Speltips

Match/event
Powerplay - Tisdag 26/1
Datum
26/01 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården-HV71
1X2
2. Brynäs-Linköping
1X2
3. Växjö-Örebro
1
4. Kristianstad-Västerås
12
5. Rapperswil-Biel
1X2
6. Zug-Lions
1X
7. Lugano-Bern
12
8. SCL-Davos
12
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 26/1 » Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 26 januari, 2021

Hallå där! Dags igen för lite analys och speltips av Powerplay, det är en ganska fin runda på ingång och förhoppningen är en fin slant vid åtta rätt. I skrivande stund är det precis över 200 tusen i omsättning. Dagens meny består av tre fighter från SHL, en från hockeyallsvenskan och resten från Schweiz. Häng med nedan!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården-HV71

Djurgårdens form är inte att hänga i granen för tillfället, tre raka torsk hemma på Hovet. Inte nog med det är nyckelspelare som Högström, Josefsson och Strandberg skadade. Tufft för Ohlssons mannar med andra ord, dock finns det andra lirare som kan steppa upp. HV71 tog en viktig seger senast med 0-1 borta mot Linköping och viktig för HV var att spika igen. Alla tecken i Stockholm!

2. Brynäs-Linköping

Brynäs är likt Djurgården när det kommer till skadefronten, viktiga namn saknas här, framförallt på backsidan. Formen hemma i Gävle är dock helt okej, två raka segrar. Senaste fighten mot Växjö var inget att hänga i granen. Linköping börjar få det tufft nu, har dock bara tre pinnar upp till säker mark. Saknaden av Broc Little är enormt, men han är snart tillbaka. Alla tecken även här!

3. Växjö-Örebro

Seriens i särklass bästa hemmalag Växjö tar sig an Örebro. Växjös form är mycket fin med fyra raka segrar och firma Calof/Pettersson är seriens hetaste spelare. Växjö är endast fyra poäng ifrån serieledning. Örebro tog en meriterad seger senast borta mot Frölunda trots ganska stort negativt spelövertag. Skönt för närkingarna att studsa tillbaka efter två raka torsk. Tror Örebro får enormt tufft här, spiken till 56% är bra på Växjö.

4. Kristianstad-Västerås

Vi hoppar ner en serie och tar oss till Hockeyallsvenskan. Bottenlaget Kristianstad möter mittenlaget Västerås. Kristianstad kommer från två raka torsk mot BIK Karlskoga efter två ganska fina insatser. Måste börja jobba in pinnar innan loppet är försent, är svårspelade hemma. Västerås då? Har två raka segrar efter fina insatser, går in här som favoriter. Tror dock KIK kan överraska här och ”gaffeln” passar bra.

5. Rapperswi-EHC Biel

Nu tar Schweiz över för hela slanten. Hemmalaget har öppnat 2021 på ett mardrömslikt sätt, sju av tio senaste har slutat med torsk. Har även fyra raka torsk mot Biel, inga roliga siffror. Rapperswil har dock spelat in 21 pinnar av 32 på hemmais. Biel går vid en trea upp på en topp sex placering, vilket är viktig inför ett kommande slutspel. Bortalaget har fyra segrar på fem senaste och spelar en fin ishockey för tillfället. Alla tecken är att föredra här, men X2 om pluskan inte tillåter alla tecken.

6. Zug-Lions

Tidig seriefinal i Schweiz där hemmalaget Zug har magiska 20 raka fighter med poäng i. Självklart går man in som favoriter i denna fight och ser bättre ut än bortalaget för tillfället. Zug har även tre raka segrar mot Lions. Ett Lions som får in Ryan Lasch till kvällens fight, ett jättefint tillskott. 1X räcker väldigt långt, ser inte hur Lions ska få med sig alla poängen här.

7. Lugano-Bern

Lugano kliver in i denna fight med dålig form, fyra torsk senaste fem. Har en mycket fin trupp på pappret men nästan 1000 NHL kamper i bagaget. Möter nu ett Bern som inte lirat fight på över tre veckor på grund av Corona. Bern ligger sist i tabellen, men har dock bara lirat 19 matcher. Bern har också ett bra lag på pappret och denna fight blir svårgissad. ”Gaffel”.

8. SCL-Davos

Vi avslutar kalaset med en fight från Langnau. Hemmalaget Tigers går riktigt dåligt för tillfället med fyra raka nederlag. Torskade med hela 9-2 mot just Davos i förra rundan. Har dock Marcus Nilsson i laget som kan luckra upp vilket försvar som helst på denna nivå. Davos med Magnus Nygren i spetsen börja spela upp sig och går in som ganska stora favoriter här, men skrällen synas. 12.

Läktarens skräll: SCL

13% på hemmlaget Lions måste synas. Franzens mannar är inte så dåliga som formen visar och får man tillräckligt många powerplay kommer målen komma.

Läktarens säkra: Växjö

Växjö är SHLs bästa hemmalag och möter nu ett Örebro som ser ganska fina ut för stunden. Calof/Pettersson löser dock biffen och jagar Rögle om serieledningen.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus