Speltips

Match/event
Rögle BK - Färjestad BK
Datum
15/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad ML
Odds
2,60
Rygga Spelet
Speltips SHL

Rögle – Färjestad 15/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 15 december, 2020

Rögle går som tåget och har vunnit samtliga nio (!) hemmamatcher under säsongen. Kan Färjestad bli första laget att sätta skeppar i hjulen?

Rögle har vunnit allt

Rögle går som tåget och är utan tvekan SHL:s bästa lag hittills under säsongen. Skånelaget leder serien efter att ha spelat in 47 poäng på kontot på 21 matcher. Man är därmed tre poäng före tvåan Frölunda, som dessutom spelat tre (!) matcher fler än Rögle.

Ängelholmklubben kommer från fyra raka vinster där man senast uddamålsbesegrade Oskarshamn med 2-1. Innan dess besegrade man Skellefteå med 5-2, Luleå med 5-0 och Växjö med 4-2. Bortsett från Oskarshamn är övriga tre vinstmatcher mot topplag i tabellen.

Rögle är seriens i särklass bästa hemmalag då man vunnit samtliga nio (!) hemmamatcher under säsongen. Det är även värt att notera att vardera vinst kommit efter ordinarie speltid.

Bra form på Färjestad

Färjestad inledde säsongen mycket svagt, men har verkligen vaknat till liv på slutet och ser ut att bli ett topplag och en kandidat till SM-guldet i vår. Karlstadsgänget ligger på en sjundeplats med 36 inspelade poäng på 23 matcher. Man är endast en poäng bakom sexan Skellefteå, som spelat tre matcher fler än Färjestad.

Karlstadslaget har fin form för tillfället. Förvisso föll man senast borta mot Örebro med 2-5, men innan dess radade man upp fyra segrar där man bland annat 4-2-besegrade Växjö samt körde över Linköping med 5-1.

Kvällens gästande lag har gjort det bra på bortais på slutet då man vunnit tre av de fem senaste fajterna, där två av vinstmatcherna kommit under de senaste tre bataljerna. Färjestad har fått igång målskyttet rejält på bortais under den senare tiden då man gjort hela 13 mål på de tre senaste matcherna.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Färjestad ML till fina 2,60 (2u) gånger pengarna.

Färjestad ML är givetvis en chansning då Rögle är formstarkt, seriens bästa lag och har vunnit samtliga hemmamatcher under säsongen. Någon gång måste dock den första hemmaförlusten komma och jag anser att Färjestad har goda möjligheter till att bli det första laget att vinna i Catena Arena den här säsongen. Karlstadsgänget har en fantastisk trupp och är i god form.

Vidare brukar Färjestad trivas bra i Ängelholm. Senast Rögle tog tre poäng hemma mot Färjestad var 2017. Efter det har lagen möts fyra gånger på skånsk mark där Färjestad vunnit tre av matcherna. Den fjärde, som också var det senaste mötet lagen emellan, vann Rögle med 1-0 efter förlängning.

Jag förväntar mig en tät och underhållande match där Färjestad, som är stora underdogs, kan spela avslappnat och sätta press på hemmalaget. Färjestad har minst en lika bra högstanivå som Rögle och därför anser jag att Färjestad ML till 2,60 är spelvärt.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x