Speltips

Match/event
Powerplay - Måndag 4/1
Datum
04/01 - 2021
Matchstart
17:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Linköping - Malmö
1X2
2. HV71 - Leksand
1X
3. Växjö - Djurgården
1
4. Timrå - Modo
12
5. Vita Hästen - Södertälje
X2
6. Almtuna - Västervik
1X2
7. Kanada U20 - Ryssland U20
12
8. USA U20 - Finland U20
1
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 4/1 » Tips & Analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 4 januari, 2021

Hallå där! Nytt år och nya tag och vi hoppas på lite mer publik lite längre fram. Det är en fin omgång på dagens powerplay och det finns chans till en ganska fin utdelning vid åtta rätt idag. I skrivande stund är det cirka 165 tusen i omsättning och det blir nog miljonen om det vill sig väl. På menyn har vi sex matcher från SHL/Allsvenskan samt två JVM matcher, häng med nedan!

Spelstopp 17:59

1. Linköping-Malmö

Det är verkligen ett möte som är viktigt i Östergötland när det är två lag som ligger i botten. 18 av sina 27 pinnar kommer på hemmaplan för Linköping, ett stort tapp är dock deras bästa spelare i Broc Little. LHC har dock två raka uddamålssegrar mot Malmö. Malmö har steppat upp ett par snäpp och har vunnit tre av sina senaste fem matcher, senast slog man HV71 efter en solid insats. Vi börjar raden med en helgardering då denna kamp kan sluta hur som helst.

2. HV71-Leksand

Ett annat krislag är för tillfället HV71, har stora problem med målskyttet och måste hitta något sätt att ta sig in framför kassen. Kvaliten i spelartruppen finns där och jag tror HV71 kommer att avancera. HV brukar kunna städa av Leksand ganska enkelt i Jönköping. Leksand är stabila med Hellkvist vid rodret, var överlägsna mot Brynäs senast men fick bara med sig två pinnar. Har en förstakedja som är bäst i SHL. HV löser krisen och fixar minst en overtime här, 1X.

3. Växjö-Djurgården

Växjö är bra iår, man är seriens bästa lag hemma i Vida. Dock så torskade man bara för ett par dagar sedan hemma i Växjö mot just Djurgården. Firma Calof/Pettersson ser riktigt heta ut för stunden. Djurgården har spelat upp sig rejält, startade serien ganska kantigt men är nu på rätt väg. Har till kvällens fight Dick Axelsson avstängd och ett par tunga avbräck. Växjö förlorar inte två matcher i rad hemma mot samma lag, spikettan till 55% är helt okej.

4. Timrå-Modo

Head to head möte i Allsvenskan, gårdagens fight gick till Modo efter en riktigt bra insats. Timrå som har varit seriens bästa lag så här långt gick inte att kännas igen. Svårt att se att Dahlen och co gör två svaga insatser i rad mot en rival. Modo ligger ganska risigt till i serien men jag är helt säker på att Styfs mannar kommer att kriga upp sig i tabellen. När ettan är uppe och nosar på 75% finns värdet i tvåan till ett mycket möjligt alternativ, 12% på Modo måste synas. 12.

5. Vita Hästen-Södertälje

Vi fortsätter i Hockeyallsvenskan där hemmalaget Vita Hästen har varit bedrövliga på hemmaplan, endast lyckats bärga tre fullpoängare efter halva serien spelad. Har fått in ett par skickliga spelare och fått spelet att höjas, två raka segrar vittnar på det. Södertälje är riktigt fina i år, har efter 24 spelade matcher inkasserat 43 pinnar vilket är bra. Har Nick Olesen i högform, har även tre raka segrar mot just Hästen. X2 räcker långt här.

6. Almtuna-Västervik

Två lag som öppnat första halvan riktigt bra, mycket tack vare ett par skickliga NHL lån. Almtuna har på senare tid gått ganska knackigt, dock har Almtuna nästintill full trupp idag, Belov och Haag är tillbaka vilket gör att man på pappret har ett starkt lag. Västervik har tre raka segrar och 11-2 i målskillnad. Har massor av spetsiga spelare i truppen och ligger välförtjänt på sjätte plats. Tror dock denna historia blir en tuff och tight drabbning vilket gör att alla tecken måste synas.

7. Kanada U20-Ryssland U20

Vi har kommit till semifinal i JVM och det är mellan två riktigt fina lag. Kanada har sett riktigt bra ut, fyra raka segrar i gruppspelet och en magisk målskillnad på 33-4. Slog Tjeckien med 3-0 i kvarten och en Kanada är stora guldfavoriter. Har massor av skicklighet i truppen och framförallt en magisk offensiv. Ryssland har däremot en rosat marknaden, hade tufft i kvarten mot Tyskarna och var inte helt att lita på i gruppspelet. Ryssland har dock en bra trupp och ska aldrig räknas bort, ”gaffel” 1,2.

8. USA U20-Finland U20

Den andra semin är mellan USA och Finland, ett USA som plockade hem Sveriges gruppspel efter ett bra spel. Slog Slovakien ganska enkelt i kvarten och borde anses som favoriter mot finska lejonen här. Många framtida NHL spelare finns i Amerikas trupp. Finland då? Tog välförtjänt en seger mot Tre Kronor i kvarten, gruppspelet vann man 3/4 men rosade inte marknaden. USA plockar denna semi ganska enkelt och jänkarna spikas.

Omgångens säkra: USA U20

USA bättre spelare på varje position, har ett intressant lag och borde kunna städa av Finland ganska enkelt. Finland har bara sett vassa ut i en fight så här långt i JVM, i gruppspelet mot Slovakien. 70% på USA är inga roliga siffror men bombsäker.

Omgångens skräll: Modo

För mindre än 24 timmar gjorde Modo en riktigt bra insats mot Timrå och lyckades nypa alla tre pinnar. Den mentala matchen leder Modo när man kliver in här. Dock är Timrå seriens bästa lag och ska absolut inte räknas bort, men när Modo är streckade till 12% måste laget synas.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus