIK har ett intressant lag på pappret med några vassa killar, har blandat och gett under försäsongen. HV vinner denna match som det sett ut på försäsongen, spiken till 70% är något hög men ok.

2. Södertälje – Björklöven

Den konstiga starttiden 20.30 är den första någonsin i Hockeyallsvenskan. Hemmalaget har rensat rejält från förra året och tappade Nick Olesen till Brynäs. Tagit in spelare som Borvik, Smith och Pollock, på pappret är Södertälje bra. Björklöven var nära att ta sig till SHL i fjol, men fick ge sig mot Timrå. Har behållit ett par viktiga pjäser sedan förra säsongen och spetsar med spetsiga snubbar, håller Björklöven lite högre och någon av lagen får med sig en trea, 1-2.

3. Västervik – Modo

Västervik gjorde en fantastik säsong förra året och prickade helt rätt med sina importer, har tappat ett par av dom men fyllt på med nya, samma succé? Ja, kanske, det får framtiden utvisa. Trots allt är Västerik otroligt hemmastarka och kommer ta många pinnar på hemmaisen. Modo? Jo, det har sett bra ut än så länge, den duktiga coachen Mattias Karlin kan mycket väl få fart på denna fina trupp. 1X2 i denna premiär tack.

4. Almtuna – Troja Ljungby

Almtuna har gjort en helt okej försäsong med tre vinster samt tre förluster. Nyförvärven från Västerås i Viktor Hertzberg och Sebastian Benker kommer bli viktiga för Uppsalalaget. Troja som tog steget upp till Hockeyallsvenskan har troligtvis den sämsta truppen på pappret i serien. Har dock krigat ner seriekollegorna Kristianstad och Tingsryd på försäsongen. Torskade dock genrepet med hela 9-0 mot HV71. Smålänningarna kan mycket väl knipa en pinne här och 1X räcker långt.

5. Västerås – Tingsryd

Västerås har värvat otroligt bra inför denna säsong och en topp fem placering är ett måste med denna trupp. Spelare som Johan Gustafsson, Daniel Gunnarsson och Mikael Frycklund är SHL-klass. Avslutade försäsong med att vinna tre av dom fyra sista. Tingsryds form är tvärtom, fyra raka nederlag och inte nog med det, 20 insläppta på dessa fighter. Tingsryd har dock ett ganska starkt lag på pappret, men kommer troligtvis ta dom flesta pinnar hemma i Småland. 1-2 är fint här.

6. Kristianstad – BIK Karlskoga

Kristianstad löste kontraktet genom att slå Väsby i en direkt avgörande matchsserie. Gath och Co har ett mycket intressant lag på pappret och kan det bli årets Västervik? Njae, kanske, har fem importer som på pappret ser bra ut och toppa det med en riktigt bra Dennis Svensson, detta kan bli bra. BIK är alltid bra, oavsett om halva laget lämna så får man alltid ett lag på pappret som kan störa alla lag. Har i år höjt budgeten och plockat in ett par fina spelare och förlängt med ett par fina spelare. Har dock Sebastian Collberg out här. BIK är stora favoriter och har det bättre laget på pappret, men tror Kristianstad kan vara jobbiga i premiären. 1X2.

7. Vita Hästen – Mora

Norrköping är värdar när Mora kommer på besök. Hästarna avslutade förra året med fyra raka nederlag och startade försäsongen på ett dåligt sätt, spelade dock upp sig och vann tre av sina fyra sista matcher. Har plockat in fem importer som är en liten chansning men kan bli succé. Mora har bara torskat mot Karlskoga och Modo på försäsongen, gått på sex backar in princip hela försäsongen. Har en otroligt intressant forwardssida där många målskyttar finns. 1-2 tack.

8. Brynäs – Linköping

Sista matchen hämtas från SDHL och Gävle, där Brynäs möter Linköping. Brynäs torskade premiären mot Luleå, men har efter det fyra raka segrar och imponerande 25-5 i målskillnad. Lara Stalder har öppnat starkt och är en riktigt bra hockeyspelare. Linköping har öppnat starkt och vunnit sina inledande tre fighter, 15-5 i målskillnad. Ska mycket till att man plockar hem tre pinnar till Östergötland, 1X.

Läktarens säkra: HV71

Målet är glasklart, HV ska upp, till vilket pris som helst. Dagens efter man åkte ur mot Brynäs så haglade både sponsorer och medlemmar in och man har fått ihop ett riktigt, riktigt bra lag på pappret. Har vunnit allt på försäsongen och kommer vinna premiären.

Läktarens skräll: Tingsryd

Dom som såg Tingsryd förra året vet att laget kan slå egentligen alla lag i denna serie. Möter nu ett starkt Västerås, men premiär är alltid premiär och när Smålänningarna är streckade till under 15% måste det huggas!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus