Speltips

Match/event
Rögle BK - Färjestad BK
Datum
16/04 - 2022
Matchstart
15:15
Spelbolag
Spel
Färjestad ML
Odds
2,30
Rygga Spelet
Speltips SHL

Rögle – Färjestad – 16/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 16 april, 2022

Under fredagseftermiddagen besegrade Frölunda Luleå på bortais med 6-3 i den första semifinalen. Ett dygn senare öppnar Catena Arena upp portarna för nästa semifinal, nämligen den mellan Rögle och Färjestad. Vilka kopplar greppet i den serien, tro?

Nära praktfiasko

Rögle har gjort en formidabel säsong. I vintras tog man klubbens första titel när man kammade hem Champions Hockey League. För bara ett par veckor sedan kom nästa triumf då man vann SHL:s grundserie. Det är första gången någonsin Ängelholmklubben lyckats med den bedriften.

När det vankades kvartsfinal ställdes man mot bottenrankade Oskarshamn. Den matchserien skulle på förhand bli en enkel historia, men blev allt annat. Faktum är att Oskarshamn knep två vinster i Catena Arena och ledde med 3-2 i matcher inför Game 6, som spelades i Be-Ge Hockey Center. Väl där segrade dock Rögle, vilket man också gjorde i den sjunde och avgörande kvartsfinalen. Serieledaren gick således som väntat till kvartsfinal, men det krävs betydligt mer än vad man först trodde.

Övertygande serie

Färjestad inledde årets säsong svagt och låg länge i botten av tabellen. Någon gång under mitten av säsongen började Karlstadslaget bli alltmer stabilt och avancera uppåt i tabellen. Till slut hade storklubben kravlat sig över kvartsfinalsstrecket då man slutade på en fin sjätteplats.

I den kommande kvartsfinalen väntade topplaget Skellefteå. Färjestad var därmed på förhand underdog. Det verkade dock passa laget bra. Tabellsexan kopplade nämligen direkt greppet om serien då man gick fram till 2-0 i matcher. Skellefteå reducerade sedan, men Färjestad utökade därefter till 3-1 i matcher, för att sedan slå in matchbollen i Game 6. I den matchen körde Färjestad över sin motståndare och vann till slut med hela 5-0 och 4-2 i matcher.

Karlstads stolthet imponerade stort i serien mot Skellefteå och visade upp en fin offensiv och en stabil defensiv. Dessutom vann man samtliga tre hemmamatcher, vilket är en oerhörd trygghet inför semifinalen mot Rögle.

Dagens speltips

Färjestad ML – finns bland annat till 2,30 hos Expekt.

På förhand är såklart Rögle favoriter i såväl Game 1 som att avancera till final. Dock har Färjestad imponerat betydligt mer än skåningarna hittills under slutspelet. Dessutom har Karlstadslaget fått vila några fler dagar än Rögle, vilket såklart kan anses vara positivt. Inte minst i Game 1. Färjestad har alla ingredienser för att rå på serieledaren och faktiskt rentav slå ut dem. Tabellsexan tycks dessutom gilla att slå ur underläge. Det gör man utan tvekan även här. Vi håller tummarna för en skräll. Framför allt till hela 2,30 (!) på ML. Alldeles för högt odds, för att inte syna. Rögle har faktiskt förlorat fyra av sina sex senaste hemmamatcher. Det är inget facit som lär skrämma Färjestad. Karlstadslaget har dessutom vunnit tre av lagets fyra senaste matcherna på resande skridsko mot dagens motståndare.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x