Speltips

Match/event
Powerplay - Onsdag 5/1
Datum
05/01 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Rögle-Luleå
1X2
2. Oskarshamn-Brynäs
1X2
3. Kanada U20-USA U20
1
4. Finland U20-Ryssland U20
X2
5. Servette-Lausanne
1X2
6. Fribourg-Biel
12
7. Bern-Ambri
1X2
8. Zug-Davos
1
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 5/1 » Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 5 januari, 2021

Hallå där! Gårdagens powerplay gick dessvärre inte hela vägen, var bara enstaka mål ifrån, nya tag idag. Klassiskt spelstopp med 18:59, det gillar vi. Det är en meny som är ganska lurig med två fighter från SHL, två från JVM och resten från Schweiz. I skrivande stund är det knappa 50 tusen omsatta, men när SHL finns på menyn så är det minst 500 tusen i omsättning. Häng med!

1. Rögle – Luleå

Vi inleder menyn med en toppmatch från SHL. Hemmalaget Rögle har tre vinster på dom fyra senaste matcherna och ser väldigt bra ut denna säsong. Rögle har egentligen allt för att kriga om Le mat senare i år. Bortalaget Luleå är bra i år, har en offensiv kraft som är riktigt bra i år. Luleå leder med 3-2 i matcher senaste fem head to head. Vi börjar menyn med en hederlig 1X2.

2. Oskarshamn – Brynäs

Vi fortsätter på SHL spåret, vi byter dock toppen mot botten. Oskarshamn har en riktigt dyster trend som måste brytas snart, 16 raka förluster är inte okej. Gjorde dock en ganska fin insats senast mot Frölunda men fick inte med sig några poäng. Brynäs däremot har en mycket bättre form med poäng i tre raka fighter och har fått tillbaka mycket folk. Saknar dock ett par viktiga pjäser här. 1X2 räcker långt här.

3. Kanada U20 – USA U20

Dags för final i JVM, mellan dom två bästa lagen i turneringen. Kanada är strået vassare om man kollar trupperna emellan. Kanada har också gått igenom turneringen på ett mycket imponerade sätt, slog Ryssland hur enkelt som helst i semin, starkt. USA har också sett fina ut, såg dock inte helt 100% mot finnarna inatt och fick kämpa för segern. Kanada kommer att vinna här och kupongens första spik är här, runt 60% är bra.

4. Finland U20 – Ryssland U20

Match om tredje pris, för tillfället tror jag båda lagen inte bryr sig så mycket om matchen men om några dagar kommer bronset vara viktigt för spelarna. Ryssland har truppmässigt det bästa laget och har sett lite vassare ut under turneringen. Finland har dock sett skarpa ut vissa stunder under turneringen och har visat riktigt bra moral, borde vara tunga i kroppen här efter 120 minuter stenhård ishockey på kort tid. Ryssarna hade inte en chans mot Kanada senast och borde vara i bättre skick här, X2 räcker långt.

5. Servette – Lausanne

Från JVM till hockey i Schweiz, vi inleder med en toppmatch där vi har två lag som på ett ungefär håller samma nivå. Tittar man poängsnittet i år så ligger man på samma och formen är på ett ungefär samma. Kollar vi head to head brukar det bli varannan vinst. Hemmalaget har både Linus Omark och Henrik Tömmernes i laget, bortalaget har också ett par skickliga spelare. Otroligt svår match att sia om vilket gör att 1X2 plitas ner ganska snabbt.

6. Fribourg – Biel

Fortsätter till Fribourg där vi har ett hemmalag med en fin form, fem vinster senaste sex ligamatcherna är ett bra facit. Har mycket bra spelare i truppen och över 1000 NHL matcher i bagaget. Bortalaget Biel har inte lika meriterat lag som hemmalaget men absolut inget skräplag. Har dock haft riktigt tufft mot Fribourg och förlorat dom sex senaste matcherna mot hemmalaget. Biel kan nypa en trea här och vilket gör att ”gaffeln” känns trolig här 12.

7. Bern – Ambri

Bottenfight mellan Bern som faktiskt ligger sist i tabellen mot Ambri som ligger två placeringar över. Hemmalaget Bern brukar vara bra på hemmaplan, men då med publik. Bern har på pappret ett lag som inte ska ligga sist, dock är formen riktigt risig med fem torsk på senaste sex matcherna. Ambri däremot tog en viktig seger senast mot Fribourg med klara 5-0. Detta ångestmöte slutar med alla tecken 1X2.

8. Zug – Davos

Sista matchen på dagens meny hämtar vi från serieledarna Zug. Zug har gått igenom serien riktigt fint och har ett par pinnar tillgodo mot tvåan. Erik Thorell och Carl Klingberg återfinns hos hemmalaget. Davos har varit ganska fina på bortais iår, men har haft det riktigt tufft borta mot Zug dom senaste säsongerna. Andra spiken kommer här på hemmalaget Zug.

Läktarens säkra: Kanada U20

Kanada tar guldet här, dom har varit hur bra som helst under turneringen. Gjorde kaffeved av det starka ryska laget som USA hade problem med i gruppspelet. När Kanada ligger runt 60-65 procent så borde den lämnas alena.

Läktarens skräll: Biel

18% på Biel är mycket intressant, så mycket sämre än hemmalaget Fribourg är man verkligen inte. Har dock sex raka torsk mot Fribourg, men under Coronatider kan mycket hända.

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus