Speltips

Match/event
Powerplay - Onsdag 6/10
Datum
06/10 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Södertälje-Mora
12
2. Västerås-BIK Karlskoga
1X2
3. Vita Hästen-HV71
2
4. Västervik-Troja
1X2
5. Tingsryd-Modo
12
6. Kristianstad-Björklöven
X2
7. Almtuna-AIK
12
8. Lausanne-Mannheim
1X2
Rygga Spelet
Powerplay

Powerplay 6/10 – Tips & analys

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 6 oktober, 2021

Hallå där! Onsdag, det vill säga lill-lördag och vi har en väldigt intressant meny framför oss. Menyn innehåller sju fighter från Allsvenskan och avslutas med en match från Champions Hockey League. I skrivande stund är det nästan 400 000 kronor i omsättning, så räkna med runt miljonen här. Häng med för analys och speltips nedan!

Spelstopp 18:59

1. Södertälje-Mora

Tälje tar emot Mora i kupongens första fight. Dessa lag kamperade mot varandra bara för några dagar sedan och då var det Mora som drog det längsta strået, efter straffar. Det är ett hemmalag som blivit av med mycket spets från förra säsongen. Efter 2-10 förlusten mot Björklöven i premiären har Södertälje steppat upp och spelar stundtals riktigt fin ishockey. Mora har en offensiv som på pappret är riktigt bra med herrar som Johan Persson, Lukas Wernblom och Daniel Ljunggren. ”Gaffeln” 1-2 startar kupongen.

2. Västerås-BIK Karlskoga

Två lag som inte gillar varandra värst mycket. Det är ett hemmalag som satsat mycket lokalt och plockat in riktigt bra gubbar. Har gjort 13 mål på sina två första hemmamatcher, och blir att räkna med i år. BIK har startat på ett mycket starkt sätt och har tre raka bortasegrar och bara släppt in tre kassar. Har även dom på pappret ett bra lag och detta kan bli en riktigt bra match, och den slutar hur? Ovisst, 1X2 tack.

3. Vita Hästen-HV71

Hästarna från Norrköping har startat säsongen på ett svagt sätt, ingen seger efter 60 minuter. Har även släppt in 16 baljor på sina tre spelade matcher. Många spelare i laget ser lite rostiga ut och måste steppa upp om det inte ska bli en tråkig säsong för Hästen. HV71 har på pappret ett lag som inte skulle gjort bort sig i SHL. Tre raka segrar i serien och ser otroligt stabila ut. Simon Önerud har börjat på ett magiskt sätt och han kommer ha lekstuga här, spiktvåan utan att blinka!

4. Västervik-Troja/Ljungby

Derby i match fyra, hemmalaget Västervik tog en riktigt stark seger mot 1-0 uppe i Umeå i senaste rundan, har innan det vunnit och förlorat mot Modo i back to back. Västervik som gjorde en riktigt stark säsong senast och var framme i semifinal och var inga mil att slå ut Timrå. Troja är nykomlingar och har tre raka nederlag, dock så har spelet inte varit så dåligt som resultat. Senast mot BIK var man det bättre laget i 30 minuter och det finns ett par herrar som är riktigt bra på allsvensk nivå. Troja löser pinne här och alla tecken tack.

5. Tingsryd-Modo

Tingsryd har gått kräftgång så här långt i Allsvenskan, tre raka nederlag. Avslutade även försäsongen med fyra raka nederlag. Möter nu ett Modo som man senast slog på hemmaisen med hela 7-2. Tingsryd är inte alls så dåliga som resultatet har visat. Modo har värvat intressant i år och verkat prickat rätt på nyförvärven Riley Woods och Tanner Macmaster. Svårgissad fight där jag tror fighten inte slutar kryss, 1-2.

6. Kristianstad-Björklöven

Kristianstad som löste kontraktet förra året genom att slå Väsby i ett avgörande kval, har börjat svajigt. Tre raka torsk, men mött lagen BIK, Modo och Björklöven så här långt. Gaths gubbar är på pappret bättre och har ett par vassa importer och är svårslagna hemma i Kristianstad, har slagit Björklöven 2/4 hemma. Björklöven åkte på en chockförlust senast mot Västervik. Har gjort massor av mål bortsett från senast och ser återigen bra ut. X2.

7. Almtuna-AIK

Uppsalagänget har tre raka segrar i bagaget och toppar tabellen tillsammans med BIK och HV. Har Johan Eriksson och Hampus Harlestam i riktigt fin form och för tillfället spelar Almtuna riktigt bra ishockey. AIK har startat på ett okej sätt, har torskat mot HV X2 och slagit Mora på borta is. Christian Sandberg har kommit in och höjt truppen. AIK är snäppet vassare om vi kollar spelare för spelare, men formen är till fördel för hemmalaget, 1-2 tack.

8. Lausanne-Mannheim

Vi avslutar menyn med en fight från CHL (Champions Hockey League). Det är ett hemmalag som behöver tre pinnar här för att inte bli helt avsågade inför avslutade omgången. Har gått helt okej men inte mer i serien där man vunnit 4/9 matcher. Bortalaget från Mannheim har dock varit desto bättre, 6/8 segrar i serien och har sett bra ut. Nigel Daws och Borna Rendulic är två herrar som kan bli avgörande ikväll. En oviss match där alla tecken synas.

Läktarens säkra: HV71

Även om Jönköpings-laget är streckade till 80% måste det vara kupongens spik. Har vunnit tre raka matcher i serien utan att egentligen spela bra. Simon Önerud leder gruppen med sitt skickliga spel. Borde damma av Vita Hästen på ett enkelt sätt.

Läktarens skräll: Troja/Ljungby

Visst, nykomlingar och tre raka nederlag. Dock är det derby och då kan allt hända. Köper inte att Västervik är streckade till 70%. Spelare som Joakim Hillding och Cameron Brown är riktigt bra för Troja. Jobba Ljungby!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus