Speltips

Match/event
Powerplay - Onsdag 24/11
Datum
24/11 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. AIK - Björklöven
X2
2. Modo - Södertälje
1
3. HV71 - Vita Hästen
1
4. BIK Karlskoga - Kristianstad
12
5. Mora - Västerås
1X2
6. Västervik - Troja/Ljungby
1X
7. Tingsryd - Almtuna
1X2
8. Piteå - Kiruna IF
1X2
Rygga Spelet
Powerplay

POWERPLAY 24/11 – TIPS & ANALYS

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 24 november, 2021

Åtta rätt under gårdagen, men utdelning blev minst sagt kass. Ny runda idag och det är matcher från Sverige. Sju från hockeyallsvenskan och en från hockeyettan är det på menyn idag. Över 300 000 kronor i omsättning i skrivande stund och räkna med runt miljonen vid spelstopp.

Spelstopp 18.59

1. AIK – Björklöven

Hovet är värdar för mötet mellan hemmalaget AIK och Björklöven. Båda lagen kommer från en torsk i senaste omgången. AIK har två raka nederlag, men har tre segrar på sina fyra senaste hemmamatcher. Björklövens form är helt okej med tanke på senaste rundans torsk. Fem segrar på senaste fyra matcherna. I grunden är gästerna det bättre laget och kommer inte förlora efter 60 minuter, X2.

2. Modo – Södertälje

Modo har gasat upp rejält på slutet och framförallt på hemmais. Har sju raka segrar i Örnsköldsvik och vann senast mot BIK Karlskoga efter en stark insats. Modo har fyra bra formationer och kommer hamna i toppen av tabellen denna säsong. Gästerna har det lite struligt för tillfället, Tobias Lindberg och Colin Smith, två tänka toppspelare har lämnat laget. Södertälje har usel form på bortais med fyra raka nederlag. Spik ett.

3. HV71 – Vita Hästen

HV är lite för bra för allsvenskan i år. Som det ser ut nu kommer tiden i allsvenskan bli mycket kort. Har vunnit 16/17 matcher i år och när laget spelar dåligt vinner de matcherna ändå. På hemmais har HV varit helt överlägsna och har åtta raka segrar. Hästarna från Norrköping har två raka förluster, och har fyra förluster på sina fem senaste bortamatcher. Trots att procenten är hög på hemmalaget ser jag ingen annan utväg än att spika HV.

4. BIK Karlskoga – Kristianstad

BIK Karlskoga var inne i en ganska dålig svacka för någon vecka sedan men har tagit sig ur den och har fyra segrar på fem senaste matcherna. Skadeläget börjar ljusna för Värmlänningarna och det är Åke Stakkestad och Henrik Larsson som är borta. Gästerna började mycket svagt med förlust efter förlust. Har nu fem segrar på sex senaste matcherna och beter sig som ett topplag. BIK är favoriter och kommer komma ut stenhård i Nobelhallen, men Kristianstad kan skrälla. 1-2.

5. Mora – Västerås

Mora är i skrivande stund nästjumbo i tabellen. Innehar även en dålig form med fyra raka nederlag. Senast mot Karlskoga var halva laget insjukna i RS-viruset men höll jämna steg med BIK i 40 minuter. Har bra lag på pappret när alla spelare är tillgängliga. Västerås tog en mycket stark seger senast, då man bortaslog Björklöven med 5-0. Vann innan det mot Västervik med 4-0, vilket gör att Västerås har stängt igen i 120 minuter. 1X2 tack!

6. Västervik – Troja/Ljungby

Smålandsderby mellan två lag som har bedrövlig form. Hemmalaget har fem raka nederlag trots ett ganska bra lag på pappret. Gästerna från Ljungby är inne i en riktigt dålig trend och har åtta raka nederlag. Västervik är i grunden ett bättre lag än gästerna och har även två raka segrar mot Ljungby. Dock har Ljungby Joakim Hillding i laget som håller absoluta toppklass i ligan. 1X räcker långt.

7. Tingsryd – Almtuna

Två lag som har krigat sig ur en mycket dålig trend möts i Tingsryd ikväll. Tingsryd har varit bra på slutet, två raka segrar mot Västervik och var nära att stjäla poäng av HV71 innan det. Brukar vara jobbiga att möta hemma i Nelson Garden Arena. 17 november avslutade Almtuna sin 13 raka förlusttrend genom att slå Troja på bortais och vann även senaste mötet mot Troja. Almtuna har en skicklig offensiv och kan mycket väl stjäla poäng i Småland. Helgardering tack!

8. Piteå – Kiruna IF

Avslutande omgång i hockeyettan norra där fem lag gör upp som tre platser i Allettan. Piteå går om Kiruna vid en trea under onsdagskvällen. Piteå har en mycket stark förstakedja där Magnus Isaksson håller fanan högt. Piteå är i grunden något starkare än Kiruna IF. Gästerna har poäng i åtta raka matcher, och tar man poäng även i kväll så är Allettan platsen nästintill säkrad. Denna fight kan gå hur som helst, Piteå har dock tre raka segrar mot IF, väljer dock att helgardera denna fight.

Läktarens säkra: HV71

Ser inte hur Vita Hästen ska kunna störa HV71. HV har fyra formationer som håller mycket hög klass. HV har åtta raka segrar i Jönköping och spelar för tillfället mycket fin ishockey, spik!

Läktarens skräll: Mora

Mora hemma mot Västerås skulle inte vara någon skräll om Mora vinner. Nu är Mora streckade till 27% och då måste Mora synas. Truppmässigt är Västerås inte så mycket bättre än Mora som har flera spelare tillbaka.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus