Speltips

Match/event
Rögle BK - Färjestad BK
Datum
20/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,64
Rygga Spelet
Speltips SHL

Rögle – Färjestad – 20/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 20 april, 2022

Så var vi framme vid semifinal 3 mellan Rögle – Färjestad. Game 3 är alltid oerhört viktig i synnerhet nu då favoriten Rögle ligger under med 0-2 i matcher. Här är det mer eller mindre vinna eller försvinna som gäller för Skånelaget.

Rättvis ledning

Färjestad skickade Skellefteå på semester efter 4-2 i matcher och har följt upp kvartsfinalens framgång med en pangstart i semifinalen mot Rögle. Karlstads stolthet har nämligen öppnat matchserien med två raka uddamålsvinster, som dessutom varit fullt rättvisa.

Allra senast vann man dock ”bara” med 2-1 efter att 21-årige Albert Johansson avgjort med blott 2:27 kvar av den ordinarie speltiden. För övrigt backens andra mål och poäng under årets SM-slutspel. Segern borde dock varit klar tidigare och dessutom kommit med större siffror. Faktum är att Färjestad vann skotten med förkrossande 37-17, men Rögle-målvakten, Christoffer Rifalk, gjorde en alldeles utomordentlig insats i bortamålet.

Vinna eller försvinna

Inför Game 3, som spelas i Ängelholm, har Färjestad en klar 2-0-ledning i matcher och har således satt en enorm press på Rögle. Kvällens hemmalag ”måste” vinna, för att ha chans att avancera till final. Vid ett 0-3-underläge i matcher är det god natt. Det talar nämligen all historik för då inget svenskt lag tidigare vänt 0-3 i matcher. Men där är vi inte ännu.

Rögle kan mycket väl skaka liv i matchserien igen, även om det för stunden ser dystert ut. Normalt sett är man starka i Catena Arena, men under den senare tiden har det inte sett stabilt ut. Laget har faktiskt endast vunnit två av sina sju (!) senaste hemmamatcher, vilket är högst anmärkningsvärt.

Jag brukar föredra BLG2M i ”desperationsmatcher” och gör även så i afton. Med tanke på att Rögle måste segra kommer det garanterat krävas minst tre mål framåt, för Färjestads offensiv är mycket fin för tillfället. Vidare skulle det förvåna mig om Karlstadsgänget inte mäktar med åtminstone två mål framåt.

Rögle har gjort 2+ mål i 11 av sina 13 senaste hemmamatcher medan Färjestad gjort 2+ mål i sex raka bortamatcher och 10 av de 11 senaste. Vidare har fyra av de fem senaste inbördes mötena i Ängelholm slutat med att BLG2M gått in via slutresultaten (3-4, 2-3 OT, 5-2, 0-4, 3-4). Vi håller tummarna för en ny målrik tillställning. Åtminstone för att såväl Rögle som Färjestad hittar nätmaskerna två gånger vardera.

Kvällens speltips

BLG2M – finns bland annat till 1,64 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x