Speltips

Match/event
Powerplay - Tisdag 5/10
Datum
05/10 - 2021
Matchstart
18:04
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. TPS-Växjö
12
2. Skellefteå-Tappara
1X
3. HIFK-Frölunda
12
4. Leksand-Fribourg
1X
5. Eisbären-Lugano
1X2
6. Munchen-Zug
1X2
7. Salzburg-Bolzano
1
8. Spartak Moskva-Magnitogorsk
12
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 5/10 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 5 oktober, 2021

Hallå där! En kasse från åtta rätt igår, vi tar nya tag idag. En meny som till mestadels består av matcher från Champions Hockey League där vi börjar gå in i slutet i gruppspelet. Menyn avslutas med en match från KHL. I skrivande stund är det dryga 100 tusen i omsättning, så räkna med minst 500 000 kr här. Häng med nedan för analys och tips!

Spelstopp 18.04

1. TPS-Växjö

Finland mot Sverige i menyns första fight. Det är ett hemmalag som floppat i CHL och behöver två segrar för att ens ha en chans till slutspel. Fyra raka torsk i CHL, men i ligan har TPS spelat mycket bättre och har vunnit sju av tio fighter. Växjö, regerande mästarna från SHL, ligger för tillfället på slutspelsplats, men har samma poängantal som Prag. Med andra ord åker smålänningarna över till Finland med bästa manskap. Gaffel 1-2 tack!

2. Skellefteå-Tappara

Vi fortsätter med Sverige-Finland temat, men nu har det svenska laget hemmaplansfördel. För att det ska bli slutspel för Skellefteå krävs troligen två segrar mot Tappara, då man har två förluster och två vinster så här långt. Formen är dock god för hemmalaget då man har 8-0 dom två senaste matcherna. Fyra raka segrar för gästerna i CHL gör att det räcker att man slår Skellefteå på hemmais för att fixa slutspelsplatsen, och jag tror fokus ligger just på hemmamatchen och det gör att Skellefteå löser en seger här. 1X räcker långt.

3. HIFK-Frölunda

Oja, vi fortsätter såklart med samma tema, Sverige-Finland. Helsingfors tar emot Frölunda i en riktigt viktig fight. Det är ett hemmalag som ligger på delad första plats med Frölunda, men har Zurich hack i häl med endast en pinne bakom. Detta head-to-head möte kommer avgöra vilket lag av Frölunda och HIFK som kommer ta sig till slutspel då Zurich har slagpåset Mlada X2. På pappret är Frölunda det vassare laget, men hemmaplansfördelen ska inte underskattas, två lag som kommer gå för en trea, gaffel!

4. Leksand-Fribourg

Då tar vi oss till Dalarna för en match som handlar om vem som vinner gruppen. Båda lagen står noterad för 12 pinnar på fyra matcher, alltså fyra raka segrar. Leksand har krigat till sig två raka bortasegrar mot Färjestad och Djurgården och ser bra ut för stunden. Gästerna från Fribourg har en finare form med sina fem raka segrar. Räcker för Gotteron att vinna hemmamatchen för att vinna gruppen, om det inte blir storförlust i Dalarna, Leksand torskar inte efter 60 min, 1X.

5. Eisbären-Lugano

En intressant drabbning i grupp E där båda lagen behöver en trea. Hemmalaget från Berlin, de regerande mästarna har endast en inspelad pinne efter fyra matcher och måste ha en trea här för att ha en chans att gå till slutspel. Har sex raka förluster på hemmabanan, ingen rolig streak för ett lag som ser bra ut på pappret. Lugano har dock en lite bredare trupp och behöver poäng här för att inte släppa Skellefteå förbi sig. Tror mycket väl att Eisbären kan lösa en seger här, helgardering tack!

6. Munchen-Zug

Otroligt intressant dubbelmöte väntar mellan Munchen och Zug, där förstnämnda börjar på hemmaplan. Det är en grupp som Rögle troligen kommer avancera då man har Sönderjyske X2 att möta. Då går nästa plats till Munchen eller Zug, där just nu Munchen ligger bäst till med två pinnar tillgodo. 7/9 segrar i serien för hemmalaget är ett bra facit. Zug har ett par skador i truppen men kan ställa ett riktigt bra lag på banan med herrar som Klingberg, Kovar och Anton Lander. Borde kunna lösa en pinne i Tyskland, helgardering även här.

7. Salzburg-Bolzano

Två lag som till vardags spelar i samma serie möts i en match där båda lagen är klara för slutspel. Gästerna har även fyra raka segrar mot Salzburg. Salzburg har på pappret ett väldigt intressant lag med många skickliga importer. Ty Loney har gjort 4+3 på sina fyra spelade CHLmatcher. Bolzano som är beläget i norra Italien, har mycket inhemska spelare i truppen. Tror dock man reser till Salzburg som underdogs och spiken till 62% tar jag direkt!

8. Spartak Moskva-Magnitogorsk

Vi avslutar menyn med en fight från KHL. Ett hemmalag från Moskva som startat säsongen på ett helt okej sätt med åtta segrar på 14 spelade matcher. Har på pappret ett vasst lag med herrar som Emil Pettersson, Jake Virtanen, Jori Lehtärä och Tim Heed. Gästerna från Magnitogorsk har en riktigt, riktigt bra streak, 12 segrar på sina 13 inledande fighter. NHL meriterade Phillippe Maillet har varit ett riktigt bra nyförvärv. Dock är Spartak Moskva borta alltid en tuff fight och ”gaffeln” passar bra här.

Läktarens säkra: Salzburg

Trots fyra raka nederlag mot Bolzano håller jag Salzburg som ett bättre lag. Båda lagen är klara för slutspel och jag tror hemmaplansfördelen väger tungt här. Bolzano har ett par gubbar borta här och kommer troligen bli numret för kort.

Läktarens skräll: Eisbären

Regerande mästarna har en chans att ta sig till slutspel, men då krävs två segrar mot Lugano. Så länge chansen finns kommer Eisbären gå för det och truppmässigt är man inte mycket sämre än gästerna, 28% på hemmagänget är bra!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus