Speltips

Match/event
Rögle BK - Brynäs IF
Datum
16/02 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Rögle FT+Ö4,5
Odds
1.87
Rygga Spelet
Speltips SHL

Rögle – Brynäs 16/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 16 februari, 2021

Äntligen är det dags för slutspurten av SHL, där varje match är av stor betydelse. I kväll möter topplaget Rögle bottenlaget Brynäs. Det ska väl bara kunna sluta på ett vis?

Går för serieseger

Rögle har gjort en storartad säsong och ligger tvåa i tabellen med 79 inspelade poäng på 41 matcher. Abbotts mannar är endast tre poäng efter serieledaren Växjö, som därutöver spelat en match mer än Skånelaget.

I dagsläget har Ängelholmslaget vankelmodig form då man endast vunnit en av sina fyra senaste matcher. Dock bortabesegrade man topplaget Luleå med 3-2 efter straffar allra senast. Den segern kan visa sig vara väldigt viktig för att hitta tillbaka till det vinnande spåret passande till upploppet av grundserien.

Tabelltvåan har varit mycket bra på hemmais under stora delar av säsongen. Dock har laget fått grus i maskineriet på sistone och i själva verket endast vunnit en av sina fem senaste hemmamatcher, vilket är ytterst sällsynt. Vidare är det uppseendeväckande att fyra raka matcher i Catena Arena slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter. I kväll har Rögle ett utmärkt tillfälle att ta en efterlängtad trepoängare då bortasvaga bottenlaget Brynäs gästar.

Luktar negativt kval

Vilken enormt påfrestande säsong Brynäs har haft. Laget ligger först på en elfteplats med sina 45 inspelade poäng på 39 matcher. Man är dock endast två poäng ifrån negativt kval och endast fyra poäng före jumbon Malmö.

Brynäs må ha vunnit två av sina tre senaste matcher, men de vinstmatcherna har kommit mot bottenplacerade Malmö, som har en ofattbar oslipad offensiv. Utöver de dubbla vinstmatcherna mot Malmö har Gävlelaget förlorat sju (!) raka fajter. Lager har förtvivlat problematiskt på resande skridsko och har rentav blott vunnit tre av sina 16 (!) senaste bortamatcher.

Vidare störs Brynäs av en hel del skador, vilket kan visa sig vara kostsamt i kvällens bortamatch.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Rögle FT+Ö4,5 mål till 1,87 (2u) gånger pengarna.

Först och främst har jag synnerligen svårt att se Brynäs ta poäng i Catena Arena, trots Rögles senaste hemmaresultat. Vidare är Rögle det laget som gjort flest mål i SHL (131 stycken) medan Brynäs släppt in flest mål (131 stycken). Troligtvis gör Rögle minst 3-4 mål framåt, vilket betyder att det räcker med att Brynäs gör 1-2 mål. Jag ser denna tveklöst denna utgång som rimlig. Brynäs lämnar sällan isen mållös och brukar tillika göra 2+ mål. Därtill har Rögles defensiv sett lite tarvlig ut på slutet. De släppte bland annat in sju (!) mål mot HV71 innan landslagsuppehållet. Rögle har vunnit tre raka hemmamatcher mot Brynäs, där samtliga slutat med +5 mål (4-1, 6-4, 4-2).

Rögle har en formidabel offensiv till sitt förfogande. Under helgen gjorde man dessutom klart med Ted Brithén, som snittade över en poäng per match i Rögle under fjolårssäsongen. Nej, i afton tror jag Rögle tar en välkommen trepoängare, där lagets offensiv öser på framåt.

Lycka till!

/ Timmy

Följ mina europeiska ishockeyspel här!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x